Play-off final serisinde üçüncü maç

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes'e konuk oluyor. 11 Haziran Cumartesi günü (bugün) 19.00’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibu Spor 2 ve TRT Spor tarafından canlı yayınlanacak.

Play-off final serisinde üçüncü maç


 Karşılaşmayı Emin Moğulkoç, Yener Yılmaz, Hüseyin Çelik hakem üçlüsü yönetecek.
 
Takımımız, üç maç kazanan ekibin şampiyonluğa ulaşacağı ve 2-0'lık üstünlüğünün bulunduğu seride bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.
 
Fenerbahçe Beko, 7 Haziran Salı günü oynanan serinin ilk maçını 85-76 kazanarak 1-0 öne geçti. Takımımızda Jan Vesely 17, Nando De Colo 13, Devin Booker 11 sayı buldu. Anadolu Efes’te ise Rodrigue Beaubois 20, Elijah Bryant 13 sayı üretti.
 

9 Haziran Perşembe günü yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmada da gülen taraf 93-78 ile Fenerbahçe Beko oldu. Seride 2-0 öne geçen Fenerbahçe Beko’da Marko Guduric ve Jan Vesely 18’er, Tarık Biberovic 17, Nando De Colo 16, Devin Booker 13 sayı üretti. Anadolu Efes cephesinde ise Elijah Bryant 19, Buğrahan Tuncer 12, Shane Larkin 10 sayı üretti.
 
Fenerbahçe Beko’da son durum
 
Fenerbahçe Beko, ING Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu 30 maçta 24 galibiyetle ilk sırada bitirdi.
 
Ekibimiz, play-off turunda çeyrek finali Frutti Extra Bursaspor’a karşı 2-1, yarı finali ise Darüşşafaka’ya karşı 3-1 ile geçerek final vizesi aldı.
 
Anadolu Efes’te son durum:
 
Rakibimizin kadrosunda şu isimler bulunuyor:
 
Guardlar: Shane Larkin, Vasilije Micic, Doğuş Balbay, Rodrigue Beaubois, Erten Gazi, Buğrahan Tuncer, Ömer Can İlyasoğlu
Forvetler: Krunoslav Simon, Elijah Bryant, James Anderson, Adrien Moerman, Yiğitcan Saybir, Chris Singleton
Pivotlar: Bryant Dunston, Tibor Pleiss, Filip Petrusev, Egemen Güven
Koç: Ergin Ataman
 
Anadolu Efes, ING Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu 23 galibiyet ve 7 yenilgiyle ikinci sırada tamamladı. Rakibimiz, play-off çeyrek finalinde Pınar Karşıyaka’yı 2-1, yarı finalde ise Galatasaray Nef’i ise 3-2 geçerek finale yükseldi.
 
Geçmiş karşılaşmalar:
 
Lig tarihinde 1721 maça çıkan ve 1156 galibiyet alan Fenerbahçe Beko, rakibine karşı ligimizde oynadığı 145 maçta 59 galibiyet aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43