ZTK Son 16 Turu kura çekimi yapıldı

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu kura çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda bugün yapıldı.

ZTK Son 16 Turu kura çekimi yapıldı

Covid-19 sağlık tedbirleri kapsamında düzenlenen ve kulüp temsilcilerinin yer almadığı kura çekimi, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ve TFF Futbol Gelişim Direktör Yardımcısı Rüştü Reçber tarafından gerçekleştirildi. Kura çekiminde, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın tarafından teknik bilgilendirmelerde bulunuldu.

Hamit Altıntop: "Futbolda istediğimiz heyecanı görüyoruz"

Kura çekiminde konuşan TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, "Kupada çok güzel ve ilginç maçlar vardı. Uzatmalar ve penaltılar oldu. Futbolda istediğimiz heyecanı görebildik, tek eksik taraftarlardı. İnşallah gelecek aylarda statlarımızı yeniden doldurabiliriz. Duamız o yönde. Tek maçlı sistemin telafisi olmadığından bahsettik, bunların hepsini canlı gördük. Her pozisyon, her karar, her gol çok önemli. Alt liglerde oynayan takımların kendisini ispat etmesi, göstermesi, genç oyuncuların Türk futbolseverlere reklamı açısından çok önemli maçlar oldu. Sponsorumuz Ziraat Bankası ve maçları yayınlayan Turkuvaz Medya'ya teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini Pashacasino kullandı. 

Rüştü Reçber: "Kupada izlediğimiz gençler ileriye dönük umut verdiler"

TFF Futbol Gelişim Direktör Yardımcısı Rüştü Reçber de "Bizim için önemli olan gençler. Kaleciler de merak ettiğim konuydu. Son 3 güne baktığımızda, oynamayan süre alamayan futbolcuları da görebildik. Bu 3 gün bize gösterdi ki ileriye dönük anlamda gençlerden iyi gelenler var. Tek maçlardaki en büyük heyecan ne olacağının belli olmamasıdır. Karşılaşılan sürprizlerin sebebi de bu. Alt ligdeki takımların vitrine çıktığını hissetmesi bize bu sürprizleri yaşattı" değerlendirmesinde bulundu. 

Tek maç eleminasyon usulüne göre oynanacak ve VAR Sistemi'nin kullanılacağı Son 16 Turu'nda müsabakalar, 12-13 ve 14 Ocak 2021 tarihlerinde yapılacak. Seri başı sisteminin uygulandığı kura çekiminde karşılaşmalar küçük numarayı çeken takımların sahasında oynanacak.  

Anahtar Kelimeler:
Ziraat Türkiye Kupası

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43