Tofaş 103-104 Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi 6. hafta maçında Tofaş’a konuk oldu. Takımımız, Tofaş Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden zor da olsa 104-103 galip ayrıldı.

Tofaş 103-104 Fenerbahçe Beko

Karşılaşma öncesinde her iki takım oyuncuları da Ege Denizi’nde meydana gelen ve İzmir ile çevre illerde hissedilen deprem nedeniyle “Geçmiş olsun İzmir. Seninleyiz” pankartıyla parkede yer aldı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın oyuncuları ısınmaya geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Dilay Kemer’in anısına “Kalbimizdesin Dilay Kemer” tişörtleriyle çıktı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız karşılaşmaya Jan Vesely, Nando De Colo, Lorenzo Brown, Edgaras Ulanovas ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Tofaş maça Berkan Durmaz ve Purcell'in etkili oyunuyla hızlı başladı ve ilk dakikalarda farkı 5 sayıya (12-7) çıkardı. Lorenzo Brown ve Jan Vesely ile etkili olan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, maçın 7.dakikasında farkı 1 sayıya (19-18) indirdi. Oyun üstünlüğünü sürdüren Tofaş, ilk çeyreği 28-24 önde tamamladı.

İkinci periyodun başında da iyi oyununu sürdüren ev sahibi ekip, 11. dakikada farkı 8 sayıya (33-25) çıkardı. Rakibinin bu oyununa Nando De Colo ve Ali Muhammed'in isabetli dış atışlarıyla karşılık veren Fenerbahçemiz, farkı 1 sayıya (36-35) düşürdü. Takımımız, Ahmet Düverioğlu'nun pota altından bulduğu sayılarla öne geçti: 48-50. Kalan bölümde Tofaş, Alihan Demir'in 3 sayılık basketiyle yeniden öne geçti (51-50) ve Ngbahis soyunma odasına bu skorla gidildi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız oldu ve boyalı alandan Lorenzo Brown ve Jan Vesely ikilisiyle basketler buldu. Takımımız skorda öne geçerek 4 sayılık fark yakaladı: 51-55. Son bölümde 7-0'lık seri yakalayan Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko, final periyoduna 73-66 üstün girdi.
 
Karşılaşmanın son çeyreği büyük çekişmeye sahne oldu. Melih Mahmutoğlu ve Nando De Colo'nun basketleriyle Fenerbahçemiz, farkı çift hanelere çıkardı: 74-84. Tofaş; Purcell ve Christon'ın basketleriyle cevap verse de Nando De Colo ve Melih'in sayılarıyla takımımız, son dakikaya 98-90 önde girdi. Tofaş, önce Purcell'in 3 sayılık isabeti, ardından Christon'ın boyalı alandan bulduğu basketle oyuna yeniden ortak oldu: 97-98. Maçın son saniyeleri ise taktik faullerle geçti. 104-101 geriye düşen Tofaş, bitime 2 saniye kala Ali Muhammed'in Purcell'e yaptığı faul ile 3 atış kazandı. Faul çizgisine gelen Purcell 3/2’lik bir performans gösterdi ve Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız mücadeleden 104-103 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: De Colo 28, Vesely 16, Melih 14, Brown 10, Ulanovas 9, A.Muhammed 9, Hamilton 7, Ahmet 6, Kenan 5.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43