İş Dünyası Büyüme Rakamından Memnun

İş Dünyası Büyüme Rakamından Memnun
 

Türkiye'nin 2017'de yüzde 7,4 büyümesini memnuniyetle karşılayan iş dünyası temsilcileri, bu büyümenin Türkiye'nin potansiyelini ve enerjisini ortaya koyduğunu, ancak sürdürülebilir olması gerektiğini belirtiyor.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe'mizin eski başkan yardımcısı Nihat Özdemir 12numara'nın sorularını yanıtladı, herkesin yüzde 5-6 büyüme beklerken Türkiye'nin yüzde 7,4 büyüdüğünü kaydederek, "Bu bizim için inanılmaz ve gerçekten güzel bir haber. İş dünyasını gerçekten sevindirdi. Biz Türk ekonomisine, Türkiye'deki bankacılık sistemine güveniyorduk. Bu da bunun göstergesi." dedi.

"En büyük isteğimiz bu büyümenin kalıcı ve sürdürülebilir olması." diyen Özdemir, 2018'de büyüme rakamının yüzde 6'dan az olmamasını istediklerini ifade etti.

Özdemir, "2017 yılında ki sıkıntılara rağmen yüzde 7,4 büyüdüysek 2018'de çok Bahis rahat bir şekilde yüzde 6 büyüme rakamını sağlayabiliriz. Artemisbet İlk 3 aydaki rakamlara baktığımızda Türkiye'nin ekonomisinin en az yüzde 6 şeklinde büyümesini bekliyoruz. Bunu sağlamamız bile büyümenin kalıcılığını ve sürdürülebilir olmasını gösterir." şeklinde konuştu.



Sanayi sektörünün katma değerinin 2017'de ortalamanın üzerinde yüzde 9,2 büyümesinin hatırlatılması üzerine Özdemir, bu konunun kendilerini ayrıca sevindirdiğini kaydederek, ihracatın her ay rekor kırmayı sürdürdüğünü, bu artışın kapasite kullanım oranlarını yükselttiğini söyledi.

Özdemir, sanayide yaşanan bu olumlu gelişmenin ekonomiyi büyüttüğünü, kalıcı ve sürdürülebilir olmasını sağladığını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2017-2018 Reformu'nun da büyümeye olumlu katkı vereceğini dile getiren Özdemir, bu alınan kararların iş dünyası tarafından sevinçle karşılandığını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43