Altay Bayındır göz kamaştırıyor..

9 Temmuz 2019'da Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzalayan Altay Bayındır, özellikle bu sezon sarı lacivertli takımın en kilit isimlerinden oldu.

Altay Bayındır göz kamaştırıyor..

1.5 yıllık süreç zarfındaki performansıyla 600 bin euro olan piyasa değerini 11 milyon euroya yükselten 1998 doğumlu kaleci, şimdiden Avrupa takımlarının gözdesi haline geldi.

Fenerbahçe'nin genç file bekçisi Altay Bayındır, bu sezon gösterdiği performansıyla büyük takdir topluyor. 2020 / 21 sezonunda Fenerbahçe'nin kazandığı birçok maçta skora direkt etki eden kritik kurtarışlar yapan Altay Bayındır son Karagümrük maçının da kilit ismi oldu.

12 PUANI ALTAY KURTARDI

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe'nin Kadıköy'de 2-1 kazandığı Karagümrük maçının 87. dakikasında Sabo'nun penaltısını kurtararak takımını galibiyeti getiren Altay Bayındır, deplasmanda oynanan dört maçta kalesinde devleşti. Denizlispor, Hatayspor, Karagümrük ve deplasmanda kazanılan Göztepe maçlarını tek farkla kazanan Fenerbahçe, bu mücadelelerde puan kayıplarının kıyısından döndü. Kalesinde devleşen Altay, bu dört maçta 8 puanın Fenerbahçe hanesinde kalmasını sağladı.

Altay, Kadıköy'deki Alanyaspor maçında ise 7 net kurtarış yaptı. Fenerbahçe'nin bu sezon topa en az sahip olduğu ve eleştiri oklarının Erol Bulut'a çevrildiği karşılaşmada Altay Bayındır, Süper Lig'de Fenerbahçe formasıyla ulaştığı en yüksek kurtarış sayısını tekrarladı. (Denizlispor ve Alanyaspor maçları kurtarış sayısı: 7)

PUANA DİREKT ETKİ ETTİĞİ MAÇLAR;

Fenerbahçe - Karagümrük: 2-1
Göztepe - Fenerbahçe: 2-3
Denizlispor - Fenerbahçe: 0-2
Fenerbahçe - Alanyaspor: 2-1
Karagümrük - Fenerbahçe: 1-2
Hatayspor - Fenerbahçe: 1-2

1.5 SENEDE DEĞERİ 18 KAT ARTTI; 11 MİLYON EURO

Hiç kuşkusuz Fenerbahçe, 2023'e kadar sözleşmesi bulunan Bayındır'ı bu performansını sürdürmesi halinde elinde tutmakta güçlük yaşayacak. Avrupa'dan birçok kulübün scoutları tarafından takip edilen Altay Bayındır'ın adı sezon sonu itibarıyla önemli takımlarla anılacak... Ankaragücü forması giyerken 600 bin euro piyasa degerine sahip olan Altay Bayındır an itibarıyla bu rakamı 11 milyon euroya çıkardı. (Veri: Transfermarkt)

YANAL 'AYAĞI İYİ KALECİ' İSTEYİNCE...

O dönem kadrosunu baştan aşağı yenileyen ​Fenerbahçe, kalede de radikal değişikliklere gidiyordu. Dönemin teknik direktörü Ersun Yanal'ın, Altay Bayındır transferindeki ısrarıyla sarı laciverti ekip kalesini sağlama almış oldu. Ersun Yanal'ın Altay'ı istemesinin altında yatan en önemli nedenlerden biri; taktik planda topun kaleciden başlatılarak oyuna doğru şekilde sokulmasını hedeflemesi oldu.

Ersun Yanal, kaybedilen Antalyaspor maçındaki performansıyla öne çıkan Altay Bayındır için şu Celtabet ifadeleri kullanıyordu;

"Performansı değil hareketleri de olgun. 21 yaşında olmasına rağmen olgunluk olarak 40 yaşında gibi. F.Bahçe kalesine kendisini hazırlamış. 'Akıl yaşta değil başta' sözünün hayat bulmuş hali. Bu yaşta böyle bir seviyede kaleci Avrupa'nın çoğu takımında yok."

Burak Akın / Spor Arena 

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEAltay Bayıldır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43