Fenerbahçe 80-72 Pınar Karşıyaka

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 9. hafta maçında Pınar Karşıyaka’yı ağırlayan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız karşılaşmadan 80-72 galip ayrıldı.

Fenerbahçe 80-72 Pınar Karşıyaka

Ekibimiz mücadeleye Ali Muhammed, Erick Green, Nikola Kalinic, Nicolo Melli ve Joffrey Lauvergne beşiyle çıktı.

Hava atışıyla başlayan karşılaşmanın ilk sayısı Nikola Kalinic'in basketiyle geldi. İlk çeyreğe iyi başlayan Fenerbahçemiz, Melli'nin üçlük isabetiyle 5-0'lık bir seri yakaladı. Ancak konuk ekip, Marei'nin basketleriyle 13-19 öne geçti. Zeljko Obradovic'in molasının ardından Kalinic'in basketiyle dönen Fenerbahçemiz, ilk çeyreğin sonlarında Erving Walker'ın sayılarına engel olamadı ve çeyreği 18-28 geride bitirdi.

İkinci çeyreğe Ali Muhammed'in sayılarıyla başlayan Fenerbahçemiz, 5.5 dakikada sadece 5 sayıya izin vererek iyi bir savunma ortaya koydu. Hücum organizasyonlarında da doğru tercihler yapan Sarı Lacivertliler, Sinan Güler, Guduric ve Ali Muhammed ile yakaladığı seri sonunda farkı 1 sayıya indirmeyi başardı (32-33). Pınar Karşıyaka'nın Berk Uğurlu ile farkı tekrar beş sayıya çıkarmasıyla Koç Obradovic molayı aldı. Lauvergne'nin turnikesiyle moladan dönen Takımımız, Kalinic'in iki sayılık isabetiyle skoru 37-40'a getirdi. İkinci çeyreğin son anlarında Lauvergne ile farkı bire indirme şansı yakalayan Takımımız, Walker'ın basketine engel olamadı ve soyunma odasına 37-42 geride giren taraf oldu.

Üçüncü çeyrek Pınar Karşıyaka'dan Marei ve Gailius'un sayısıyla başladı. Betkanyon Ancak Fenerbahçemiz konuk ekibe Kalinic ve Ali Muhammed'in ile aynı yerden bulduğu üç değerli üçlükle karşılık verdi. Farkı 1 sayıya indirmeyi başaran Zejlko Obradovic'in öğrencileri, Ali Muhammed'in bulduğu üçlükle 49-47 öne geçti. Pınar Karşıyaka, Marei'nin smacıyla tekrar öne geçse de Fenerbahçemiz Lauvergne ve Kalinic'in basketleriyle tekrar öne geçti. Ancak konuk ekip son saniyede eşitliği yakaladı ve üçüncü çeyrek 55-55 sona erdi. 

Son çeyreğe Erick Green, Kalinic ve Lauvergne'nin basketleriyle 6-0'lık bir seriyle başlayan Fenerbahçemiz, konuk ekibe mola aldırmayı başardı. Molanın ardından Takımımız yine Lauvergne'nin turnikesiyle farkı 8 sayıya çıkardı. Berk Uğurlu ve Merai ile Pınar Karşıyaka farkı indirmek için reaksiyon gösterse de Fenerbahçemiz Kalinic ve Melli'nin basketleriyle farkı çift hanelere çıkardı(76-66). Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, son anlarda konuk ekibin farkı kapatmasına izin vermedi ve karşılaşmadan 80-72 galip ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Zeljko Obradovic'in öğrencileri, Tahincioğlu Süper Ligi'nde çıktığı 8 maçta 8. galibiyetini almayı başardı. Nİkola Kalinic 21 sayıyla takımımızın en skorer oyuncusu olurken, onu 18'er sayıyla Ali Muhammed ve Joffrey Lauvergne takip etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43