Fenerbahçe Öznur Kablo 69-66 Galatasaray

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 8. haftasında Galatasaray’ı konuk etti. Potanın Kraliçeleri, taraftar desteğini de alarak rakibini 69-66 mağlup etti ve ligde 8'de 8 yaparak liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe Öznur Kablo 69-66 Galatasaray

Takımımızın en skorer oyuncusu 18 sayıyla Alina Iagupova olurken; onu 15 sayıyla Cecilia Zandalasini takip etti. Elizabeth Williams 13, Olcay Çakır Turgut 10, Ayşe Cora 5, Tuğçe Canıtez 4, Kiah Stokes ve Sevgi Uzun 2 sayı kaydetti.

Parkeye “KADINA ŞİDDET SUÇTUR. ORTAK OLMA, SEYİRCİ KALMA!” pankartıyla çıkan Fenerbahçe Öznur Kablo maça; Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini, Tuğçe Canıtez ve Elizabeth Williams beşiyle başladı

Zandalasini’nin iki sayılık isabetiyle mücadeleye başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, farkı 6 sayıya kadar çıkarsa da rakibimiz Macaulay’ın bulduğu basketlerle durumu 8-6’ya getirdi. Televizyon molasından Elizabeth Williams’ın smacıyla dönen Potanın Kraliçeleri, Galatasaray’ın top kayıplarını da fırsata çevirerek Ayşe Cora’nın üst üste bulduğu sayılarla skoru 14-7 yaptı. Çeyreğin son bölümünde tempo yakalayan Galatasaray, farkı indirse de Fenerbahçe Öznur Kablo ilk çeyreği 15-12 önde tamamladı.

Takımımız, ikinci çeyreğe etkili bir başlangıç yapamayınca Başantrenörümüz Victor Kalebet Lapena erken bir mola aldı(17-18). Moladan Olcay Çakır Turgut’un isabetiyle dönen Fenerbahçe Öznur Kablo, skor avantajını tekrar eline almayı başardı(19-18). Bu bölümde sayı üretmekte zorlanan takımımız, 5 sayı geriye düştü(25-30). Sevgi Uzun’un üç sayılık basketi ikinci periyotun sonucunu belirledi: 27-30

Soyunma odasından Alina Iagupova’nın basketiyle başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo, Zandalasini ile 35-32 öne geçti. Stankovic’in sayılarıyla bir ritim yakalayan Galatasaray skor avantajını eline alınca Victor Lapena molayı aldı.(35-38). Moladan 5-0’lık seriyle dönen Potanın Kraliçeleri, Elizabeth Williams’ın basketiyle farkı 10’a çıkardı. Takımımız, üçüncü çeyreği 53-47 önde tamamladı.

Oldukça çekişmeli başlayan dördüncü çeyrekte, rakibimiz art arda bulduğu sayılarla farkı iki sayıya kadar düşürdü(57-55). Bu bölümde Alina Iagupova’nın üç sayılık isabetleriyle maça ağırlığını koyan Fenerbahçe Öznur Kablo, son 40 saniye kala Bria Hartley’nin sayısına engel olamayınca bir sayı geriye düştü(65-66). Zandalasini’nin basket faulüyle avantajı tekrar eline aldı ve karşılaşmadan 69-66 galip ayrıldı. Maçın ardından oyuncularımız galibiyeti taraftarlarımızla kutladı.

Anahtar Kelimeler:
Fenerbahçe öznur Kablo

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43