Almanya’da gündem Mesut Özil..

Almanya ve İngiltere basını, Fenerbahçe ile 3.5 yıllık sözleşme imzalayan Mesut Özil'i manşetlerine taşıdı. Fenerbahçe'nin yıldızı Mesut Özil'in imza törenindeki açıklamaları da Alman basınında geniş yer buldu.

Almanya’da gündem Mesut Özil..

Almanya ve İngiltere basını, Fenerbahçe ile 3.5 yıllık sözleşme imzalayan Mesut Özil’e geniş yer verdi. Bild gazetesi, “Özil’in Birinci Şovu” başlığını attığı haberinde, 150’ye yakın ulusal ve uluslararası kuruluştan basın mensubunun töreni takip ettiğini ve Sarı-lacivertli kulübe imza sırasında bile 30 bin SMS’le bağış yapıldığını vurguladı.

İngiliz The Sun Gazetesi de, “Hayal gerçek oluyor” başlığıyla verdiği haberinde, “Mesut Özil, Arsenal’den ayrılmasının ardından Fenerbahçe’ye imzayı attı. Özil, ailesi ile birlikte sevenlerini selamlayarak 67 numaralı forması ile poz verdi” ifadelerini kullandı.

Sky Sport da, “Türkiye’de süperstar hakkındaki heyecan çok büyük” ifadelerini kullanırken, yıldız oyuncunun, “Almanya Milli Takımı’na başarılar diliyorum ama bir daha asla oynamam” sözlerine yer verdi. Mesut Özil için düzenlenen imza töreninden notlar paylaşan Sky Sport, “Mesut, bir daha asla Almanya Milli Takımı’nda ve Bundesliga’da oynamayacağını açıkladı. Özil’in imza töreninde salon Sekabet tıklım tıklımdı. Fenerbahçe’nin YouTube kanalından yaptığı yayında coşkulu taraftarların yorumları hızla arttı. Etkinliği yaklaşık 200 bin seyirci sosyal medyadan takip etti. Türkiye’de süperstar hakkındaki heyecan çok büyük” dedi.

Bir diğer İngiliz gazetesi Daily Mail de, “Özil, Fenerbahçe ile başarılar kazanmak istiyor” başlığını kullandığı haberinde, Mesut Özil’in görkemli bir törenle Fenerbahçe’ye imza attığı vurgulandı.

Almanya Milli Takımı ile ilgili sözleri manşette
Yıldız oyuncunun Bundesliga ve Almanya Milli Takımı hakkında söyledikleri de Almanya’da manşetlere çıktı. Dünkü toplantıda bir daha Bundesliga’da forma giymeyeceğini ifade eden Mesut’un, özellikle Almanya Milli Takımı hakkında “Ben bir yola girmişsem asla geri dönmem. Almanya Milli Takımı’na başarılar diliyorum. Bir daha asla oynamam” cevabı, Almanya’da büyük yankı uyandırdı.

Almanya’nın en etkili gazetelerinden Frankfurter Algemeine ise, Mesut Özil’in, Almanya Milli Takımı ve Bundesliga’ya tekrar dönmeyeceği açıklamasının alkışlarla karşılandığının altını çizdi. Gazete ayrıca, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Mesut Özil kendisinin kim olduğunu dünyaya tekrar kanıtlayacağı ifadelerine yer verdi. Ayrıca gazete, Özil’in Azerbaycanlı kardeşlerine de teşekkür ettiğini belirtti.

Alman medyası, nedenlere yoğunlaştı
Mesut Özil’in açıklamalarına yer veren Alman medyası, yıldız futbolcunun milli takımdan ayrılmasının nedenlerine de yer verdi. Mesut, başarısızlıkla sonuçlanın 2018 Dünya Kupası sonrasında takımdan istifa ettiğini ve ırkçılık yapanlara karşı korunmadığını belirtmişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43