93. Gazi Koşusu'nda zaferin adı:THE LAST ROMANCE

Ahmet Çelik üst üste 5. kez kupaya uzanarak ulaşılması neredeyse imkansız bir tarih yazdı..

93. Gazi Koşusu'nda zaferin adı:THE LAST ROMANCE

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına, 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen, Türk Yarışçılığının Derbisi Gazi Koşusu, İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda 30 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Adını yarış tarihimize altın harflerle yazdırmak adına 18'i erkek, 2'si dişi olmak üzere toplam 20 tay bu dev derbide, yaklaşık 30 bin kişilik bir seyirci kitlesi önünde sahne aldı.

2019 yılının şampiyonu, jokeyi Ahmet Çelik idaresinde koşuya katılan THE LAST ROMANCE (Tizway - Cumulus / Kingmambo) oldu. Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu, Moz.Org.Tar.Hay.San.Tic.A.Ş tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Orkun Özelcanat'ın üstlendiği 3 yaşlı doru dişi tay için bitiriş derecesi 2.27.73 oldu. Safkanın jokeyi Goldenbahis Ahmet Çelik bu zaferle birlikte üst üste 5’inci Gazi Koşusu galibiyetine ulaştı ve tarihe geçti. Şampiyon jokey 2015'te RENK, 2016'da GRAYSTORM, 2017'de PIANO SONATA ve 2018'de de HEP BERABER isimli safkanlarla birincilik kürsüsüne çıkmayı başarmıştı.

Çim pistte 2400 metre mesafede adına yakışır kalitede gerçekleşen koşunun ikincisi Özcan Yıldırım idaresindeki KUZEY KAFKASYALI (Luxor - Uba / River Special) olurken, Erhan Yavuz ile HÜRAT (Torok - Esmerbal / Okawango) üçüncü, SCOUTLEO (Victory Gallop - Sopran Gath / Galileo) ise jokeyi Gökhan Gökçe ile dördüncü oldu. 1.650.000 TL birincilik ikramiyeli koşuda farklar 2 Boy - 1,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43