KADINLAR EUROLEAGUE'DE FİNALDEYİZ

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Kulübümüzün ev sahipliğinde düzenlenen EuroLeague Women Final Four yarı final maçında USK Prag ile karşılaştı. Üçüncü çeyreğin ortalarından başlayan muhteşem geri dönüşle Çekya ekibini 83-74 yenen Takımımız, adını 4. kez finale yazdırdı. Fenerbahçe Safiport, finalde pazar günü Sopron Basket ile karşılaşacak.

KADINLAR EUROLEAGUE'DE FİNALDEYİZ

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Kulübümüzün ev sahipliğinde düzenlenen EuroLeague Women Final Four yarı final maçında USK Prag ile karşılaştı. Üçüncü çeyreğin ortalarından başlayan muhteşem geri dönüşle Çekya ekibini 83-74 yenen Takımımız, adını 4. kez finale yazdırdı.  Fenerbahçe Safiport, finalde pazar günü Sopron Basket ile karşılaşacak.

Taraftarlarımız tribünleri doldururken, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki mücadeleyi FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın Futbol Takımımız ile Futbol Akademimizin sporcuları da izledi.

Maç öncesi düzenlenen törende Elizabeth Williams  EuroLeague'de “Yılın en iyi savunma oyuncusu”  ödülünün sahibi olurken, sezonun en iyi beşinde yer alan Alina Iagupova ve Satou Sabally de ödüllerini aldı. 

Maça Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova, Satou Sabally ve Elizabeth Williams beşiyle başlayan Takımımız, Alina Iagupova ile fark yarattığı ilk çeyreği 28-23 önde tamamladı. İkinci çeyrekte işler istediğimiz gibi gitmedi ve soyunma odasına 45-38 geride gittik. Üçüncü çeyreğin ilk dakikasında fark çift hanelere çıkarken; Olcay, Alina Iagupova ve Satou Sabally ile skor üreten Ekibimiz skoru 52-46’ya getirdi.

Bu bölümde Amanda Zahui ile etkili olan Takımımız, periyotu 63-59 geride tamamladı. Dördüncü periyoda 13-0'lık seriyle giriş yapan ve tekrar öne geçen Fenerbahçe Safiport, 34. dakikada durumu 72-63'e getirdi. Son periyottaki başarılı savunmasıyla skor üstünlüğünü elinde bulunduran sarı-lacivertliler, mücadeleden 83-74 galip ayrıldı ve finale çıktı.
 

Sarı-lacivertlilerde Iagupova 24 sayıyla maçın en skoreri oldu. ZVVZ USK Prag'da Oblak 22 sayıyla oynadı. 

Fenerbahçe Safiport, finalde Macaristan ekibi Sopron Basket'in rakibi oldu. İki takım arasındaki final karşılaşması, 10 Nisan Pazar günü oynanacak. ZVVZ USK Prag ile Perfumerias Avenida ise aynı gün üçüncülük maçında karşılaşacak.

Skor dağılımımız: Alina Iagupova 24, Amanda Zahui 18, Kayla McBride 15, Bria Hartley 10, Satou Sabally 9, Elizabeth Williams 4, Olcay Çakır 3

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43