TÜRKİYE KUPASI FENERBAHÇE BEKO’NUN

Solgar Vitamin Türkiye Kupası final müsabakasında Darüşşafaka Tekfen ile karşılaşan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 74-71 galip ayrıldı ve 7. kez kupanın sahibi oldu.

TÜRKİYE KUPASI FENERBAHÇE BEKO’NUN

Ankara Spor Salonu’nda oynanan maça Fenerbahçe Beko; Sloukas, Kalinic, De Colo, Datome ve Vesely beşiyle başladı. Aynı zamanda Başantrenörümüz Zeljko Obradovic bu maçla birlikte Fenerbahçe Beko’nun başında 500. resmi karşılaşmasına çıktı.

Ankara’da oynanan maçta Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, takımımızı yalnız bırakmadı.

Maçın başında rakibinin 4-0’lık serisine 9-0’lık seri yanıt veren Fenerbahçe Beko, çeyreği de 13-11 önde tamamladı. Yüksek mücadeleye sahne olan ikinci çeyrekte De Colo ile 27-22 öne geçen Obradovic’in öğrencileri, son anlarda rakibinin oyuna ortak olmasına engel olamadı ve soyunma odasına 30-30 eşitlikle gidildi.  

İlk yarı Skor dağılımımız: De Colo 8, Kalinic 7, Sloukas 6, Vesely 4, Datome 3, Ahmet 2.

Soyunma odasından 12-4’lük seri ile dönen Fenerbahçe Beko, hücum ritmini yakalayan Darüşşafaka Tekfen karşısında 43-42 geriye düştü.  Son çeyreğe 48-47 geride giden Obradovic’in öğrencileri,  Kalinic’in üçlüğüyle skoru 50-50’de eşitledi. Datome’nin üçlüklerine Ali Muhammed de eşlik edince 64-61 öne geçen Fenerbahçe Beko, Vesely ile skoru 68-66’yagetirdi. Maçın bitimine 52 saniye kala Vesely ve Hamilton’a teknik faul çalındı ve Vesely 5 faulle kenara geldi. Faul çizgisinden Sloukas ile hata yapmayan Takımımız, maçtan 74-71 galip ayrıldı.

Gobahis height: 368px;" />

Maçın ardından tribünlere giden oyuncularımız, kupa zaferini taraftarlarımızla birlikte kutladı. Oyuncuları tek tek tebrik eden Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, Fenerbahçe ile 500. maçına çıktı ve 11. kupasını kazandı.

Solgar Vitamin Türkiye Kupası 2020’de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Beko’ya şampiyonluk kupası ve madalyalarını TBF Asbaşkanı Dr. Yılmaz Argüden ile Solgar Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ütebay sundu.

Kupa mücadelesinde final oynama başarısı gösteren Darüşşafaka Tekfen’e ikincilik madalyaları ile finalist şiltini, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar ve Serhan Antalyalı takdim etti.

Final maçının en değerli oyuncusu olan Fenerbahçe Beko oyuncusu Luigi Datome’ye ödülünü, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok ve Solgar Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Özata sundu.

Mücadelenin hakemleri Erşan Kartal, Sinan İşgüder ve Ayşe Nur Yazıcıoğlu’na TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu plaketlerini verdi.

Skor dağılımımız: De Colo 15, Datome 15, Sloukas 15, Kalinic 12, Vesely 10, A. Muhammed 3, Ahmet 2, Melih 2

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43