Fenerbahçe Beko, Kirolbet Baskonia’yı konuk ediyor

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 16. hafta maçında Kirolbet Baskonia’yı konuk ediyor.

Fenerbahçe Beko, Kirolbet Baskonia’yı konuk ediyor

4 Ocak Cuma günü (bugün) 20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Luigi Lamonica (İtalya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Gytis Vilius (Litvanya) hakem üçlüsü yönetecek.  

Fenerbahçe Beko’da son durum

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’deki son maçında 28 Aralık Cuma günü 20:30’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Real Madrid’i ağırladı. Takımımız, müthiş mücadeleye sahne olan karşılaşmayı 65-63 kazandı. 15 hafta sonunda 14. galibiyetine ulaşan ve EuroLeague’de üst üste 11. kez kazanarak ilk yarıyı lider bitiren Fenerbahçe Beko’da Luigi Datome 17 sayı ve 7 ribaund ile maçın en değerli oyuncusu oldu. Jan Vesely de 13 sayı, 5 ribaund ve 2 asist üretti.

Sarı-lacivertliler, 30 Aralık Pazar günü 15:15’te Darüşşafaka Tekfen’i konuk ettiği Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 13. hafta müsabakasını 91-61 kazandı. Ligde 11. kez galip gelen Fenerbahçe Beko’da Gigi Datome 18, Melih Mahmutoğlu ise 13 sayı buldu.

Fenerbahçe Beko’da Tyler Ennis dışında sakatlık sorunu yaşayan oyuncu bulunmuyor.

Zeljko Obradovic, bu sezon EuroLeague’de 11 farklı oyuncuya ilk beşlerde yer verdi ve tüm maçlara ilk beşte başlayan bir oyuncu olmadı.

Jan Vesely, sezona %56.2’lik faul isabet oranıyla girmişti. Başarılı oyuncu, Pashacasino bu sezon faul çizgisinde 60/71 (%84.5) isabet oranı tutturdu. Vesely, aynı zamanda son 14 EuroLeague maçında da çift haneli sayılarda verimlilik puanı üretiyor ve son 8 EuroLeague karşılaşmasında da çift haneli sayılarda skor buluyor. Yıldız ismimiz, EuroLeague’de Aralık ayı MVP’si seçildi.

Ali Muhammed, son sekiz EuroLeague mücadelesinde de en az bir üçlük isabeti buldu.

Marko Guduric, son sekiz EuroLeague mücadelesinin yedisinde en az bir üçlük isabeti buldu.

Jan Vesely bu sezon maç başına 21.8 verimlilik puanı üretti ve bu alanda EuroLeague genelinde ikinci sırada. Başarılı pivot, maç başına 14.9 sayı istatistiğiyle de lig genelinde en iyi beşinci oyuncu.

Kostas Sloukas, serbest atışlarda %89.7’lik ortalamasıyla lig genelinde en iyi üçüncü oyuncu.

Gigi Datome, EuroLeague kariyeri boyunca faul çizgisinde %90.64’lük bir yüzde yakalamış durumda ve organizasyon tarihinin en iyi yedinci oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

Jan Vesely, bugüne dek EuroLeague’de 385 hücum ribaundu aldı ve aynı sayıda ribaund almış olan Mirsad Türkcan’la birlikte organizasyonun tarihinin en iyi yedinci oyuncusu. Vesely, 24 sayı daha bulması halinde EuroLeague’de 2000 sayı barajına ulaşacak.

Anahtar Kelimeler:
Fenerbahçe Beko

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43