Kritik Galibiyet: Fenerbahçe Beko 66-63 Kızılyıldız

Turkish Airlines EuroLeague 27. hafta maçında Kızılyıldız’ı konuk eden Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, mücadeleden 66-63 galip ayrıldı.

Kritik Galibiyet: Fenerbahçe Beko 66-63 Kızılyıldız

Ekibimizin en skoreri 10 sayıyla Nikola Kalinic olurken; Derrick Williams ve Nando De Colo 9, Ali Muhammed 8, Jan Vesely 7, Melih Mahmutoğlu 6, Gigi Datome ve Leo Westermann 5, Malcolm Thomas 4 ve Joffrey Lauvergne 3 sayı kaydetti.
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleyi; Başkanımız Ali Koç, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selahattin Baki, Simla Türker Bayazıt ve Tankut Turnaoğlu da takip etti.
 

Zeljko Obradovic yönetimindeki Fenerbahçe Beko maça; Leo Westermann, Gigi Datome, Melih Mahmutoğlu, Malcolm Thomas ve Joffrey Lauvergne beşiyle başladı.
 
Karşılaşmaya Malcolm Thomas’ın basketiyle başlayan Fenerbahçe Beko, Leo Westermann ile farkı 7 sayıya kadar çıkardı(7-0). Bu bölümde Kızılyıldız, Marko Jagodıc-Kurıdza ile üst üste sayılar üreterek farkı kapattı(17-15).  Lorenzo Brown ile beraberliği yakalayan Fenomenbet Kızılyıldız’a cevabı Ali Muhammet ile veren Ekibimiz, çeyreği 22-20 önde tamamladı.
 

Derrick Williams’ın üç sayılık isabetiyle ikinci çeyreğe başkayan Ekibimiz, Ali Muhammed ile farkı yine 6 sayıya çıkardı(28-22). Oldukça çekişmeli geçen çeyreğin bitimine 4 dakika kala farkın erimesine engel olamayan Fenerbahçe Beko, Datome’nin serbest atışlarıyla soyunma odasına 41-37 önde giden taraf oldu.
 
Üçüncü çeyreğe istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe Beko, rakibinin öne geçmesine de engel olamadı(43-47). Nando de Colo ile eşitliği yakalayan Takımımız, Nikola Kalinic ile 49-47 öne geçti. Son saniyelerde Kevin Punter’in basketine Malcolm Thomas’ın iki sayılık isabetiyle karşılık veren Fenerbahçe Beko, üçüncü çeyreği 51-51 tamamladı.
 

Son çeyreğin televizyon molasına 60-56 önde giren Fenerbahçe Beko, mola dönüşünde Kevin Punter’ın basketlerine engel olamayınca skor avantajını kaybetti(60-61). Son iki dakikaya 64-63 üstün giren ekibimiz, Kalinic'in basketiyle karşılaşmadan 66-63 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’de çift maç haftasının ikinci karşılaşmasında ise 6 Mart Cuma günü TSİ 20.00’da Mytishchi Arena’da Khimki Moskova’ya konuk olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43