Fenerbahçe Beko’nun konuğu Zalgiris Kaunas

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 6. Hafta maçında Zalgiris Kaunas’ı konuk ediyor. 1 Kasım Cuma günü (yarın) 20:45’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak mücadele beIN Sports 3 tarafından canlı yayınlanacak. Bu maçı Robert Lottermoser (Almanya), Juan Carlos Garcia (İspanya), Milivoje Jovcic (Sırbistan) hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe Beko’nun konuğu Zalgiris Kaunas


Fenerbahçe Beko’da son durum
 
Fenerbahçe Beko, çift maç haftasının ilk maçında 30 Ekim Çarşamba günü Maccabi FOX’a konuk oldu. Ekibimiz, ilk yarısını 41-21 geride tamamladığı maçın ikinci devresinde önemli bir geri dönüşe imza atsa da bu performans galibiyet için yeterli olmadı. Ev sahibi ekip, mücadeleden 67-55 galip ayrıldı. Beş hafta sonunda bir galibiyette kalan ekibimizde De Colo 13, Williams ve A.Muhammed ise 11’er sayı üretti.
 
Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi’ndeki son mücadelesinde, 27 Ekim Pazar günü Galatasaray Doğa Sigorta’ya konuk oldu ve mücadeleden 83-64 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı. Takımımızda Nando De Colo 16, Derrick Williams 14 sayı üretti.
 
Zalgiris Kaunas hakkında
 
Avrupa basketbolunda akla gelen ilk ekiplerden biri olan Zalgiris, basketbol faaliyetlerine 1944 yılında başladı. Yalnızca üç sene içerisinde ilk Sovyet Ligi şampiyonluğuna ulaşan Zalgiris, bu başarıyı ilerleyen dönemde dört kez daha tekrarladı.
 
Arvydas Sabonis, Sergejus Jovaisa, Rimas Kurtinaitis ve Valdemaras Chomicius gibi isimlerle altın dönemini yaşayan ve iki kez Avrupa’da şampiyonluk şansı yakalayan Zalgiris, 1984’te Saporta Kupası finalinde Barcelona’ya ve 1986’da EuroLeague finalinde Drazen Petrovic’li Cibona Zagreb’e kaybetti.
 
Litvanya’nın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından bu ülkenin basketboldaki en güçlü sesi haline gelen Zalgiris Kaunas, üst üste dokuz Litvanya Ligi şampiyonluğu kazandı. Bu süreçte 1998’de Saporta Kupası’nı müzesine götüren Kaunas temsilcisinde, Adecco Milan’a karşı kazanılan finalde Saulius Stombergas’ın 35 sayılık performansı ön plana çıkıyordu.
 
Saporta Kupası başarısından yalnızca bir yıl sonra Zalgiris, 1999’da bütün Avrupa’yı şaşırtan bir başarıya imza atıyor ve bu kez EuroLeague şampiyonluğuna uzanıyordu. Jonas Kazlauskas önderliğinde ve Tyus Edney, Saulius Stombergas, Anthony Bowie, Eurelijus Zukauskas ve Jiri Zidek gibi isimlerle zafere uzanan Zalgiris, kulüp tarihinin en önemli derecesini elde ediyordu.
 
2004 yılında da EuroLeague’de iyi bir sezon geçiren ancak Betlike Top 16’da Maccabi’ye karşı kritik maçı kaybeden Zalgiris, devam eden yıllarda EuroLeague’de boy göstermeyi sürdürdü.
 
Zalgiris Kaunas’ta yeni altın dönem ise koç Sarunas Jasikevicius’un göreve gelmesiyle başladı. 2017-18’de Playoff’a uzanan ve bu turda da Olympiakos’u geçerek Final Four yapan Zalgiris, Brandon Davies, Paulius Jankunas ve Kevin Pangos gibi isimlerle, yarı finalde Fenerbahçe’ye mağlup olmasına rağmen üçüncülük maçında CSKA Moskova’yı yenmeyi bildi.
 
2018-2019’da da son altı maçını kazanarak Playoff’a girmeyi başaran Zalgiris Kaunas, bu turda Fenerbahçe Beko’ya 3-1 elenmekten kurtulamadı. Kaunas temsilcisi, geride bıraktığımız sezonda kendi liginde şampiyonluğa ulaştı ve bu başarıyı üst üste dokuzuncu kez kazanmış oldu.
 
Zalgiris’in müzesinde 31 Litvanya Ligi, 7 Litvanya Kupası, 5 Baltık Ligi, 5 Sovyet Ligi, 1 EuroLeague, 1 Saporta Kupası ve 1 Kıtalararası Kupa şampiyonlukları bulunuyor.
 
Zalgiris Kaunas’ta son durum
 
Sarunas Jasikevicius tarafından çalıştırılan Litvanya temsilcisinin kadrosunda şu isimler yer alıyor:
 
Guardlar: Alex Perez, Lukas Lekavicius, Thomas Walkup, Kerr Kriisa, Rokas Jokubaitis, Marius Grigonis
Forvetler: Arturas Milaknis, Edgaras Ulanovas, Karolis Lukosiunas, Nigel Hayes, Paulius Jankunas,
Pivotlar: Zach Leday, Jock Landale, Martinas Geben, Erikas Venskus
Koç: Sarunas Jasikevicius
 
Rakibimiz, bu sezon EuroLeague’de oynadığı beş maçta iki galibiyet elde etti. Zalgiris, çift maç haftasının ilk mücadelesinde 30 Ekim Çarşamba günü konuk ettiği Zenit St. Petersburg’a bir uzatma bölümünün ardından 70-82 mağlup oldu. Bu maçta dört oyuncusu çift haneli sayılarda skor üreten Zalgiris’te en skorer isimler, 12’şer sayıyla Zach Leday ve Edgaras Ulanovas oldu.
 
Zalgiris, Litvanya Ligi’nde ise yoluna kayıpsız devam ediyor. Yeşiller, kendi ligindeki son mücadelesinde BC Prienai’yi 87-55 ile geçti. Bu karşılaşmada Jock Landale 16 sayı bularak en skorer isim oldu.
 
Takım istatistikleri – hücum (Fenerbahçe Beko – Zalgiris Kaunas):
 
Atılan sayı: 69.8 – 73.0
2 sayı: %44.7 - %45.6
3 sayı: %37.8 - %35.6
Serbest atış: %74.1 - %84.8
Ribaund: 31.4 – 36.8
Asist: 14.8 – 14.0
Top çalma: 5.4 – 5.2
Blok: 1.8 – 1.4

Anahtar Kelimeler:
Fenerbahçe Beko

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43