İlk gün tamamlandı..

İlk gün tamamlandı..
 

Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde başladı. 2 gün sürecek Kongreye Başkanımız Aziz Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve çok sayıda genel kurul üyesi katılıyor. Divan Başkanlığını Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük’ün yaptığı Kongrede, mevcut Başkanımız Aziz Yıldırım, eski Asbaşkanlarımızdan Ali Koç ve 4 kongre üyesi, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Türkiye’de ve Kulübümüzün tarihinde bir ilk olarak Stadımızda gerçekleştirilen Kongrenin açılışını Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu yaptı. Mosturoğlu, “Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısına hoş geldiniz. Değerli katılımcılar hemen bitişikteki okulda TEOG sınavı var. Mümkün olduğu sürece onları rahatsız etmeyecek şekilde kongremizi sürdürelim. Değerli hazurun, Tüzüğümüzün 24. Maddesinin 2. Bendi uyarınca çoğunluk aranmaksızın genel kurulumuzu açıyorum. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Daha sonra her iki başkan adayının da ortak önergesi gereği Kongre Divan Başkanlığına Ahmet Vefa Küçük oybirliğiyle seçildi.

Kongre Divan Başkanın ve divan kurulunun oluşturulmasının ardından sözü alan Vefa Küçük, “Kulübümüzün 3 sene daha yönetimine talip olanlar arasındaki yarışı yönetmek ve sandıklarda emniyeti sağlamak ve Kulübümüze yakışan şekilde bu genel kurulu yöneterek Fenerbahçe tarihinin en büyük ve en geniş katılımlı genel kurulunu yönetme imkanını sizlerin oylarıyla bulduk. Beni ve diğer 6 arkadaşımı böyle önemli bir göreve getirdiğiniz için hepinize kendi adıma ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü Tüzüğüne göre gündem oylamasına geçmeden önce Başkan adayları kendi isimlerine havi ve en az 200 genel kurula katılma hakkı elde eden delegelerin noter imzalı teklifiyle adaylıklarını koyacaklardır. Yine tüzüğümüze göre yönetim kurulu asıl ve yedek üyeleri ve kurullarının asıl ve yedek üyelerini de başkan adayları arzu ederlerse kendi dilekçelerin ekinde bu isimlerin altına kendi imzaları atmak suretiyle öneride ve müracaatta bulunabilirler” dedi.



Bugün Fenerbahçe ve Türk Spor Tarihinde bir ilkin gerçekleştirildiğini belirten Küçük, “İlk defa kendi stadyumumuzda başkan adaylarımız kendilerini ifade edecekler ve ardından da sandığa gitmek suretiyle sizlerin oylarıyla biri kazanacak. Fenerbahçe’ye yakışır şekilde, Türk sporuna örnek olmamız bakımından şu saatten sonra Kongremizi devam ettirmemiz, sandıkları açıp sonuçlar belli olana kadar bu özelliğimizi, güzelliğimizi sürdürmemiz gerekir” şeklinde konuştu.

Daha sonra başkan adaylarının listeleri divan başkanlığına teslime dildi. Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un adaylığından başka, listelere ek olarak 4 üyemiz daha bağımsız aday olarak müracaat yaptı.

Kongre, Divan Başkanı Vefa Küçük, daha önceden basılarak tüm üyelere gönderilen Kongre Gündemini oylanmasıyla devam etti. Gündem, oybirliğiyle kabul edildi. Ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Şehitlerimiz, ebediyete intikal eden kurucularımız, eski başkan, yönetici, kongre üyesi, sporcu, kulüp çalışanı ve taraftarlarımız için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız hep bir ağızdan söylendi. Vefa Küçük saygı duruşunun anonsunu yaparken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismin zikrettiğinde statta büyük bir alkış tufanı koptı ve hep bir ağızdan 'MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ'' sloganı atıldı.

Kongre, Yönetim Kurulu Faliyet Raporunun Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu tarafından okunmasıyla devam etti.Faaliyet raporunu okuyan Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz sene içinde kaybettiğimiz camiamızın kıymetli evlatlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Bu bağlamda Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hakan Dinçay, Tahir Sarıoğlu ve Vedat Olcay’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Kulübümüze ve camiamıza yaptıkları üstün hizmetler asla unutulmayacak. Onları hasret ve saygıyla anıyoruz.

Sayın Aykut Kocaman liderliğindeki takımımız ligde ve kupada final oynamış ancak maalesef kupaları kazanamamış. Şampiyonlar liginde ön eleme ve play off oynayacak takımımızın yeni statü ile gruplara kalacağına inancımız tamdır.

Euroleague’de final oynamayı geleneksel hale getirmiş basketbol takımımız, Obradovic’le yine final oynadı. Küresel marka haline gelen takımımızın bu başarılarına sürdüreceği kaçınılmazdır.



Lig şampiyonu olan kadın basketbol takımımızı da ayrıca tebrik ediyoruz.

Olimpiyatlar, Dünya ve Avrupa şampiyonlarında madalya kazanan boks, kürek, atletizm ve yüzme şubelerimiz başarılarını bu sene de tekrarlamıştır. Masa tenisi takımımız dönemi şampiyonluklar ve madalyalarla tamamlamıştır. Yelken şubemizde Doğuş sponsorluğunda Avrupa’nın en güçlü takımlarından biri olma yolunda ilerlemektedir. Beklentimiz bu şubemizin olimpiyatlarda madalya kazanması. İlk olma şerefini bir kez daha bizlere yaşatmasıdır.

Şubelerimiz altyapılarda önemli başarılar elde etmiştir. Altyapı imkan ve sporcu kaliteleri ülkemizde ilk sıradadır.

Sizlere dağıtılan faaliyet kitabında elde edilen sportif başarıları detayları ile bulabilirsiniz.

Siyah Çoraplılar Futbol Akademisi’nin futbolda topyekün kalkınmanın en önemli unsuru olacaktır. Kapsam ve büyüklüğü bakımından TFF yapılması gereken bu proje yine ilklerin kulübü Fenerbahçe tarafından gerçekleştirilecektir. Bu proje konunun dünyaca tanınmış uzmanı Avrupalı bir hoca tarafından gerçekleştirilecektir. Başarısı gerçekleşmiş model, proje lideri Dünya Kupası sonrası ülkemize gelecek ve uygulanacak. Projede merkez 3 Temmuz Akademisi olacak. Bu merkeze bağlı Türkiye çapındaki okullar, merkez tarafından takip edilecek. Aynı ekol ile yetiştirdiğimiz sporcular A takımda devam edecek. Sadece sporcular değil antrenörler, scout ekibi ve yardımcılar da bu eğitimden geçecek. İlk meyvalarını iki yıl içinde verecek bu akademi 5 yıl içinde büyük bir futbolcu havuzu olacak.

186 futbol oklumuz ve MEB ile yapılacak anlaşma ile sisteme dahil olacak ve iş ortaklığımız olacak. Bu sistemde yer alacak okullar kazan kazan ile sisteme yarar sağlayacak.

1 Milyon Üye Projemiz Kulübümüzün ekonomik bağımsızlığı için olmazsa olmazımızdır. Bu proje sayesinde aynı zamanda kulübe çoğulcu katılım sağlayacaktır. Proje kapsamında teşkilatlanma safası da tamamlanmıştır. 30 Şubemiz bölgelerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu şubelerin seçilmiş delegeleri bugün aramızda ve ilk kez oy kullanacaklar. Edirne, Kayseri ve Antalya’da Fenerbahçe evlerimiz kullanılama sunulmuştur. Hedeflenen sayılara ulaşıldığında Kulübümüz müthiş bir ekonomik güce ulaşacaktır. Tarihinin hiçbir döneminde hiçbir siyasi partinin sosyal ve dini toplumun adamı olmayan kulübümüz hiçbir sermaye gurubununda iştiraki ya da malı olmayacaktır.



3 Temmuz kumpasının mali yapımız üzerinde yaratmış olduğu ciddi tahribatın onarım süreci tamamlanmak üzeredir. UEFA Mali Fair Play anlaşması söz konusu ciddi tahribatın bir sonucu olmakla birlikte onarım süreci bakımından farklı sonuçları olmuştur. Önümüzdeki dönem 2011 Temmuz’unda sahibi olduğumuz ekonomik güce ulaşmamızı sağlayacak çıkışın başlangıcı olacaktır. Yaptığımız hesaplar ve mali analizler kumpasın mali yapımız üzerinde milyarlarca lira tahribata sebebiyet verdiğini göstermektedir. Manevi kayıplarımızın hesaplanabilmesi ise bizce mümkün değildir.

Beraat kararının Yargıtay Lunabit tarafından onaylanması ve ardından açılacak hukuk davalarıyla ulaşacağımız tazminat davaları sonucuyla bu hesaplaşma tamamlanmış olacaktır. Kumpasın aktörlerinin hak ettikleri cezaları almaları camiamızın en büyük beklentileridir. Geçtiğimiz dönemde kumpas davaları Kulübümüz tarafından büyük bir ciddiyet içinde ve Kulübümüze yakışan kararlılıkla takip edilmiştir. Bu dönem içerisinde UEFA, TFF ve Kulübümüze karşı CAS’ta açılan davalar lehimize sonuçlanmıştır. Geçtiğimiz hafta içinde bu defa FIFA, UEFA, TFF ve Kulübümüz aleyhine CAS’a dava açılmıştır. Bu davanın da daha önceki davalar gibi lehimize sonuçlanacağına olan inancımız tamdır.

Fenerbahçe Üniversitesi eğitim öğretime geçiş için son hazırlıklarını tamamlamış olup; üniversitemiz önümüzdeki yıl ilk öğrencilerini alacaktır. Silivri ve Ataşehir yerleşkeleri eğitim/öğretime hazırlanmıştır. Üniversitemizin eğitim kadrosu oluşturulmuştur. Üniversitemizin camiamıza yakışan modern, çağdaş ve Atatürkçü çizgide ve alanında lider bir üniversite olacağına güvencemiz tamdır. Tamamen tematik bir içerikte olacak üniversitemiz hem Kulübümüze hem de ülkemize yetişmiş insan gücü sağlayacaktır. Bu kaynakta yetişen gençlerimiz aynı zamanda Siyah Çoraplar Futbol Akademimiz için de önemli bir insan kaynağını oluşturacaktır.

Tesisleşme çabalarımız büyük bir hızla devam etmektedir. Bu amaçla değerlenmeye elverişli potansiyeli yüksek olan taşınmazlara yapmış olduğumuz yatırımlarımız Kulübümüzün geleceğinin teminatıdır. Dönem içinde tesisleşme çalışmalarımız ve taşınmaz yatırımlarımız sürmüştür.

Sosyal tarafta kurulan komitelerimiz çalışmaya başlamıştır. Komitelerde bir araya gelen Kulüp üyelerimiz bilgi, birikim ve tecrübe ile fikirlerini karşılıksız olarak Kulübümüzle paylaşmakta ve ürettikleri projelerle Kulübümüze hizmet etmektedir.

Çocuk ve Gençlik Kulübümüz beşikten Fenerbahçeli nesillerin yetişmesi yönünde atılmış çok önemli bir adımdır. 19 Mayıs’ta Ülker Spor ve Etkinlik Salonu2nda gerçekleştirmiş odlukları etkinlik camiamızın göğsünü kabartmış, yurtta ve dünyada büyük beğeni almıştır.

Dönemimizde başlatılan Stadyum ve Müze Turları Kulübümüzün tarihinin bilinilirliği ve muhteşem stadyumumuzun tanınırlığını arttırma yönünde atılan önemli adımlardır.

Fenerium mağazamızda çocuklar için hazırlanan atölye ve tiyatro çalışmaları için alanlarında yer ayrıldığı bölüm taraftarımızın ve çocuklarımızın kullanımına sunulmuşltur.



Dönem içinde Fenerbahçe tarihiyle alakalı olarak hazırlatılan basılı eserler nesillerin Fenerbahçe tarihini en doğru şekilde anlayabilmeleri ve öğrenmelerini sağlayacak tarihi kaynaklar değerinde olacaktır.

İştiraklerimiz dönem içinde faaliyetlerini, sürdürmüş ülkemize özel ekonomik ve ticari sebeplerden bağımsız olarak rakiplerimizin üzerinde bir ticari performans sağlamışlardır.

Eğitim kurumlarımız gerek doluluk gerekse akademik başarıyla Kulübümüze ve camiamıza yakışan bir performansa ulaşmıştır.

Televizyonumuz sahip olduğu teknik imkanlarla ülkemizin sayılı spor kanallarından biri haline gelmiştir.

Son olarak Kulübümüzün önümüzdeki döneme ilişkin olarak kamuoyuna açıklamış olduğu gelişim stratejisi son derece önemlidir. Bu strateji belgesi önümüzdeki yılların Fenerbahçesi’nin ekonomik ve sportif hedefleri ve bu hedeflere ulaşmak için devreye sokacağı mali, idari ve altyapı projeleriyle yer almaktadır. Gelişim stratejisi olarak koyduğumuz yeni vizyonla ulaşacağımız güçlü, mali ve idari yapıyla rakiplerimizin önünde önemli bir üstünlük sağlayacağı düşünce ve inancındayız."

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunmasının ardından, Denetim Kurulu Raporu, Kurul Başkanı Doğan Yeşin tarafından okundu.

Kongre, Genel Kurul üyelerinin raporlar hakkındaki görüşlerini bildiren konuşmaları ile devam etti. Daha sonra Vefa Küçük tarafından Kongreye 1.5 saat ara verildi. Aranın ardından Kongre, üyelerin konuşmalarıyla devam etti.

Eski başkanlarımızdan Ali Şen'in konuşmasının ardından iki başkan adayının temsilcileri Şekip Mosturoğlu ve Semih Özsoy kürsüye gelerek kongrede kulllanacakları seçim renklerini belirlediler. Divan Başkanı Vefa Küçük, lacivert rengin müstakil adaylara ait olduğunu söyledikten sonra daha önce varılan anlaşmaya göre Aziz Yıldırım'ın temsilcisi Şekip Mosturoğlu sarı, Ali Koç'un temsilcisi Semih Özsoy da beyaz rengi seçti.

Kurulların Adayları Belli Oldu
Bu arada, sabah saatlerinde Sicil Kuruluna verilen başkan adaylarının kurullara aday gösterdiği isimler, Sicil Kurulu tarafından onaylandı. Buna göre adayların yönetim kurulu listeleri şu şekilde:

Başkanımız Aziz Yıldırım'ın Listesi:
Asil üyeler: Mithat Yenigün, Mehmet Kocadon, Nihat Özbağı, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ömer Temelli, Önder Fırat, Ozan Balaban, Ahmet Özokur, Fatih Öztürk, Selim Kosif, Ahmet Ketenci, Metin Doğan
Yedek üyeler: Yasemin Merçil, Yahya Uğur, İlyas Bulcay, Barış Göktürk, Levent Kınay, Murat Salar, Eray Arda

Başkan Adayı Ali Koç'un Listesi:
Asil Üyeler: Semih Özsoy, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan
Yedek üyeler: Belgin Aral, Alper Pirşen, Ozan Korman Tarman, Metin Sipahioğlu, Selahattin Baki, Muhittin İlker Dinçay, Esra Nazlı Ercan.

Fenerbahçemizin 2018 Bütçesi 567,5 Milyon TL
Kongre üylelerin raporlar hakkında görüşlerini bildiren konuşmalarının ardından Asbaşkanlarımızdan Ozan Balaban kürsüye gelerek; Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 2018 yılı bütçesini üyelere okudu.Fenerbahçe Spor Kulübü 2018 Yılı Bütçesi üyelerimizin oylarıyla 567 milyon 449 bin 200 TL olarak kabul edildi.

Yönetim Kurulu İbra Edildi
Toplantıda daha sonra Vefa Küçük’ün yaptığı oylamayla, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu faaliyetlerinden ötürü ibra edildi. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporları üyelerimizin oylarıyla ibra edildi.

Yönetime Yetki Verildi
İbraların ardından Kulüp için gerekli görülen her türlü gayrimenkul yatırımlarının yapılması, gayrimenkul satın alınması, satılması, satın alma için her türlü kredinin temini, buna ilişkilerin işlemlerin ifası, ipotek, intifa irtifak hakkı ve yasalarda belirlenmiş her türlü ayni hak tesisi ile şirketler, ticari işlemler kurulması, kurulmuş şirketlere ortak olunması, gayrimenkul yatırım ortaklarının kurulması, Kulübe bağlı şirketler lehine ipotek tesisi hususlarında yeni oluşacak Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu delegeleri ile Özerk federasyonların delegelerinin seçimi ve sair konularda yeni oluşacak Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

İhraç Kararları Oylandı
Tüzüğümüzün 63/2 maddesi kapsamında kulüp üyeliğinden ihraç edilen Atilla Tarık Aksu’nun ve Filiz Aydoğan’ın ihraç kararının onaylanması veya kaldırılmasının ayrı ayrı Genel Kurul Üyelerimizin oylarına sunuldu. Üyelerin oyları sonucu Atilla Tarık Aksu’nun ihraç kararı onanırken, Filiz Aydoğan’ın ihraç kararı onanmadı.

Kongrenin ilk gününün son bölümünde başkan adaylarının konuşmaları yer aldı. Başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım kürsüden üyelere seslendi.

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın konuşmalarıyla Kongremizin ilk gün programı tamamladı. Kongre'de.3 Haziran Pazar günü (Yarın) başkan adayları ve kurulları için oy verme işlemi gerçekleştirilecek.26 bin 002 Kongre Üyemizin oy verme hakkının olduğu kongrede oy verme işlemi saat 10.00'da başlayacak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43