Fenerbahçe Beko 66-51 Real Madrid

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2021-22 sezonu 18. hafta (erteleme) maçında Real Madrid’i konuk etti.

Fenerbahçe Beko 66-51 Real Madrid

25 Ocak 2012 tarihinde yine bir THY EuroLeague (Fenerbahçe-EA7 Emporio Armani) maçıyla kapılarını açan ve bugün 10. yılını geride bırakan Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nun ev sahipliği yaptığı ve tüm biletlerin tükendiği karşılaşmanın kazananı 66-51’lik skorla Fenerbahçemiz oldu.

Marko Guduric, Real Madrid karşısında ürettiği 12 sayıyla takımımızın en skorer ismi olurken, Dyshawn Pierre ve Melih Mahmutoğlu 10, Jehyve Floyd da 9 sayıyla galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Takımımız maça Devin Booker, Melih Mahmutoğlu, Pierria Henry, Ahmet Düverioğlu ve Dyshawn Pierre beşiyle başladı.

Tavares ve Dyshawn Pierre’in karşılıklı basketleriyle başlayan maçta Sergio Llull’un 6-0’lık serisiyle konuk takım 2-8’lik üstünlüğü yakaladı. Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun skorer kimliğiyle devreye girdiği bu bölümde üretken olan Fenerbahçemiz, farkı 1 sayıya indirdi (7-8). Rakibin hücum ritminin kaybolduğu bu dakikalarda pota altında Floyd ve Booker gibi iki önemli silahını çok etkili kullanan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, benchten gelen Polonara’nın da skor katkısıyla çeyrekte son 1 dakikaya 14-8 önde girdi. Son 1 dakikada taraftarını da yanına alan Fenerbahçemiz, Marko Guduric’in 5-0’lık serisiyle farkı çift hanelere çıkardı. Takımımız, İspanyol temsilcisi karşısında ilk çeyreği 17-0’lık bir seri sonunda 19-8 önde tamamlamayı başardı.

İkinci çeyreğe Sergio Llull ve Tavares’in basketleriyle başlayan Real Madrid, böylece 17-0’lık seriyi de noktaladı. Bu periyottaki ilk sayılarını ilk 5 dakikanın sonunda Floyd’la bulan Fenerbahçemiz, skor üstünlüğünü korudu (21-12). Çeyrekte son bölüme girilirken Devin Booker ve Pierria Henry gibi enerjisi yüksek isimlerden maksimum verimi alan Erkek Basketbol Takımımız, 10 sayılık farkla soyunma odasına önde girdi (27-17).

Dyshawn Pierre’in 5-0’lık serisiyle başladığımız üçüncü çeyrekte Melih Mahmutoğlu’nun da dış atış performansıyla skoru 34-19’a getirdik. Tavares’le maçta kalmaya çalışan İspanyol temsilcisine Pierria Henry ve Devin Booker’la geçit vermeyen Takımımız, son 4 dakikaya 40-27 önde girdi. Son bölümde Thompkins ve Sergio Llull ikilisiyle geri dönmeye çalışan rakibini, bu kez Marko Guduric’le durduran Fenerbahçe Beko, farkı çift hanelerde tutmayı başardı (44-30). Üstün oyununu çeyreğin sonuna taşıyan takımımız, final periyotuna da 48-30’luk üstünlükle girdi.

Carlos ve Tavares’le çeyreğe üretken başlayan Real Madrid’e, İsmet Akpınar’ın 3 sayı çizgisinin gerisinden üst üste bulduğu basketlerle cevap veren Takımımız maçta son 5 buçuk dakikaya skor avantajını koruyarak girdi (56-45). Son bölümde rakibin savunma direncini hızlı hücumlarıyla kıran Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, parkeden 66-51 galip ayrıldı ve EuroLeague’deki 12.galibiyetine imza attı.

Skor dağılımımız: Guduric 12, Melih 10, Pierre 10, Floyd 9, Henry 8, Booker 6, İsmet 6, Polonara 5. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43