Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu namağlup lider tamamladık

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 26. hafta maçında Hatay Büyükşehir Belediyespor’u konuk etti.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu namağlup lider tamamladık

Takımımız, Metro Enerji Salonu’nda oynanan müsabakadan 92-62 galip ayrılarak 26 maçta elde ettiği 26 galibiyetle normal sezonu lider tamamladı. Takımımızda Satou Sabally 26, Alina Iagupova 21, Tuğçe Canıtez 12, Cecilia Zandalasini de 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaşan sporcularımız oldu.

Bu maçla birlikte Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonu namağlup lider tamamlayan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızın play-off’taki rakibi ligi sekizinci sırada tamamlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor oldu.

Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız karşılaşmaya Satou Sabally, Olcay Çakır Turgut, Alina Iagupova, Cecilia Zandalasini ve Kiah Stokes beşiyle başladı.

İlk hücum şansını yakalayan Hatay Büyükşehir Belediyepsor, Astou Ndour’la ilk sayılarını kazandı (0-2). Maçın hemen başında Alina Iagupova’yla 3 sayı çizgisinin gerisini iyi kullanan Takımımız, 3-2’yi yakaladı. Devamında Astou Ndour ve Gizem Başaran Turan’la 4-0’lık bir seri yakalayan rakibimiz, 3-6 öne geçse de Alina Iagupova ve Satou Sabally’le skor 9-6’ya geldi. TV molasına 9-10’la önde giren taraf Hatay Büyükşehir Belediyepsor olurken mola dönüşünde serbest atış çizgisine gelen Satou Sabally ile takımımız 11-10 öne geçti. Özge Yavaş ve Alexis Prince’in maça ortak olma girişimlerini Alina Iagupova’yla sonuçsuz bırakan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, bitime 1 dakika kala kaptan Tuğçe Canıtez ve Satou Sabally’nin de skor katkısıyla ilk çeyreği 27-14 önde tamamladı.

İkici çeyreğin ilk basketi de Hatay Büyükşehir Belediyespor’dan geldi (27-16). Çeyreğin hemen başında Jasmine Thomas ve Alina’yla boyalı alanı iyi kullanan Takımımız, farkı 15 sayıya çıkardı (31-16). Farkı eritme adına dış atışlarda Alexis Prince, pota altında da Astou Ndour’u iyi kullanan misafir takım, farkı 9 sayıya indirdi (34-25). Rakibi Tuğçe Canıtez ve Satou Sabally ile durduran Kadın Basketbol Takımımız, İllegal Bahis son 3 dakikanın içine 47-28’lik skorla önde girdi. Alexis Prince ve Astou Ndour’la reaksiyon vermeye çalışan Hatay Büyükşehir Belediyespor’a geçit vermeyen Takımımız, soyunma odasına 51-34’le üstün girdi.

Üçüncü çeyreğe Satou Sabally ve Alina Iagupova’yla hızlı başlayan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız ilk 3 dakika sonunda 17 sayılık bir fark yakaladı (55-38). Özge Yavaş ve İdil Türk’ten bu bölümde katkı alan Hatay Büyükşehir Belediyespor, farkı 10 sayıya indirdi (55-45). Satou Sabally’nin yıldızlaştığı maçın bu bölümünde benchten gelen Sevgi Uzun’dan da istediği verimi alan Fenerbahçemiz, final periyotuna 64-53’lük skorla önde giden taraf oldu.

Sevgi Uzun ve Alexis Prince’in karşılıklı basketleriyle başlayan final periyotunda Jasmine Thomas ve Olcay Çakır Turgut’la rakip savunmayı yıpratan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımız, Cecilia Zandalasini ve Sevgi Uzun’un dış atışlarıyla maça nokta koyarak parkeden 92-62’lik skorla galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Sabally 26, Iagupova 21, Tuğçe 12, Zandalasini 10, Thomas 8, Sevgi 8, Olcay 5, Stokes 2. 

Takımımızın, Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off turundaki maç programı şu şekilde:

27 Mart Cumartesi 

Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off 1. maç
Fenerbahçe Öznur Kablo-Hatay Büyükşehir Belediyespor
Metro Enerji Salonu / 14.00
Yayın: TİVİBU Spor

30 Mart Salı

Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off 2. maç
Hatay Büyükşehir Belediyespor- Fenerbahçe Öznur Kablo
Antakya Spor Salonu / 16.00
Yayın: TİVİBU Spor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43