Aziz Yıldırım: Fenerbahçe olunca kimse kılını kıpırdatmaz..

Aziz Yıldırım: Fenerbahçe olunca kimse kılını kıpırdatmaz..
 

Aziz Yıldırım, 19 Nisan Perşembe günü Stadımızdaki yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçıyla ilgili olarak, “Sayın Güneş tiyatro oynamıştır” dedi.



Beşiktaşlı oyuncu ve teknik ekip üyelerinin olayların bu noktaya gelmesi için Fenerbahçe’yi provoke ettiğini söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, olayların çıkmasına neden olan tahrikleri yapan tüm oyuncu ve teknik ekibin Trabzonspor ve Trabzon geçmişinin olduğunu hatırlatarak, bu yolla Trabzonspor’un geçmişte Fenerbahçe’ye kaybettiği şampiyonlukların rövanşının alınmaya çalışıldığını söyledi.



Başkan Aziz Yıldırım, Şenol Güneş’in soyunma odasına gitmek yerine maçı tamamlaması gerektiğini bir kez daha kaydetti.

Olayların çıkmasında kurulmuş bir kumpasın da etkili olduğunu ve bunun ortaya çıkarılması için soruşturmanın sürdürüldüğünü belirten Başkan Aziz Yıldırım, son dönemlerde Fenerbahçe Passolig satışlarında sıra dışı bir artış olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Başkan Aziz Yıldırım, görüntüler üzerinden yaptığı değerlendirmede, olayların çıkmasına neden olan ilk kıvılcımın, BJK yedek kalecisi Tolga Zengin’in taraftarlarla diyalog başlatması sonucu çıktığına da kaydetti.



Olayların başlamasına BJK yedek kalecisi Tolga Zengin’in neden olduğunu vurgulayan Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu ise yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş maçının, Beşiktaş’ın sahadan çekilmesi nedeniyle, 3-0 Fenerbahçe’nin lehine tescil edilmesi gerektiğini söyledi.

Futbol kamuoyunun gündemindeki yarıda kalan Fenerbahçe-Beşiktaş maçıyla ilgili olarak Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu bugün bir basın toplantısı düzenledi. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenen basın toplantısını Yönetim Kurulumuzun tüm üyeleri iye YDK ve Kongre üyelerimiz de takip etti.



Olayları anlatan videonun gösterilmesinin ardından ilk sözü alan Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu videodan da görüldüğü gibi, bir kısım taraflı medyada iddia edildiği şekilde bir kısım taraftarın durduk yere Tolga Zengin’e küfür etmesiyle olayların başladığı tezinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Mosturoğlu, “Gördüğünüz gibi olayla Tolga Zengin’in bir taraftarla göz teması kurmasıyla başlıyor ve Oğuzhan Özyakup bu olayların çıkması için Tolga’yı teşvik ediyor. Ardından o taraftarla Tolga arasında bir kavga başlıyor ve giderek de büyüyor. Bu kadar açık bir görüntüye rağmen bir kısım medya hala 3 Temmuz etkisiyle yalan, dolan, iftira ve karalamaya devam ediyor. Olayı bambaşka bir olaymış gibi sunuyor” dedi. Şekip Mosturoğlu olaydan sonra medyaya yansıya yalanları şu şekilde sıraladı:

-Teknik direktörün kafasına koltuk atılmıştır

-Oyuncular izin alarak sahadan ayrılmıştır

-Teknik Direktörün kafası maç sırasında yarılmıştır



“Bu 3 yalanın hangisi bu görüntülerde var?” diyen Mosturoğlu, “Bizce olay çok açık Beşiktaşlı futbolcular ve Şenol Güneş, maç tatil edilmeden sahayı terk etmişlerdir. Nitekim Gökhan Gönül bu durumu anlayarak diğer futbolcuları uyarmıştır. Dün Aykut Kocaman bence çok iyi niyetli davranmış ve müsabakanın kaldığı yerden devam etmesi gerektiğini söylemiştir. Bana göre durum çok açıktır. Eğer Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki karar emsal alınırsa(Otto Bariç olayı) Beşiktaş sahadan çekilmiştir ve 3-0 hükmen yenildiğine karar verilmelidir” dedi.

Görüntülerin çok açık olduğunu, maçın hakeminin Beşiktaş’ın sahadan çekildiğini gördükten sonra Güneş ve oyuncuları gerek olmadığı yani böyle bir teamül olmadığı halde sahaya davet ettiğini ancak Güneş tarafından refüze edildiğine söyledi. Mosturoğlu, ancak Hakem Kalkavan’ın bu noktadan sonra durumu kurtarmak için çekilme olgusunu madde olayı uygun olmayan bir yolla değiştirerek maçı tatil ettiğini söyledi ve “Takdir kamuoyunun” dedi.



“Bizim 1.tezimiz Beşiktaş’ın hükmen mağlubiyetidir, çünkü Beşiktaş sahadan çekilmiştir” diyen Mosturoğlu, Mete Kalkavan’ın raporunda maçın tatil edilmesine gerekçe olarak 2 madde saydığını, bunların da tribün olayları ve diğerinin de Şenol Güneş’in yaralanması olduğunu yazdığını söyledi.

Mosturoğlu oysa 57. dakikada Kalkavan’ın Beşiktaş’a sahaya dönmesi için çağrı yaptığını hatırlattı ve Kalkavan’ın sahadaki bu tavrıyla raporunun çeliştiğini söyledi.

Emsal birçok karara göre bu maçta müsabakanın tatil edilmesini gerektirecek yoğunlukta olayların olmadığını kaydeden Mosturoğlu, kamuoyuna ilk kez bir gerçeği sunmak istediklerini belirterek, Mete Kalkavan ve Suat Arslanboğa’nın raporlarında Şenol Güneş’in başına aldığı darbe nedeniyle 5 dikiş atıldığını müsabakanın temsilcisi Vahap Güneş’ten duyduklarını belirttiklerini oysa müsabaka temsilcisi Vahap Güneş’in raporunda Şenol Güneş’in yaralanmasıyla ilgili bir bilginini olmadığını ve bu nedenle temsilci deneme bonusu veren siteler ile hakem raporlarının çeliştiğini kaydetti.



Öte yandan aynı federasyonun benzer olaylardaki kararlarını ve olayları aktaran Mosturoğlu, “Eğer Kalkavan maçı tatil ettiyse ki tatil etmesi hukuka uygun değildir. Tatil etmişse, TFF’nin yerleşik tatil prosedürüne aykırı bir işlem yapmıştır. Eğer bu Emsal kararlar göz önüne alınırsa maç kaldığı yerden tekrarlanmalıdır” dedi.

Benzer olayları içeren videonun gösterilmesinin ardından Şekip Mosturoğlu, Şenol Güneş’in basın toplantısında getirdiği bir iddiası üzerine Güneş’in milli takımdan ayrılması ili ilgili olaylar hakkında da çeşitli bilgiler verdi.

Ardından Başkanımız Aziz Yıldırım söz aldı. Sözlerine, “Şekip Bey detaylara girdi. Ben de genel perspektif içerisinde bugüne kadar yaşadıklarımızı anlatmak istiyorum” diyerek başlayan Başkanımız, Otto Baric hatırlatması yaptı ve şu ifadelere değindi: “1995-96 yılıydı. Trabzon’da Otto Bariç’in sırtına bir taş geldi ve yere düştü. Sonra Fenerbahçe sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti. O gün Haluk Ulusoy, ‘Magnum'la mı vuruldu, düştü’ dedi. Ondan sonra Fenerbahçe hükmen mağlup edildi, 2 yıl ceza aldı. Sonra 1 yıla indi. Türkiye Kupaları’na katılmama. 1998'de ben geldim, cezaya devam edildi. Sonra biz yine kupada oynamaya başladık.”



"Şenol Güneş tiyatro oynadı"

Şenol Güneş’in tiyatro oynadığının altını çizen Başkanımız Aziz Yıldırım, “Otto Bariç'e o gün Türk medyası her türlü hakareti, suçlamayı yaptı. Beşiktaş maçından sonra da bazı basın organlarında Şenol Güneş'in yanlış yaptığı yönünde haberler çıktı. Bunun üzerine Sayın Şenol Güneş, herkesi suçlayan konuşmalar yaptı. Şenol Güneş'e olunca hiçbir şey olmayacak ama Fenerbahçe’yle ilgili olunca herkes Betper her şeyi söyleyebilir. Perşembe günü burada Sayın Güneş tiyatro oynamıştır. Ondan beklenen; Şenol Güneş gibi filozofça konuşan, eğitimci bir insandan beklenen maçın devamı için tutum göstermesidir. Bunu hem ister hem de beklerdik. Ondan sonra da istediği gibi konuşabilirdi ve haklı olurdu. Siz tiyatroyu yapacaksınız kafanıza dikiş atılmış pozisyonlara gireceksiniz, hastanelere gideceksiniz, doktor açıklama yapacak; dikiş atılabilir, atılmasa kanama var, kanama yok... Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 2. yarıda oyuncularıyla provoke etmeye çalıştı. Tolga Trabzonlu, Şenol Güneş Trabzonlu, Mustafa Pektemek Trabzonlu. Atlanmasın. 1995-1996 ve 2010-2011'deki şampiyon olamamalarının acılarını kendileri her platformda Fenerbahçe'den çıkarmaya çalışıyor. Fenerbahçe’yle Trabzonspor arasından bunlar artık çekilmelidir. İki dost kulübü düşman etmek için her gün yeni bir çalışma yapıyorlar.



Şenol Güneş, Bursa'dan bağırıyor, 'burada hava temiz' diye. Sonra Beşiktaş'a geliyor. Fenerbahçe neyse, Beşiktaş kulübü de odur. Ben içerideyken bütün arkadaşlarımla şunu söyledik; ‘En az sizler kadar temiziz.’ Şenol Güneş değer verdiğimiz bir insan. Başarıları var, kariyeri var, hepsine saygı gösteriyoruz. O da Fenerbahçe camiasına saygı göstermelidir. O saygı göstermiyor. Beşiktaş’la Fenerbahçe stadına geliyor, burada bordo kravat takıyor, bordo elbise giyiyor. Sen seyirciyi tahrik ediyor. Bu statlarda 2005 yılından beri küfüre karşı en çok mücadele eden Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşlarıdır. Her türlü küfüre ve şiddete karşı olduğumuzu her zaman söyledim, yine söylüyorum.

Bunları tasvip etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylediği gibi bu olaylarda kumpas vardır. Organize Şube, Spor Şube incelemelere devam ediyor. Bittiği zaman kamuoyuyla aydınlatıcı bilgiler hepimize ulaşacaktır. Kısaca şunu biliyoruz, son zamanlarda passolig'ten çok miktarda kart alınmıştır, bizim maçlar için. Son Beşiktaş maçında kale arkalarında 300 tane yeni biletin olduğunu ve Fenerbahçe kombine bileti olanların bazı rakip takım taraftarına verildiğinin tespit edildiğini gördük. Bunlar iyice incelendikten sonra kamuoyu aydınlatılacaktır. Şenol Güneş, oyuncunun boğazını sıkar, hakeme küfür eder, bir şey denmez. Filozof gibi davranır, sonra da ben yapmadım der, herkes de bunu doğal karşılar. Fenerbahçe'ye olunca milat kelimesi geçer. Fenerbahçe'ye olmazsa kimseye bir şey demeyeceğiz” dedi.



“Fenerbahçe olunca kimse kılını kıpırdatmaz”

Denizli’de ve Trabzon’da yaşananlara da değinen Başkanımız Aziz Yıldırım, “Denizli maçı, 16 dakika uzatıldı, en az 20 defa maç durdu ve şampiyonluğu kaçırdık. O maç kriterlere ya da bugün şikâyet edilen konulara benziyor mu? O gün maçın durdurulması ve bizim lehimize karar verilmesi gerekmez miydi? Ne yapıldı, ne söylendi, peki? Bu konu ile ilgili bugün hiçbir şey söyleniyor mu? Hayır, çünkü Fenerbahçe kelimesi var. Trabzon’da otobüs kurşunlandı. Cumhuriyet Savcılığı’nda soruşturma devam ediyor. Faili bize göre belli, 40 kişiyi öldürmek için kurşunlanmıştır, otobüs. Soruyorum: Bugüne kadar aydınlanması için kamuoyu ne yapmıştır? Bizler uğraşıyoruz! Ancak yalnız bizim uğraşmamızla bu işler çözülmüyor. Neden basın bu olayı sahiplenmez? Çünkü Fenerbahçe. Fenerbahçe olunca kimse kılını kıpırdatmaz ama başka takımlar olunca herkes ayağa kalkar. Aradaki fark da budur” şeklinde konuştu.

“Mete Kalkavan’a haber gönderdim”

Beşiktaş maçı oynanırken devre arasında Hasan Çetinkaya’yı arayıp hakemle konuşması gerektiğini belirten Başkanımız Aziz Yıldırım, “Çünkü hakemin bütün kredilerini tükettiğini ve artık bu noktadan sonra yapacağı tek şeyin maçı tatil etmek olduğunu söyledim. Hasan Çetinkaya, hakemle konuştuğunda aldığı cevap: ‘Bir gün kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim.’ Sen provokasyon yapıyorsun ve buraya kasıtlı gelmişsin. Biz, Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın statlarına gittiğimizde korner köşelerinde yığınla çakmak, su şişesi atılmıyor mu? Sonra ne oluyor, polis o noktalarda önlem alıyor. Eğer o da çözüm olmuyorsa kurallar ne diyorsa o uygulanır. Bugüne kadar uygulandı mı, hayır! Peki, ben bu haberleri gönderdiğimde neden güvenlik güçlerini yönlendirmiyorsunuz? Her maçta yaptırıyorsunuz. Aynı şekilde emniyete de haber gönderdim. Stat Müdürümüz Ayhan Bak’a, emniyetle konuşmasını söyledim. Onlar da, ‘Hakem bize talimatı verirse temsilci üzerinden biz gelip bunu yaparız.’ Tabii böyle bir talimat gelmeyince de bu yapılmadı. Demiş ki, ‘kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim’ diye. Peki, Sivas Trabzon maçına Ertuğrul’un kafasın yarıldı, neden tatil etmedin? Maç ne zaman tatil edildi, yapılan görüşmelerden sonra. O yüzden hakemlerin kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmaları dinlensin, incelensin. Maçı, Beşiktaşlı oyuncuların yaptığı konuşmalardan sonra tatile ediyor. Şekip Bey ve Aykut hoca iyi niyetle iki kulübün 100 yıllık çınar olduğunu söylüyorlar ama kural ne diyor: Sahayı terk eden hükmen mağlup olur, mesele bitmiştir” ifadelerini kullandı.



“Kimseyi tehdit etmiyoruz, her şeye saygılıyız”

Fenerbahçe’nin haklarının hepsinin yeniden düzenlemelerle geri verilmesi egrektiğinin altını çizen Başkanımız kimseyi tehdit etmediklerini de şu sözlerle belirtti: “Biz Fenerbahçe olarak kimseyi tehdit etmiyoruz, kimseyi de tehdit etmek gibi bir niyetimiz yok. Her şeye saygılıyız. Futbol Federasyonun da kurullarının da herkesin bize saygı göstermek için doğru kararı vermesini istiyoruz. Bizim başka isteğimiz, arzumuz yok. Her şeyi ilk defa Fenerbahçe üzerinden denemek bu ülkeye bir şey kazandırmaz. Bu camia iyice köşeye sıkışmış vaziyettedir. Bu camianın iyice sıkışması hepimizi rahatsız eder. Fenerbahçe’nin haklarının hepsi yeniden düzenlemelerle geri verilmelidir. Kumpas devam ediyor. FETÖ, 24 Haziran seçimlerinden dolayı bundan sonra her statta, her mahalde yeni olaylar çıkarabilir, hepimizin uyanık olması gerekiyor. Bu ülke hepimizindir. Burada yapılması gereken, hepimizin statlarda sahaya bir şey atılması, küfür edilmesi vb. gibi hiçbirimizin tasvip etmediği olayların olmaması için el birliğiyle çalışma yapmamızdır. Zarar, Türkiye’nindir yalnız kulüplerin ya da şahısların değildir. Bunun farkında olalım ve öyle davranalım. Masada alınan skora değil, sahada oynanarak alınan sonuca biz saygılıyız. Ben maçın kurallar gereği Fenerbahçe’nin lehine hükmen mağlup şekilde tecil etmesi gerektiğini söylüyorum.”

Başkanımız Aziz Yıldırım son olarak sahaya atılan yabancı maddelerle ilgili, “Kısaca da şunu söylemek isterim; koltuk atıldığını söylüyorlar. Atılan peruktur, para ve çakmak atılmıştır. Bunun dışında olayı algı yaparak genişletmek ve büyütmek yanlıştır” dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlayan Başkanımız, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına da şükranlarını sunan Sizlere de teşekkür eder, saygılarımızı sunarız” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu'nun basın mensuplarının sorularını cevaplamasının ardından basın toplantısı sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43