Olympiakos 72-73 Fenerbahçe

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines Euroleague 7. hafta maçında Olympiakos takımına konuk oldu. Takımımız, Barış ve Dostluk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 72-73 galip ayrıldı.

Olympiakos 72-73 Fenerbahçe

Fenerbahçemiz, Olympiakos karşısında parkeye Kostas Sloukas, Nicolo Melli, Nikola Kalinic, Melih Mahmutoğlu ve Ahmet Düverioğlu beşiyle çıktı. Geçtiğimiz günlerde baba olma heyecanı yaşayan basketbolcumuz Jan Vesely ise maça gelmek istese de Koç Zeljko Obradovic ailesinin yanında olmasını tercih ettiği için kadroda yer almadı.  

Hava atışıyla birlikte ilk hücum Olympiakos’un olurken Kaptan Melih Mahmutoğlu, Vassilis Spounalis’e karşılaşmanın ilk top kaybını yaptırdı. Maçın ilk basketi ev sahibi ekip Olympiakos’tan gelirken, Melli'nin etkili savunmasıyla Fenerbahçemiz iyi bir hücum ortaya koyarak skoru Nikola Kalinic ile eşitledi(2-2). Kostas Sloukas adrese teslim pasıyla Ahmet Düverioğlu'nu pota altında topla buluşturdu ve fark dörde çıktı. Ev sahibi ekip ise, Vassilis Spanoulis'in serbest atışlarıyla skoru 8-8'de eşitledi. Ancak Fenerbahçemiz, Kaptan Melih Mahmutoğlu'nun 3 sayılık basketiyle televizyon molasına 11-10 önde giren taraf oldu. Mola dönüşünde savunma üzerinden bulduğu hızlı hücumlarla farklı 6'ya çıkaran Takımımız, Luigi Datome'nin serbest atışlarıyla ilk çeyreği 18-21 önde bitirmeyi başardı.

İkinci çeyreğe Vassilis Spanoulis'in 3 sayılık basketiyle başlayan Yunan temsilcisi skoru 21-21'de eşitledi. Karşılıklı sayılara sahne olan ikinci çeyreğin ilk dakikaları büyük çekişmeye sahne oldu. Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, Luigi Datome'nin sayısıyla tekrar öne geçse de Zach Leday'ın üçlüğüne engel olamadı ve 24-23 geriye düştü. Joffrey Lauverigne'nin ve Nikola Kalinic'in basketleriyle tekrar öne geçmeyi başaran Fenerbahçemiz, Olympiakos'un serisine engel olamadı ve 35-27 geriye düştü. Rakibin bu serisini bitiren isim, iki üçlük bularak Takımımızı geri döndürmeyi başaran Kaptan Melih Mahmutoğlu oldu. Kostas Sloukas'ın eşitliği getiren iki sayılık basketi ise Kaçak Bahis Olympiakos'a mola aldırdı(35-35). Obradovic'in öğrencileri Yunan temsilcisi karşında 12-0'lık bir seri yakaladı ancak ikinci çeyreğin son saniyesinde Olympiakos'un serbest atıştan bulduğu sayılar ilk yarının sonucunu belirledi(39-39).

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğine ev sahibi ekip Georgios Printezis'in sayısıyla başlarken, Nicolo Melli'nin mükemmel pasında Ahmet Düverioğlu pota altında topla buluşarak skoru tekrar eşitledi(41-41). Takımımız yakaladığı hücumları değerlendiremeyince Olympiakos bunu fırsata çevirdi ve 45-41 öne geçti. Nigel Williams-Goss'un Kalinic'e yaptığı sportmenlik dışı hareketin ardından iki atış kullanan Fenerbahçemiz, farkı ikiye indirmeyi başardı. Bu çeyrekte savunmayı iyi yapan Takımımız, hücum organizasyonlarında çok etkili olamayınca üçüncü çeyreğin ilk yedi dakikasında sadece dört sayı bulabildi. Son dakikada Nicolo Melli'nin bulduğu üç sayılık basket ile oyuna tekrar ortak olan Fenerbahçemiz, üçüncü çeyreği 53-50 geride tamamladı.

Dördüncü çeyrek iki takımın da pota altından bulduğu basketlerle başlarken, Luigi Datome'nin eşitliği getiren üçlüğü David Blatt'a mola aldırdı(55-55). Mola dönüşünde Muhammed Ali'nin asistinde Nikolo Melli üç sayılık basketi buldu ve Fenerbahçemiz, 55-58 öne geçmeyi başardı. Karşılaşmanın son üç dakikasına 60-60 eşitlikle giren Takımımız, ev sahibi ekibin öne geçmesine engel olamadı. Ancak son bir dakikada Sloukas'ın üst üste bulduğu altı sayı sonrası Fenerbahçemiz 69-73 öne geçti. Nikola Milutinov maç topunu kaçırınca Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, maçı 72-73 yenmeyi başardı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43