Fenerbahçe'miz çeyrek final biletini iki golle aldı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupasında konuk ettiği Hes Kablo Kayserispor'u 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Fenerbahçe'miz çeyrek final biletini iki golle aldı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda 0-0'ın rövanşında Hes Kablo Kayserispor'u 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Ülker Stadı'ndaki karşılaşmanın ilk yarısında sarı-lacivertliler, Ferdi Kadıoğlu ve Mevlüt Erdinç ile goller buldu.

İkinci yarıda skoru koruyan Fenerbahçe, adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Ersun Yanal'dan rotasyonlu kadro
Ersun Yanal, Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda 2-0 kazandıkları Gaziantep FK maçının ilk 11'inden 7 ismi değiştirdi. Kırmızı kart cezalısı Vedat Muric kadroda yer almazken Yanal, Altay Bayındır, Mauricio Isla, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci ve Serdar Aziz'i yedek kulübesinde oturttu. Emre Belözoğlu ise maç kadrosuna dahil edilmedi.

Yanal, bu isimlerin yerine Harun Tekin, Tolgay Arslan, Mevlüt Erdinç, Ferdi Kadıoğlu, Deniz Türüç, Garry Rodrigues ve Adil Rami'yi ilk 11'de oynattı. Max Kruse, Nabil Dirar, Luiz Gustavo ve Jailson, lig maçında olduğu gibi kupa karşılaşmasında da ilk 11'de forma giydi.

Mehmet Ekici, 240 gün sonra sahada
Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Ekici, 240 gün sonra sarı-lacivertli formayla resmi bir maça çıktı.

Eylül ayında Türkiye Futbol Federasyonuna ismi bildirilmeyen ve bu yüzden sezonun ilk yarısında forma giyemeyen Mehmet Ekici, Hes Kablo Kayserispor maçında şans buldu.

Sezonun ikinci yarısı için teknik heyetin planları arasında yer alan Mehmet, son olarak 26 Mayıs 2019'da Fenerbahçe formasıyla resmi bir maç oynamıştı.

Maçın 85. dakikasında oyuna giren Mehmet Ekici, aynı dakikada Nabil Dirar'ın oyundan çıkmasıyla da kaptanlık bandını koluna taktı.

Taraftarlar da Mehmet Ekici'ye alkış ve tezahüratlarla destek oldu.

Mevlüt Erdinç siftah yaptı
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mevlüt Erdinç, sarı-lacivertli formayla resmi maçlardaki ilk golünü attı.

Bu sezon 8. resmi maçını oynayan Mevlüt, ilk kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 

Ferdi Kadıoğlu'ndan 4. gol
Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, bu sezon 4. golünü kaydetti.

Süper Lig'de 2 golü bulunan Ferdi, Hes Kablo Kayserispor filelerini havalandırarak Ziraat Türkiye Kupası'nda da gol sayısını 2'ye çıkardı.

Ali Koç'a destek
Fenerbahçeli taraftarlar, kulüp başkanı Ali Koç'a destek verdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar, "Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon" ve "Dik dur eğilme taraftarın seninle" tezahüratları yaptı.

Piabet style="width: 564px; height: 436px;" />

Zajc, 1,5 ay sonra döndü
Fenerbahçe'nin Sloven futbolcu Miha Zajc, yaklaşık 1,5 ay sonra forma giydi.

Son olarak 3 Aralık'ta yine kupada İstanbulspor karşısında sahaya çıkan Zajc, sakatlığını atlattıktan sonra ilk kez forma şansı buldu.

Zajc, 76. dakikada Max Kruse'nin yerine oyuna dahil oldu.

Falette locadan izledi
Fenerbahçe'nin transfer ettiği ancak henüz lisansını çıkaramadığı Gineli futbolcu Simon Falette, karşılaşmayı izledi.

Lisansı çıkmadığı için kadroya alınamayan Falette, karşılaşmayı locadan takip etti.

Tribünler dolmadı
Fenerbahçeli taraftarlar, Hes Kablo Kayserispor karşılaşmasında tribünleri dolduramadı.

Ülker Stadı'nın tribünlerinin yarısından fazlası boş kaldı.

Robert Prosinecki: Fenerbahçe bugün bizden daha iyiydi ve turu geçmeyi hak etti
Hes Kablo Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda 0-0'ın rövanşında Fenerbahçe'ye 2-0'la elendikleri maçta rakiplerinin turu geçmeyi hak ettiğini söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Prosinecki, Fenerbahçe'nin ligin iyi takımlarından biri olduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçe'ye karşı İstanbul'da oynamak zordur. Yeni bir yapılanma içindeyiz. Bazı şeyleri değiştiriyoruz. Fenerbahçe bugün bizden daha iyiydi ve turu geçmeyi hak etti." ifadelerini kullandı.

Prosinecki, Süper Lig'de bu hafta oynayacakları MKE Ankaragücü maçının önemine dikkati çekerek, "Kayserispor olarak savaşmak zorundayız. Ankaragücü ile final maçına çıkacağız. Neyimiz var, neyimiz yok hazırlanacağız. O maçta 3 puanı almak zorundayız. Tüm odak noktamız Ankaragücü maçı." şeklinde konuştu.

Maçın özeti
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda, 0-0 biten ilk maçın rövanşında sahasında Hes Kablo Kayserispor'u 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

8. dakikada Rami'nin uzak mesafeden sert vuruşunda kaleci İsmail Çipe topu iki hamlede kontrol etti.

10. dakikada sağ taraftan Ferdi Kadıoğlu'nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Gustavo, meşin yuvarlağı müsait durumda bulunan Kruse'ye çıkardı. Alman futbolcunun müsait durumda ceza sahası içinden sol ayağıyla çektiği şutta top yandan auta çıktı.

23. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Deniz Türüç'ün uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, kaleci İsmail meşin yuvarlağı sektirdi. Penaltı noktası civarında topu önünde bulan Ferdi Kadıoğlu'nun tek vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

44. dakikada soldan topla hareketlenen Rodrigues, meşin yuvarlağı yerden ceza sahası içine çıkardı. Penaltı noktası civarında müsait durumda bulunan Mevlüt Erdinç'in gelişine şutunda top üsten auta çıktı.

45. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Ceza yayı dışında Gustavo, Ferdi Kadıoğlu ve Kruse'nin seri paslaşmasında son olarak Alman oyuncu topu ceza sahası içinde müsait durumdaki Mevlüt Erdinç'e çıkardı. Mevlüt'ün kontrol ettikten sonra yerden köşeye vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0.

64. dakikada Deniz Türüç'ün hücum yönünün sağından kullandığı köşe vuruşunda ön direkte iyi yükselen Rami'nin kafa vuruşunda kaleci topu son anda oyun alanına çeldi.

74. dakikada sağdan topla hareketlenen Dirar'in etkili ortasında Tolgay Arslan'ın altıpasın önünden müsait durumda yaptığı kafa vuruşunda top kaleci İsmail'de kaldı.

Maçta başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43