Devler Tutulmuyor: 65-89

Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko, EuroLeague’in 14. hafta mücadelesinde Buducnost VOLI’ye konuk oldu.

Devler Tutulmuyor: 65-89

Çift maç haftasının ilk karşılaşmasında CSKA Moskova’yı 79-75 gibi unutulmaz bir galibiyetle geçerken; ikinci maçta Takımımız, Buducnost Voli’yi 65-89 mağlup etmeyi başardı. Koç Zeljko Obradovic'İn öğrencileri üst üste 10, toplamda ise 13. galibiyetini alarak zirvedeki yerini korudu. Fenerbahçe Beko’da Jan Vesely 19 sayıyla Takımımızın en skoreri olurken, onu Joffrey Lauvergne 17 sayıyla takip etti.

Moraco Salonu’nda oynanan mücadelede Takımımız sahaya Melih Mahmutoğlu, Erick Green, Ali Muhammed, Joffrey Lauvergne ve Ahmet Düverioğlu beşiyle çıktı.

Hava atışıyla başlayan mücadelede ilk sayılar ev sahibi ekipten gelirken, Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko Ali Muhammed’in sayılarıyla skoru eşitledi. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği ilk bölümde Fenerbahçemiz, Ahmet Düverioğlu ve Erick Green’in sayılarıyla televizyon molasına 8-12 önde girdi. Buducnost moladan Earl Clark’ın üçlüğüyle dönerken, Kaptanımız Melih Mahmutoğlu art arda bulduğu üçlüklerle skoru 13-18’e getirdi. Ardından Takımımız, Jan Vesely ve Nikola Kalinic’in sayılarıyla farkı 8’e kadar çıkardı ancak ev sahibi Nemanja Gordic ile farkı 6’ya indirirken, Fenerbahçe Beko çeyreği 20-26 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de Jan Vesely’nin sayılarıyla başlayan Fenerbahçemiz, Kalinic ile farkı 11’e çıkardı. Ancak Buducnost art arda bulduğu sayılarla farkı eritmeye başlayınca Koç Zeljko Obradovic mola aldı. Mola dönüşünde de Petar Popovic ve Coty Betgaranti Clarke ile sayılar bulan Buducnost farkı 1’e indirirken, Fenerbahçe Beko Kostas Sloukas ile cevap verdi: 32-34. Son saniyelerde Karadağ ekibi Clark ile 40-37 öne geçse de Takımımız Sloukas ile skoru 40-40’ta eşitleyerek soyunma odasına girdi.

Üçüncü çeyreğe Buducnost VOLI, Clarke’ın sayılarıyla başlasa da Fenerbahçe Beko Vesely ve Erick Green’in sayılarıyla durumu 43-46’ya getirdi. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği bu bölümde Takımımız Ali Muhammed ve Vesely’nin sayılarıyla televizyon molasına 49-54 önde girdi. Mola dönüşünde oldukça etkili bir oyun ortaya koyan Takımımız Erick Green’in üçlüğüyle farkı 12 sayıya çıkardı: 51-63. Son saniyelerde de oyun disiplininden kopmayan takımımız çeyreği 55-67 önde tamamladı.

Son çeyreğe de iyi bir başlangıç yaparak, rakibin farkı eritmesine engel olan Fenerbahçe Beko, Lauvergne ile skoru 59-72’ye getirdi ve Buducnost’a mola aldırdı. Molanın ardından Alen Omic ile sayılar bulan rakibimize karşılık yine Lauvergne’den geldi ve fark 18 sayıya kadar çıktı. Son bölümde de oyuna ağırlığını koyan Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko, Buducnost VILO’yu 65-89 mağlup etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43