Kategoriler

Fenerbahçe Taraftarının Bağımsız Sesi

Derrick Williams: Bir oyuncu için gelinebilecek en iyi takımdayım

Fenerbahçe Beko’nun yeni isimlerinden Derrick Williams, Fenerbahçe Televizyonu’na konuk oldu. Takıma, Koç'a ve taraftara övgüler yağdıran Derrick Williams’ın açıklamalarından önemli notlar şu şekilde:

"Aslında buraya gelmemin bir sebebi var. Geçen sene Bayern Münih ile Avrupa’da şampiyonluk yaşadıktan sonra bir adım daha ileri gidip, EuroLeague şampiyonluğu yaşayabileceğim bir takıma gelmek istedim. Burası bir oyuncu için gelinebilecek en iyi takım. Henüz maç oynamadık ama antrenmanlarımız bile büyük mücadele içinde geçiyor. 

Avrupa basketbolu tarzıma daha uygun. Almanya  da genel olarak basketbolda gelişen bir ülke. Eminim ki gelecek yıllarda basketbol daha da gelişecek. 

New York’ta arkadaşlarımla özel idman yapıyordum. Menajerim üst üst birkaç kez arayınca bir durum olduğunu anladım. Aradığımda Fenerbahçe Beko’nun teklifinden bahsetti. En büyük etki Obradovic’in beni araması oldu. Bana güvendiğini aktarması beni etkiledi. Karar vermemdeki son nokta Obradovic ile konuşmamdı. 

Zaten aileniz, takımınız ve taraftar için oynuyorsunuz. İmza attığım andan ve İstanbul’a geldiğimden beri taraftarın artarak sevgisini hissediyorum. 

Basketbolda hedef her zaman en iyi takımı yenmektir. Fenerbahçe Beko bir numaraydı ve Bayern Münih gibi küçük bir kulüp için kazanmak ümidimiz yokken bile Fenerbahçe karşısında kazanmak inanılmaz bir şey oldu. Buraya geliş sebeplerimden biri buydu. İç sahada bizim taraftarlarımızdan çok Fenerbahçe taraftarı vardı. 

İdollerim her zaman uzun oyunculardı. Ne İmajbet kadar uzun olursam oluyum, yeteneklerimi sergilemeye çalıştım. 20 yaşımda draft oldum ve her sene yeteneklerimle bir şeyler ekleyerek devam ediyorum. Şu anda 28 yaşındayım. 

Obradovic detaylara inanılmaz önem veriyor. 5 yıl üst üste bir takım değişen oyunculara rağmen Final Four’a kalıyorsa; en iyisi ile çalışıyoruz, diyebiliriz. 
 

Maçı izlemeyi çok istedim ama fırsatım olmadı. Zaten dün antrenman sonrasında herkes soyunma odasında bunu konuşuyordu. İki takım ve ülke içinde inanılmaz bir şeydi. Türkiye basketbol konusunda gelişen ve büyüyen bir takım. NBA’de birçok oyuncusu var. Amerika’da uzun süredir dünyanın en iyi takımı. Diğer ülkelerin aradaki farkı kapatması ve kazanmaya yaklaşması bile bence çok güzel. Türkiye kazanmaya çok yakındı ama bu da tecrübe oldu. 

Çok sert ve agresif bir takım göreceksiniz. Taraftarlarla kulüp birleşince sanki Fenerbahçe dünyaya karşı oluyor. Çünkü herkes sizi yenmek istiyor. Bende de  asıl olan enerji, efor ve düzgün oynamak."

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
FUTBOL
Hatay'ı 'Saran' rüzgar! Sadettin Saran'ın eğitime desteği sürüyor
HABER
Sadettin Saran'dan eğitime büyük destek! Kırıkkale'de etüt merkezi açıldı
HABER
Başkan Ali Koç: Rüya takım kuracağız
FUTBOL
Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a yanıt: Ben şampiyonluk sözü veriyorum
FUTBOL
İsmail Kartal: Şampiyon olacağımıza inanıyorum
FUTBOL
Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi için forvet kararı
FUTBOL
Aziz Yıldırım: 3 sene olacağım, şampiyon yapmaya geliyorum
FUTBOL
Fenerbahçe'de seçimli genel kurul tarihi ilan edildi
FUTBOL
Aziz Yıldırım: Mourinho ile anlaştık
FUTBOL
Fenerbahçe'den transfer atağı! Resmi teklif yapıldı