Fenerbahçe Öznur Kablo, Nutrition KBSL’de Play-off serisinde 1-0 öne geçti

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition KBSL Playoff ilk maçında Metro Enerji Salonu’nda konuk ettiği Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 85-64 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe Öznur Kablo, Nutrition KBSL’de Play-off serisinde 1-0 öne geçti

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition KBSL Playoff ilk maçında Metro Enerji Salonu’nda konuk ettiği Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 85-64 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

Serinin ikinci maçı 30 Mart Salı günü Hatay Büyükşehir Belediyespor’un ev sahipliğinde Antakya Spor Salonu’nda oynanacak. Takımımız serinin ikinci maçından da galip ayrılması durumunda adını yarı finale yazdıracak.

Fenerbahçe Öznur kablo Kadın Basketbol Takımımız maça Satou Sabally, Kayla McBride, Kiah Stokes, Olcay Çakır Turgut ve Alina Iagupova beşiyle başladı.

Her iki ekip de ilk hücumlarından eli boş dönerken maçın ilk basketi Olcay Çakır Turgut’tan geldi (2-0). Rakip adına ilk sayıları ise üreten isim Astou Ndour oldu (2-3). Kayla McBride’la 4-3’lük üstünlüğü yakalayan Takımımız karşısında Hatay Büyükşehir Belediyespor Özge Yavaş’la 4-5’i buldu. Çeyreğin hemen başında Sabally ile Kralbet üç sayı çizgisini iyi kullanan Fenerbahçemiz, Olcay Çakır Turgut’un da serbest atış çizgisindeki performansıyla 9-5’lik üstünlüğü yakaladı.

Ndour’la boyalı alanı iyi kullanan konuk takım skoru 9-7’ye getirse de devamında Alina Iagupova ve Satou Sabally ikilisiyle fark 7 sayıya çıktı (14-7). TV molasına 14-9’la önde giren taraf Fenerbahçemiz oldu. Moladan da Sabally’nin 2 sayılık basketiyle dönen Takımımız, skoru 16-9’a getirdi. Bu bölümde Özge Yavaş ve Gizem Başaran’la 4-0’lık bir seri yakalayan Hatay büyükşehir Belediyespor farkı 3’e indirdi (16-13). Son 2 dakikaya girilirken Jasmine Thomas ve Sevgi Uzun’u devreye sokan Fenerbahçe Öznur Kablo, ilk periyotu 21-17 önde tamamladı.

Alexis Prince ve Alina Iagupova’nın karşılıklı basketleriyle başlayan ikinci çeyrekte Takımımız skor avantajını korudu (24-19). Devamında Alina Iagupova ve kaptan Tuğçe Canıtez’in etkili oyunuyla fark çift haneli sayılara çıktı (32-21). Rakip sahada baskımızı arttırdığımız bu bölümde McBride-Satou Sabally ikilisinin de izleyenlere keyif veren basketboluyla skor 38-24’e geldi. Sert savunmamızla rakibi top kayıplarına zorladığımız ikinci çeyrekte son bölüme girilirken Kayla McBride ve Alina Iagupova’yla 3 sayı çizgisinin gerisini çok iyi kullanan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız soyunma odasına 20 sayı farkla önde girdi (46-26).

İlk yarı sonunda Alina Iagupova ürettiği 15 sayıyla bu alanda en skorer isim olurken onu Satou Sabally (9), Kayla McBride (8), Olcay Çakır Turgut (4), Tuğçe Canıtez (4), Jasmine Thomas (4) ve Sevgi Uzun (2) takip etti.

İkinci yarıya Astou Ndour ve Derin Yayla’nın 7-0’ıyla hareketli başlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, skoru 46-33’e getirdi. Takımımızın bu çeyrekteki ilk sayıları Kiah Stokes’tan geldi (48-33). Astou Ndour ve Özge Yavaş’la oldukça üretken bir görüntü çizen Hatay BŞB’yi Alina Iagupova’nın dış şutlarıyla durduran Fenerbahçemiz, avantajını korudu (51-38). Alina Iagupova’nın yıldızlaştığı çeyrekte Kian Stokes ve Tuğçe Canıtez’den de önemli katkılar alan Kadın Basketbol Takımımız Fenerbahçe Öznur Kablo, son çeyreğe 66-51 önde girdi.

Satou Sabally ve Sevgi Uzun’la final periyotuna harika bir başlangıç yapan Fenerbahçemiz, farkı yeniden 20 sayıya çıkardı (71-51). Rakip takım, Astou Ndour ve Gizem Başaran’la fakrı eritmeye çalışsa da son bölümde Kayla McBride ve Tuğçe Canıtez’le vites yükselten Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, maçtan 85-64 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Iagupova 27, Sabally 14, McBride 12, Tuğçe 12, Olcay 6, Stokes 6, Thomas 4, Sevgi 4.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43