Olympiacos 71-76 Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 31. hafta maçında Olympiacos’a konuk oldu. Pire Barış ve Dostluk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 76-71 galip ayrılan Takımımız, EuroLeague’de 19. galibiyetini aldı ve play-off yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Olympiacos 71-76 Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız mücadeleye Marko Guduric, Nando De Colo, Dyshawn Pierre, Jan Vesely ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Maçın hemen başında her iki takım da karşılıklı geliştirdikleri hücumlardan eli boş dönerken Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız; Ahmet Düverioğlu, Dyshawn Pierre ve Jan Vesely’le maçın hemen başında 8-0’ı yakaladı. Ev sahibi Olympiacos maçtaki ilk sayılarını Charles Jenkins ile bulurken; Fenerbaçemiz bir kez daha doğru kurgulamış pozisyonlarla 6-0’lık bir seri yakaladı ve farkı çift haneli sayılara çıkardı (2-14). Bu bölümde Vezenkov ve Kostas Sloukas’la farkı eritmeye çalışan ev sahibine boyalı alanda kurduğu üstünlük ile cevap veren Fenerbahçemiz, Kyle O’Quinn ve Vesely çiftiyle 7-20’lik üstünlüğü yakaladı. Son 1 dakikanın içine girilirken Printezis ve Spanoulis’le üretken olan Olympiacos karşısında Takımımız, 5’e 5’te rakibin ön plana çıkartmak istediği oyunculara şans tanımayarak ilk çeyreği 11-20 önde tamamladı.

Çeyreğe ikili sıkıştırmaları uygulayarak başlayan Fenerbahçemiz, rakibi top kaybına zorladı ve sonucunda Barthel’le 4-0’lık bir seri yakaladı (11-24). Devamında Sloukas’ın dış atışı ve faul çizgisinden isabeti bulmasıyla fark 9 sayıya indi (15-24). Bu bölümde benchten gelen Kenan Sipahi ve Kyle O’Quinn’den de istediği verimi alan Erkek Basketbol Takımımız, açık sahayı kullanma ve top çalma anlamında da rakibine üstünlük kurarak TV molasına 23-35 önde girdi. Çeyreğin devamında her opsiyonu doğru analiz ederek rakibe Lorenzo Brown, Danilo Barthel ve Jan Vesely ile cevap veren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, farkı 18 sayıya kadar çıkardı (25-43). De Colo-Vesely iş birliğinin yanı sıra konsantrasyon anlamında da rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 27-43 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Jean-Charles ve Vezenkov’un 5-0’lık serisiyle başlayan Olympiacos, skoru 32-43’e getirdi. Bu çeyrekteki ilk sayılarımız Jan Vesely’den gelirken Jean-Charles, Octavius ve Vezenkov’la bir enerji yakalayan rakip takım farkı 6 sayıya indirdi (39-45). Çeyrekte ilk 5 dakikayı 39-47’yle önde geçen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Dyshawn Pierre ve Lorenzo Brown’nın oyuna dokunuşuyla nefes aldığımız bu bölümde farkı yeniden çift hanelere çıkardı (47-58). Skor avantajını korumayı başaran Takımımız, final periyotuna 49-58 önde girdi.

Final periyotuna Kyle O’Quinn ve Lorenzo Brown’la iyi başlayan Fenerbahçe Beko, skoru 49-63’e taşıdı. Bu çeyrekteki ilk sayıları Vezenkov’la bulan Olympiacos’u; De Colo-Jan Vesely-Dyshawn Pierre ile top kayıplarına zorlayan Fenerbahçemiz, takım halinde kararlar verdiği bu bölümü 53-68 önde geçti. Çeyreğin son bölümü ise oldukça çekişmeli geçti. Rakibin kolay sayı bulmasına imkan verdiğimiz son bölümü ise De Colo ve Pierre’le Marsbahis geçen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, parkeden 76-71 galip ayrıldı ve EuroLeague'deki 19. galibiyetini aldı.

Skor dağılımımız: Vesely 18, Pierre 15, O’Quinn 9, Brown 8, De Colo 7, Ahmet 6, Barthel 6, Kenan 5, Guduric 2.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43