Darüşşafaka Tekfen 75-97 Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 23. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen’e konuk oldu. Fenerbahçemiz, Volkswagen Arena’da oynanan mücadeleden 97-75 galip ayrıldı. Takımımız, böylece 23. maçında 20. galibiyetini aldı.

Darüşşafaka Tekfen 75-97 Fenerbahçe Beko

Karşılaşmayı Başkan Vekilimiz Semih Özsoy ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, Alper Pirşen ve İlker Dinçay da izledi.

Fenerbahçe Beko, parkeye Ali Muhammed, Erick Green, Luigi Datome, Nicolo Melli ve Ahmet Düverioğlu beşiyle çıktı. İlk hücum Fenerbahçe Beko’dan gelirken, takımımız bu hücumdan Erick Green’in 2 sayılık basketiyle döndü(0-2). Rakip Darüşşafaka Tekfen ise Michael Eric ve Zanis Peiners’le yakaladığı 5-0’lık seriyle skoru 5-2’ye getirdi. Ali Muhammed ve Luigi Datome’yle rakibine cevap veren takımımız, maçın ilk 3 dakikasını 5-8 öne geçti. Ev sahibi takımın maçı dengede tutma gayretine karşın Fenerbahçemiz, Datome ve Ahmet ikilisiyle 5 sayılık farkı yakaladı(10-15).  TV molasına da 10-15’lik üstünlükle giren takımımız, mola dönüşünde Ali Muhammed, Marko Guduric ve Nicolo Melli’nin basketleriyle 10-24’lük üstünlüğü yakaladı. Rakip bu bölümde Mert Akay’ın faul çizgisinden bulduğu şutlarla nefes alırken; periyotu 12-26’lık skorla önde tamamlayan Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko oldu.

Nakitbahis class="detayFoto" src="https://www.12numara.com.tr/images/upload/68_4.jpg" style="width: 257px; height: 206px;" />

İkinci çeyreğin ilk basketi ev sahibi takımda Stanton Kidd’ten geldi(14-26). Takımımız, Melih Mahmutoğlu ve Jan Vesely’nin skor yüküne ortak olmasıyla farkı açmaya devam ederken(14-30), Darüşşafaka Tekfen, Peiners ve Michael Eric’le maça tutunmaya çalıştı(16-30). İlk 5 dakikalık bölümü 22-35 önde geçen Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko, çeyreğin geriye kalan bölümünde Datome ve Guduric’in basketleriyle skor üretmeye devam etti ve soyunma odasına 35-46’lık skorla önde girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken Erkek Basketbol Takımımız, farkı 24 sayıya kadar çıkardı(39-63). Çeyreğin devamında da üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe Beko, skorer isimlerin elinden bulduğu basketlerle final periyotuna 48-73 önde girdi.

Darüşşafaka Tekfen final periyotuna 8-0’lık bir seriyle başlarken, bu seri Ahmet Düverioğlu’nun faul çizgisinden bulduğu isabetli şutla noktalandı(56-74). Devamında Toney Douglas ve Ali Muhammed’in karşılıklı basketleriyle geçen ilk 5 dakika sonunda takımımız farkı 22 sayıya çıkardı(61-83).  Çeyreğin devamındaysa Tarık Biberovic ve Egehan Arna gibi oyunculardan da katkı alan takımımız, mücadeleden 97-75 galip ayrıldı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43