KUPA VOLEY’DE ŞAMPİYON FENERBAHÇEMİZ

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız, Malatya’nın ev sahipliğinde düzenlenen AXA Sigorta Kupa Voley final maçında karşı karşıya geldiği Galatasaray’ı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin setlerini; 25-20, 25-18, 20-25, 22-25, 15-12 önde tamamlayan Fenerbahçemiz, kupayı 4. kez kazandı.

KUPA VOLEY’DE ŞAMPİYON FENERBAHÇEMİZ

AXA Sigorta Kupa Voley şampiyonu Fenerbahçemiz, ülkemizi 2020 CEV Kupası’nda temsil edecek.

2018– 2019 Voleybol Sezonu AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley’i şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçemize altın madalyalarını Malatya Valisi Aydın Baruş ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kupasını ise T.C Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve AXA Sigorta Ceo’su Yavuz Ölken takdim etti. Oyuncularımız kupa coşkusunu taraftarlarımızla yaşadı.

Final karşılaşmasının en değerli oyuncusu seçilen Hidalgo Salva Oliva ise ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın elinden aldı.

Yöneticilerimiz Malatya’da Takımımızı yalnız bırakmadı. Malatya Merkez Spor Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ile İlker Dinçay da izledi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da karşılaşmayı takip etti.

Voleybolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada kendilerine ayrılan bölümü tıklım tıklım dolduran taraftarlarımız da Takımımıza verdiği destekle şampiyonluğa büyük katkı yaptı.

Takımımız maça; Wouter ter Maat, Kevin Klinkenberg, Oğuzhan Karasu, Salvador Hidalgo, Emre Batur, Ulaş Kıyak altısı ve libero Ahmet Karataş Ngbahis ile başladı.

Sarı kırmızılı ekibin sayısıyla başlayan mücadelede 3-3’te eşitliği yakalayan ekibimiz, karşılıklı sayıların ardından teknik molaya 11-12 Galatasaray’ın üstünlüğüyle geçildi. Hidalgo’nun 3 hücum, Oğuzhan Karasu’nun da 1 blok sayısıyla yakaladığı 4 sayılık seriyle 19-15 öne geçen Takımımız, rakibin 3 sayılık serisini ise Wouter ter Maat ile durdurdu: 21-19. Kalan bölümde hata yapmayan Fenerbahçemiz, seti 25-20 kazandı.

Wouter ter Maat’ın etkili servisleriyle oyuna iyi bir başlangıç yapan Takımımız, Hidalgo’nun etkili hücumlarıyla skoru 5-2 yapınca sarı kırmızılı ekipten mola geldi. Mola dönüşü farkı da 5 sayıya çeken Takımımız teknik molaya ise 12-8 önde girdi. Teknik molanın ardından kontrollü oyunla farkın kapanmasına izin vermeyen ekibimiz, Olivia Hidalgo Salvador’un etkili hücumlarıyla seti 25-18 kazandı.

Üçüncü sete iyi başlayan Galatasaray, skoru 1-5 yapınca Başantrenör Mariusz Sordyl’den mola geldi. Moladan Klinkenberg’in sayısıyla dönen Takımımız, karşılıklı sayıların ardından farkı 3 sayıya indirdi: 18-21.  Kalan bölümde fark kapanmayınca set 20-25 sarı kırmızılı ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü sette Hidalgo’nun blok sayısı skoru 10-8 yaptı. Teknik molası 9-12 Fenerbahçemizin üstünlüğüyle geçilen karşılaşmada skor 15-15’te eşitlendi. Dördüncü set 22-25 Galatasaray üstünlüğüyle tamamlandı.

Wouter ter Maat’ın açılışını yaptığı beşinci sette Hidalgo’nun da sayı desteğiyle skor 5-2 oldu ve Galatasaray’dan mola geldi. Molanın ardından karşılıklı servis hatalarıyla devam eden mücadelede ekibimiz, saha değişimine 8-4 önde girdi. Mücadelenin son bölümünde hata yapmayan Fenerbahçemiz seti 15-12, maçı da 3-2 kazanarak 2019 AXA Sigorta Kupa Voley şampiyonu oldu.
 

Anahtar Kelimeler:
Fenerbahçe Erkek Voleybol

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43