Ali Koç'tan Aziz Yıldırım hakkında açıklama

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 25-26 Haziran'da gerçekleştirilecek kongre öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım hakkında açıklama

Başkanlık adaylığı konusunda Aziz Yıldırım için de konuşan Ali Koç çok net ifadeler kullandı. Öte yandan Ali Koç, teknik direktörlük konusuna da açıklık getirerek pazartesi günü bu düğümün çözüleceğinin müjdesini verdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 25-26 Haziran'da gerçekleştirilecek kongre öncesinden Habertürk kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIZ
Ali Koç, "Hoca adayları listemizde 3'e indik. Hatta 2,5 diyebilirim. Seçimden sonra seçilirsek Pazartesi bunu açıklayacağız. Favre'nin kendisiyle görüşmedik. Temsil eden kişiyle görüştük, Türkiye'ye uygun olmadığını söyledi." dedi.

"YENİ FORVET ALACAĞIZ, MECBURUZ"
"6 tane hoca diyorlar. Buna Aykut hocayı da sayıyorlar. Belli bir kesim var işler kötü giderken ortaya çıkıyorlar. Kötü giderken sesleri çıkıyor. Beni direk eleştirmeyip, üçüncü kişiler üzerinden eleştirmeye çalışıyorlar. 6 hoca getirmişiz. Bugün efsane denen bazı yönetim ve hocalar kendi dönemlerinde yaptığı transferlerle kulüpleri ne kadar sıkıntıya soktuğuna bakın. Yeni forvet alacağız, mecburuz. Yüzde 70 hazır olduğunu düşündüğümüz takımımız var. Bizim için 3-4, bilemediniz Sahabet 5 kişi."

"ALTAY'A 30 VERİLİRSE..."

"Serdar Dursun'u çok iyi yatırım diye aldık. Altay her takımın içinde istediği karakter. O karakterdeki oyuncular bizde olmalıdır. Altay'a 30 milyon verilirse bir şey diyemeyiz ama satmak istemiyoruz. Avrupa'da genç kaleci kıtlığı var."

"SZALAI İÇİN 20 MİLYONUN ALTI KONUŞULMAZ"

Attila Szalai için 20 milyon euro'nun altı konuşulmaz bile!"

"SERDAR DURSUN FIRSAT TRANSFERİDİR"

"Serdar Dursun büyük fırsat transferidir. O an yaptın yaptın. Fakat müthiş bir satranç oyunuyla. Başka bir kulüple görüşürken devreye girdik. İyi ki devreye girmişiz, ondan sonra 4 ayrı teklif geldi. Kimsenin haberi olmadan 3 hafta önce bitirdik. Farklı bir yöntem seçtik. Seçtiğimiz yöntemin doğru olduğunu gördük, hiçbir şey sızmadı."

"EN ŞAŞIRDIĞIM OLAYLARDAN BİRİSİ SAMATTA'YDI"

"En büyük şaşırdığım olaylardan birisi Samatta'ydı. Türkiye'ye geldiği zaman hatırlayın o günleri. Tepkileri hatırlayın. Slimani de öyleydi. Boş futbolcu muydu? Bir şekilde tutmadı. Bizde forvet hattında bir gariplik var. Hocalar değişti, taktik değişti. Biz deplasmanda rekor kırdık ama içeride de rekor kırdık. Niye içeride o takım dikiş tutturamıyor? Onu çok sorguladık."

"1 SEZONU DAHA TARAFTARSIZ GEÇİREMEYİZ"
"Geçen yaz da umut verici bir durumdaydık. Fakat ne olduysa yazın, konfor alanları genişledi, önlemleri de daha az ciddiye aldık ve tekrar bir ikinci dalgayı yaşadık. İnşallah bu yaz döneminde bunu yaşamayız. Ben henüz olamadım aşı Covid atlattığım için ama herkesi aşı olmaya ve rehavete kapılmaya davet ediyorum. Çünkü biz kulüpler olarak bir sezonu daha seyircisiz geçiremeyiz. Bir sezon daha statların, salonların kapanma lüksü hiçbir kulüp için yok. Bizim yayın gelirinden sonra ikinci en büyük gelirimiz stat gelirleri. Bilhassa büyük kulüpler için. Bir sezonu daha böyle geçirecek hem psikolojik hem finansal durumumuz yok. O yüzden herkesten öncelikle tabii kendi sağlıkları için lütfen yazın önlemlere dikkat edelim ve aşı olacaklar da aşısını olsun."

"3 YIL İSTEDİĞİMİZ GİBİ GEÇMEDİ"
"Gelelim yönetim kurulumuza… Yönetim kurulumuza öncelikle teşekkür ediyorum. 3 sene boyunca ki ışık hızında geçti, hem benim liderliğimde hem de camiamızın çıkarları konusunda herkes özveriyle samimiyetle elinden geleni yaptı. Biz Fenerbahçe’yi devraldığımızda çok da parlak bir tabloyla devralmadık. İşimiz zaten başından zordu. Bir de benim üstümde kurgulanan algılar, benim amacım Fenerbahçe’ye başkanlık yapmaktan öteye, hatta kulübümüzü bir araç olarak kullanıp siyasi emeller içinde olduğum pompalanmıştı biliyorsunuz. Ne yazık ki yer edindi. Bana göre deli saçması bir olaydı. Şu an bunun değiştiğini düşünüyorum. Bu algı, bu rüzgardan nasibini alan, durumdan faydalanan veya kraldan çok kralcı olan veya rüzgarın geldiği yerleri daha sempatik gören insanlar tabii bizim saha dışındaki hayatımızda kolay olmadı. Yönetim kurulundan buraya gelmiştik, burayı daha sonra açarız. Yönetim kurulu olarak hem finansal açıdan hiç konfor alanı kalmamış bir Fenerbahçe’ye geldik hem 4 yıldır şampiyon olamamış bir kulüp, şampiyonluk baskısı var hem de diğer hiçbir rakibimizin uğraşmak zorunda kalmadığı dış etkenlerle uğraşarak bir 3 yıl geçirdik. İstediğimiz gibi geçti mi hayır. Bir gerçek var ki herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı."

"KİMSEYİ PARA VERSİN DİYE ALMIYORUZ"
"Hiç kimseyi ekonomik gücü, para versin diye almıyoruz. Bu geçmişte denenmiş yöntemlerdi, bu çağa ters düşen yöntem. Sözkonusu Fenerbahçe ise son derece cömert insanlara sahibiz. Büyük iş adamı reklam veriyor, locasını alıyor, sponsor oluyor, taraftarımız forma alıyor, SMS atıyor. Yıllardır böyle olmuştur."

"İLK SEZONDA ÇOK DEĞİŞİKLİĞE GİTMEK YANLIŞTI"

"KİMSEYİ PARA VERSİN DİYE ALMIYORUZ"
"Hiç kimseyi ekonomik gücü, para versin diye almıyoruz. Bu geçmişte denenmiş yöntemlerdi, bu çağa ters düşen yöntem. Sözkonusu Fenerbahçe ise son derece cömert insanlara sahibiz. Büyük iş adamı reklam veriyor, locasını alıyor, sponsor oluyor, taraftarımız forma alıyor, SMS atıyor. Yıllardır böyle olmuştur."

Genel kurulumuzu, kongrelerimiz bizi layık görürse sonuna kadar götürürüz. Şampiyon olunca devam edip etmeme konusunda düşüncelerimi gözden geçiririm. Fenerbahçe üzerinde algı, maniplasyon kurgusu var. Bir de Ali Koç karşıtlığını koyduğunuzda zaman zaman sorguluyorsunuz, ne yapmaya çalışıyoruz, insanlar ne ile uğraşıyor diye. Bazen mantıkla, bazen duygular elvermez. Herhalükarda 3 sene , atılan tohumların meyvelerini toplama dönemiydi. Pekçok yapısal konuda biz bunu yaptık. Bizi sıkıntıya sokan, esas konu 1. sezonumuzda hiç beklemediğimiz gelişmelerle, sonuçlarla karşılaşmak. O zaman ne şampiyonluk vadettik, ne de pembe dünya. Belki de en yanlış tercihlerden bir tanesi futbol anlamında çok büyük değişikliğe gittik. Arkasından gelen sonuçlar bütün odağımızı, enerjimizi, motivasyonumuzu, ne yazık ki günlük olaylara, günlük sonuçlara odaklamak zorunda kaldık."

AZİZ YILDIRIM SÖZLERİ

"Fenerbahçe Spor Kulübü'ne aday olan herkese saygım sonsuzdur. Sadece aday olana değil forma satın alanını da omzumda taşırım. Aday olan arkadaşımızı saygı ve saygıyla selamlıyorum. Kulübümüz tüm adayların emrindedir. Güçlü aday, güçsüz aday yorumu yapmayacağım, kim çıkarsa çıksın benim konumumu değiştireceğini zannetmiyorum, buna Aziz başkan da dahil."

"YAYINCIDAN BÜYÜK RAHATSIZLIK VAR!"
"Yayıncıyla Fenerbahçe olarak sıkıntımızın yanında kulüplerin çok büyük rahatsızlığı var. Hatta sezon içinde öyle bir noktaya gelindi ki maçlar 60 saniye geç başlamıştı. İşin ekonomisini konuşursak bizlerin en büyük geliri yayıncı kuruluş. Rakam olarak, yüzde olarak Anadolu kulüplerine göre çok daha düşüğüz. Taksitlerini zamanında ödemiyorlar. Pandemi öncesi indirim aldılar, pandemi dönemi indirim aldılar, şimdi yine indirim istiyorlar.

"ŞİKE YAPTI' DİYEN FETÖ'YE HİZMET ETMEKTEDİR!"
"UEFA'nın baş hukukçusuna anlatmaya çalışıyordum. Adam 'Niye cezaevindeler o zaman' diyordu. Ben de demiştim 'Türkiye'de cezaevindekilerin yüzde 56'sı suçsuz, beraat ediyorlar'. Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazılacak bir süreçten geçti. Dimdik ayakta durdu. Başkanı, yöneticeleri içeride, bizler, taraftarlar dimdik ayakta durduk. Devletin kılcal damarlarına sızmış, medyasıyla köpürtmüş. Fenerbahçe'yi rezil etmiş, suçlamış. Fenerbahçeli çocukların okula giderken psikolojisini bozmuş bir yapıya dimdik ayakta durduk. TSK'ya yapılanlar da var. Bunları ilk püskürten, duvara çarptıran Fenerbahçe'dir. Bunun bir değeri, kıymeti olmalıdır. Bugün halen 'Fenerbahçe şike yaptı' diyenler FETÖ'ye hizmet etmektedirler. İşlerine gelince kumpas, Fenerbahçe'ye gelince 'şike yaptı' yok öyle bir şey."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43