Şampiyonluk yarışının içinde olacağız..

Şampiyonluk yarışının içinde olacağız..
Profesyonel Futbol Takımımızın başarılı futbolcuları, Martin Skrtel ve Josef de Souza, ligin 26.haftasında Galatasaray ile oynayacağımız karşılaşma öncesinde Can Bartu Tesisleri’nde sorularımızı yanıtladı.

Galatasaray maçlarının her zaman özel olduğunun altını çizen Martin Skrtel ve Josef de Souza, 19 yıllık yenilmezlik serisinin devam edeceğini ifade ederken, sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olacaklarını da belirtti.

Martin Skrtel: “Motivasyonumuz, kulübümüzün ve taraftarımızın büyüklüğünden geliyor”

Sözlerine ligin 26.haftasında kendi evimizde Galatasaray ile oynayacağımız mücadeleyi değerlendirerek başlayan Martin Skrtel, “Bir derbi maçı oynayacağız. Derbiler her zaman özeldir. Gerek taraftarlar için gerek kulüp için gerek futbolcular için derbi maçları özel olmuştur. Burada birkaç derbi oynadım ve her zaman güzel oldu. Bu derbinin de güzel ve özel olacağını düşünüyorum.” dedi.

Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün ve Fenerbahçe taraftarının her zaman motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, “Öncelikle motivasyon rakipten ya da karşınızda kimin oynadığından gelmez. Fenerbahçe gibi büyük bir camiada oynamak motivasyonun kendisidir. Motivasyonumuz, kulübümüzün ve taraftarımızın büyüklüğünden geliyor. Takım halinde maçlara hazırlanıyoruz. O akşam da sahada 11 oyuncu olacak ve rakibinden daha iyi, daha şanslı olmak isteyen 11 oyuncu olacak. Biz hazırlıklarımızı bu şekilde yapacağız. Takım halinde hazırlanıyoruz. Saha içerisinde bulunan tüm oyuncu arkadaşlarım sahaya her şeylerini yansıtacak. İnanıyorum ki maçı kazanan ve sahadan 3 puanla ayrılan biz olacağız.” açıklamasında bulundu.


Galatasaray karşısındaki 19 yıllık yenilmezlik serisinin devam edeceğine olan inancını da paylaşan Skrtel, “19 yıllık bir galibiyet serisi; stres yaratmıyor. Bu seri bu hafta sonu oynayacağımız maçtan sonra da devam edecek. Taraftarımız harika bir atmosfer yaratıyor. Taraftarımızın desteğiyle inanıyorum ki sahadan galibiyetle ayrılan biz olacağız.” ifadelerini kullandı.

Tek düşüncelerinin sahadan galibiyetle ayrılmak ve taraftarı mutlu etmek olduğunu ifade eden Skrtel, “Stadın dolu olması bizler için çok güzel. Herkes dolu tribünlere oynamayı sever. Bu karşılaşmayı hem taraftarlar hem camia hem de biz futbolcular heyecanla bekliyoruz. Çok önemli bir maça çıkacağız. Türkiye’nin en büyük maçını oynayacağız, bunu biliyoruz. İlk düdüğün çalacağı o anı bekliyoruz. Umuyorum ki o akşam bizi izlemeye gelen taraftarlarımıza keyif verebiliriz.” dedi.

Martin Skrtel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Her maç farklıdır. Bazı maçlarda topun sizde olması gerekir bazılarında da farklı şeyler denemek zorundasınız. Bu durum maça uyumunuzla ve motive olmanızla ilgilidir. Herkes topla oynamayı sever ama rakibe karşı oynuyorsunuz ve onlar da aynı düşünceyle sahaya çıkıyorlar. Her maç mücadele etmeye çalışıyoruz, 3 puan almaya gayret gösteriyoruz. En önemlisi puanları alabilmektir. Bazen topu rakibe verdiğiniz bir oyun size 3 puan getirir ya da tam tersi iyi oynadığınız, topun sizde kaldığı maçta puan alamazsınız. En önemlisi taktiği belirleyebilmek. Taktiğiniz size 36 puan getiriyorsa o zaman doğru ve başarılı taktiktir.”

“Benim gözlemlediğim şu anda, futbolun içerisinde ve etrafında olan herkesten sezdiğim bir durum var. Sanki bir final maçıymış, son maçmış gibi davranılıyor. Evet, büyük bir maç ve bir derbi maçı. Çok önemli bir maç. Ancak bu maçtan alacağınız 3 puan da aynı, başka maçlarda alınan 3 puan aynı. Biz kazanırsak ne şampiyon olacağız ne de sezon bizim için bitecek. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Halen alınacak 27 puan var. Son düdüğe kadar Aresbet mücadelemiz devam edecek. Bizim en iyi casino siteleri isteğimiz çok belli; şampiyon olmak.”



Josef de Souza: “Kazanabilmek için her türlü imkâna sahibiz”

Galatasaray ile oynayacağımız karşılaşmayı değerlendirerek sözlerine başlayan Josef de Souza, “Derbiler, her futbolcunun sahada olmaktan keyif aldığı, sevdiği maçlardır. Türkiye’nin en büyük derbisini oynayacağız. İyi futbol oynamak istiyoruz. Şampiyonluk mücadelemizi aynı şekilde daha büyük umutlarla sürdürmek istiyoruz. Sezonun sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Kazanabilmek için her türlü imkâna sahibiz. Sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Taraftarlarımızın mutlu olmalarını istiyoruz. Taraftarlarımızın stattan mutlu ayrılmalarını istiyoruz. Sonuna kadar şampiyonluk yarışının içinde olacağız.” dedi.

Takım olarak ortaya konacak performansın galibiyette belirleyici olduğunu ifade eden Josef de Souza,“Maçın anahtarı, tüm takımımız olacak. Sadece beni ya da oyunun bir bölgesini maçın kilidini çözecek bir şey olarak değerlendiremeyiz. Tüm takımlar için geçerli bir şey vardır; orta saha takımı oynatan bölgedir, takımın belirleyici bölgesidir. O akşam orada oynayan oyucular takıma katkı verebilmek için her şeyi yapacaktır. Galip gelmek istiyoruz, hep birlikte galibiyete katkı sağlamak istiyoruz. Benim şöyle bir alışkanlığım var; derbilere her zaman farklı bir konsantrasyonla hazırlanırım. Türk futbolcuların da böyle olduğuna inanıyorum. Derbilerle iyi sonuçlar aldık, umuyorum böyle devam eder.” şeklinde konuştu.

Galatasaray ile oynanan maçların her zaman farklı olduğunun altını çizen Josef de Souza, “Beşiktaş ile oynadığımız maçın akşamı, günümüzde değildik. O yüzden kötü bir gün geçirdik. İyi bir performans sergileyemedik. Şimdi önümüzde Galatasaray maçı var. Galatasaray maçları her zaman özel ve farklı olmuştur. Şimdi de böyle olacağını düşünüyorum.” şeklinde bir açıklamada bulundu.



19 yıllık galibiyet serisinin önemine değinen Brezilyalı futbolcu, “19 yıl önemli bir rakam. En büyük rakibinize karşı kendi sahanızda 19 yıldır kaybetmiyor olmak son derece önemlidir. Ancak her yılın hikâyesi farklıdır. Her yıl sahaya çıktığımızda o statta, onlardan daha iyi olduğumuzu ispatlamak zorundayız. Seriyi devam ettirmek istiyoruz. Her şeyden önce futbolumuzu oynamak istiyoruz. İstediğimiz futbolu oynarsak bu seri devam edecektir. Elimizden gelenin en iyisini yapmak zorundayız. Aynı şekilde rakibimiz de elinden geleni yapacaktır.” dedi.

Josef de Souza, taraftar desteğinin galibiyetlerde ve şampiyonluk yolunda çok önemli olduğuna da değinerek, “Taraftarlar bizim gücümüz. Bazı maçlarda stadımız dolu değildi ama bunda bizim de payımız var. Yeni bir başlangıç ve yeni bir hikâye oluşturma şansımız var. Cumartesi günü bizim için bir fırsat. Kazanarak ve iyi bir görüntü sergileyerek yolumuza devam edersek inanıyorum ki taraftarlarımız her maçta stadımızı dolduracaktır. Biz şampiyonluğu onlar için de istiyoruz, çünkü onlar bu kulübün en önemli parçası. Onlarsız Fenerbahçe olmaz.” şeklinde konuştu.

Başarılı futbolcu, “Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı oynadığımız karşılaşmalar farklıdır. O maçlarda farklı bir şey var ve bunu saha içerisinde hissedebiliyorsunuz. Geçmişten gelen hikâyesi olan maçlar, kazanılan kupaların da rekabeti arttırdığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda 3 kulüp de İstanbul’un takımı. Beşiktaş ve Galatasaray maçları dediğim gibi çok özel maçlar. Her iki maçta zorluk düzeyi yüksek, benim aynı tutkularla ve heyecanla hazırlandığım maçlar. Trabzonspor ve Başakşehir’le de oynarken yine çok yüksek bir istekle sahaya çıkıyorum ama dediğim gibi taraftarların da size hissettirdiği duygu Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında çok farklı oluyor.” şeklindeki açıklamasıyla Galatasaray ve Beşiktaş maçlarındaki atmosferin çok farklı olduğunu dile getirirken, Galatasaraylı Fernando ile olan dostluğuna ilişkinse, “Fernando tarafına gelirsek de, oynamamasını tercih ederim. Dostuz, çok yakınız ama maç başlar, dostluk biter. Ben takımımım menfaatleri için sahada olurum. Maç biter, biz tekrar dostluğumuza devam ederiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43