Fenerbahçe Safiport, sezona Galatasaray galibiyetiyle başladı

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, sezonun ilk resmi maç Fenerbahçe Safiport, sezona Galatasaray galibiyetiyle başladıında deplasmanda Galatasaray ile karşılaştı. EuroLeague Women B Grubu ilk hafta mücadelesinde rakibini 20 sayı farkla 89-69 yenen takımımız, gruptaki ikinci hafta maçında ise 13 Ekim Çarşamba günü Fransız ekibi Basket Landes’i konuk edecek.

Fenerbahçe Safiport, sezona Galatasaray galibiyetiyle başladı

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, sezonun ilk resmi maçFenerbahçe Safiport, sezona Galatasaray galibiyetiyle başladıında deplasmanda Galatasaray ile karşılaştı. EuroLeague Women B Grubu ilk hafta mücadelesinde rakibini 20 sayı farkla 89-69 yenen takımımız, gruptaki ikinci Goldenbahis hafta maçında ise 13 Ekim Çarşamba günü Fransız ekibi Basket Landes’i konuk edecek.
 
Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi'nde oynanan maçı Genel Sekreterimiz Burak Ç. Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimizden M. Kemal Danabaş, Mehmet Dereli ve Selahattin Baki tribünden takip etti.
 
Potanın Kraliçeleri maça; Alperi Onar, Kayla McBride, Alina Iagupova, Tuğçe Canıtez ve Elizabeth Williams beşiyle başladı.
 

Etkili oyunuyla maça 10-0’lık seriyle giren takımımız, rakibinin 12-2’lik serisine engel olamadı ve maçta skor 12-12’ye geldi. (02.55) Başantrenörümüz Victor Lapena’nın molası sonrası Williams ve Manolya ile skor üreten Potanın Kraliçeleri, çeyreği 17-14 üstün tamamladı. İkinci çeyreğin başında farkı 7 sayıya çıkaran ekibimiz, Alina Iagupova ile de farkı çift hanelere taşıdı. (28-38) Ev sahibi takımın farkı eritme çabası karşısında Williams’ı boyalı alanda etkili kullanmaya devam eden takımımız, soyunma odasına 43-38 üstün girdi.
 

Etkili oyununu üçüncü çeyreğe de taşıyan Fenerbahçe Safiport, farkı yeninden çift hanelere taşıdı. (40-52) Üstünlüğünü sürdüren Potanın Kraliçeleri, final periyotuna ise 62-50 önde gitti. Son çeyrekte farkı açmaya devam eden ekibimiz, maçtan 20 sayı farkla 89-69 galip ayrıldı.

Takımımızda 29 sayı, 11 asistle Alina Iagupova ile 18 sayı, 11 ribauntla oynayan Elizabeth Williams double double yaptı. McBride ise 21 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşan üç oyuncumuzdan biri oldu.
 

Skor dağılımımız: Iagupova 29, McBride 21, Williams 18, Manolya 7, Zahui 6, Alperi 6, Tuğçe 2.

Çeyrek skorları:

1.Çeyrek: 14-17
2.Çeyrek: 24-26
3.Çeyrek: 12-19
4.Çeyrek: 19-27

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43