Ali KOÇ: Tabii ki bu değişecektir, böyle gitmeyecektir!

Başkanımız Ali Y. Koç’un, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Ali KOÇ: Tabii ki bu değişecektir, böyle gitmeyecektir!

Başkanımız Ali Y. Koç’un, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmanın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Futbolun içinde var dediğimiz olaylardan bir tanesi. Evet, mutlak galibiyet için çıktık, taraftarımız da bunun bilincinde. Burayı hiç olmadığından fazla doldurdu. Derneklerimiz Türkiye’nin dört bir yanından geldiler, onlara teşekkür ediyorum. Her şey güzel başladı. İlk yarı pozisyon vermedik diyebiliriz. Sizin dediğiniz gibi iki kere geldiler, oldu. İlk yarı orta sahayı geçmekte sıkıntı çekti Alanyaspor çünkü iyi baskı yaptık ama bir türlü bu baskımızın sonucunu gole çeviremiyoruz. Bu maçı seyredip 2-1 kaybetmiş olmak, yani o ilk gol gelene kadar kimsenin aklının ucundan geçmiyordu, en kötü beraberlik olurdu fakat bir düşüş var, bu bariz. Şampiyonluğa oynayan her takımda bu olabilir. Ligde her noktaya oynayan takım için bu olabilir. Bir başka başkanımızın dediği gibi bütün maçları hiç kimse kazanmıyor şampiyon olmak için. Tabii ki puan kayıpları olur ve bunlar dönemsel oluyor. Sadece biz değil, şampiyon adayları bugün de, dün de zaman zaman bu türbülansın içine girebiliyor. Biz de böyle bir türbülansın içinde olduğumuzu düşünüyorum. Son haftalarda oynadığımız maçlara baktığınız zaman iyi de oynasak kötü de oynasak istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Dolayısıyla taraftarın da serzenişte olması haklı. Yani bu camia yedi senedir şampiyonluk bekliyor. Ama dün hedefimiz neyse bugün de  hedefimiz aynı. Bize düşen acilen bu gidişatı durdurup ekibi toparlayabilmek. Daha köprünün altından çok su akacaktır. Ama söylemek istediğim şu; sezona çok güzel başladık. Hazırlık maçları da buna dahil, Avrupa elemeleri de buna dahil. Ondan sonra hafif bir duraklama, şimdi bir düşüş dönemine girdik. Tabii ki bu değişecektir, böyle gitmeyecektir. Bu kadro geçen seneye nazaran daha kuvvetlenmiş bir kadrodur. O yüzden bizler teknik kadromuz, oyuncularımız, yöneticilerimiz üstümüze düşen sorumluluk, vazife bir an evvel bu gidişatı durduracak hamleleri, eylemleri, görüşmeleri, iletişimi yapmak.”

“Gayet normal tepkileri. Ama şunu da unutmayın; Fenerbahçe camiasına özel bir kırılganlık yıllardır şampiyonluk bekleme durumu var. Bu sene çok büyük umutlarla başladık, taraftar da bunun bilincinde ve sevincindeydi. Tabii şimdi ‘acaba yine benzer sıkıntıları yaşayacağımız bir sezona mı girdik?' düşüncesi içinde olmaları, tabii bu gibi kötü gidişatlarda da köşede bekleyip, kötü gidişatta taraftar psikolojisini körükleyip olumsuz alanlara çekmeye hazır bize Pashacasino özel bir durum da var. Ama taraftar sonuçta haklıdır burada. Taraftar tabii oyuncularımızın da maçtan sonra onlara gitmesine de tepki gösterdi, yine haklı olarak. Ben şahsen anlam veremedim. Ama onlar da aslında alkışlama, özür dileme mahiyetindeydi. Geçen hafta havalimanına gelmelerinden çok etkilendiler, özellikle de ilk defa Fenerbahçe’ye gelen oyuncular. Bununla beraber bugün de yoğun bir maç öncesi destek vardı. Maç içinde de vardı. Onlar aslında taraftarı alkışlamaya gittiklerinde özür dilemeye gittiler. Ama bence bir nebze manasızdı, çünkü taraftarın haklı tepkisini başka yerlere çekti.”

“Bence bu kadro şampiyonluk için yeterli. Oynanan futbol, ilk beş haftayı konuşsanız ‘Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayı’ derdiniz. Son dört haftayı konuşsanız ‘bu takım şampiyon olmaz’ diyebilirsiniz. Futbolun içinde olan şeyler, inişli çıkışı durumlar!  Ama şunu tekrar söylüyorum taraftarımıza, evet bu gece olan oldu tepkilerinde de haklılar ama böyle bir sarmala girip, umutsuzluğa kapılıp ‘yine mi böyle bir sezon yaşayacağız?’ konumuna gelmemeleri! Çünkü bu işi başaracaksak hep beraber başaracağız. Tekrar ediyorum; taraftar tepkisinde haklı, tepki bu gecede kalmalı ve bu takım toparlanıp tepeye oynayacak skoru da futbolu da yapabilecek kapasitededir. Bundan hiçbir şüphem yok. Evet, ben de çok üzgünüm. Ben de istemem bu tip tepkileri ama bizim işimiz anlık, saniyelik konulara takılmak değil; problemi çözmek. Problemleri de çözeceğiz, devam edeceğiz. Sadece biz düşüş yaşayan takım değiliz. 3-4 hafta arka arkaya düşüş yaşayan pek çok takım var. Bakın sadece bu hafta, 10 hafta sonra lige de bakın, ligin şu an üçte biri tamamlandı. Onlara da baktığınız zaman bize has bir şey değil. Bize tepkiler daha fazla olması bize has bir durum.”

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEAli Y. Koç

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43