Fenerbahçe, Panathinaikos’a konuk oluyor

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 11. hafta maçında Panathinaikos Opap’a konuk oluyor.

Fenerbahçe, Panathinaikos’a konuk oluyor

7 Aralık Cuma günü TSİ 22:30’da oynanacak mücadele beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak. Karşılaşmayı Matej Boltauzer (Slovenya), Benjamin Jimenez (İspanya), Fernando Rocha (Portekiz) hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe’de son durum

Ekibimiz, son EuroLeague karşılaşmasına 30 Kasım Cuma günü TSİ 23:00’te Barcelona deplasmanında çıktı. Güçlü Barcelona Lassa’ya konuk olan Fenerbahçe, mücadeleyi 65-84 kazanarak dokuzuncu galibiyetini aldı ve liderliğe yükseldi. Fenerbahçe’de Ali Muhammed 16 sayı, 5 ribaund, 2 asist üretirken; Marko Guduric ise 13 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ile ekibimizin en değerli oyuncusu oldu.

Sarı-lacivertliler, son resmi maçını ise Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde oynadı. 4 Aralık Salı günü 20:15’te Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Pınar Karşıyaka’yı ağırlayan Fenerbahçe, mücadeleyi 80-72’lik skorla galip bitirdi. Bu sonuçla sekizde sekiz yapan ve liderliğini sürdüren Fenerbahçe’de Nikola Kalinic 21 sayı, Joffrey Lauvergne ve Ali Muhammed ise 18’er sayı üretti.

Fenerbahçe’de, Tofaş maçında kasık bölgesinde problem oluşan Melih Mahmutoğlu ve Pınar Karşıyaka mücadelesinde sağ ayak bileğinde burkulmaya bağlı olarak bağ yaralanması yaşayan Ahmet Düverioğlu, Panathinaikos maçı Pasgol için Yunanistan’a seyahat edecek kafilede yer almayacak. Her iki oyuncumuzun da tedavisine İstanbul’da devam edilecek. Pınar Karşıyaka maçında sağ ayak bileği burkulan Marko Guduric ise takımla birlikte Yunanistan’a gidecek ve durumuna maç saatinde karar verilecek. Sakatlığı nedeniyle Barcelona Lassa müsabakasında oynayamayan Kostas Sloukas da takım idmanlarına başladı ve bu maç için takım kafilesinde yer alacak.

Fenerbahçe’de Jan Vesely, bu sezon EuroLeague’de faul çizgisinde 39/43’lük isabet oranı (%90.6) yakalamış durumda. Vesely, sezona %56.2’lik faul yüzdesiyle girmişti. Çek yıldızımız, son sekiz EuroLeague maçının yedisinde en az bir top çalmaya imza attı. Vesely, son dokuz EuroLeague karşılaşmasında da çift haneli sayılarda verimlilik puanı üretti.

Luigi Datome, bu sezon oynadığı on EuroLeague maçında da en az bir üç sayılık isabet buldu.

Ekibimiz, takım olarak faul çizgisinde yakaladığı %82.7 isabet oranıyla lig genelinde ilk sırada yer alıyor. Fenerbahçe, aynı zamanda EuroLeague’de en yüksek iki sayılık atış yüzdesine sahip takım (%59.8).

Vesely, EuroLeague’de yakaladığı 20.8’lik verimlilik puanı ortalamasıyla bu sezonun en değerli ikinci oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Vesely, %90.6’lık faul isabet oranıyla da EuroLeague genelinde ikinci sırada. Oyuncumuz Kostas Sloukas da faul isabet oranında %90.0 gibi yüksek bir yüzdeye sahip ve bu alanda en iyi dördüncü isim.

Joffrey Lauvergne, %72.6 iki sayılık isabet oranıyla lig genelinde dördüncü sırada.

Luigi Datome, EuroLeague’de %54.3 ile üç sayılık atış kullanıyor ve bu alanda ligin en iyi ikinci oyuncusu. Datome’nin EuroLeague kariyerinde yakaladığı %90.75’lik faul yüzdesi de lig tarihinin en iyi beşinci performansı.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEPanathinaikos

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43