Altay Bayındır: Şu anda kendimi daha iyi hissediyorum

Sakatlığı nedeniyle uzun bir süredir sahalardan uzak kalan Fenerbahçe'nin milli kalecisi Altay Bayındır, tedavisinde son aşamaya gelindiğini söyledi.

Altay Bayındır: Şu anda kendimi daha iyi hissediyorum

FB TV'de yayımlanan programa konuk olan 23 yaşındaki kaleci, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında İttifak Holding Konyaspor maçında yaşadığı sakatlığın ardından tedavi sürecindeki gelişmeleri ve bu sezon takımın durumuna ilişkin görüşlerini anlattı.

Saha ve bireysel çalışmalara birkaç gün önce başlayan Bayındır, tedavisinde olumlu gelişmeler yaşandığından anlatarak, şunları söyledi:

"Her futbolcu için zor bir durum. Sakatlığı yaşadığım anda çok duygusaldım, içten gelen bir duygusallık yaşadım. Orada hissettiğim şey, acı bir yana sadece şuydu: 'Ne kadar sürecek? Haftaya oynayamayacak mıyım? Oynayacak mıyım?' Çünkü doktorumuz yanıma ilk geldiğinde omuzumu elledi ve devam edebileceğimi söyledi ama sonra üst tarafta kemik çıkıntısı oldu, ona da sonradan reaksiyon verdim. Oyundan çıkmamı gerektirecek bir durum olduğu için ciddi bir sakatlıktı ama şu an artık sonuna gelmiş vaziyetteyim. Saha çalışmalarına da başladım. Her futbolcu için olduğu gibi benim için de çok zor bir süreçti. Ama futbolun içinde böyle şeyler var, her sakatlığın daha büyüğü, daha ciddisi de olabiliyor. O yüzden önemli olan, sakatlansan da zihinsel olarak hazır bir şekilde tedavi sürecini tamamlamaktır.

Ben sakatlandıktan sonra açıkçası internetten bile araştırmalar yaptım. Doktorlarımız ellerinden geleni yapıyordu. İnternet araştırmalarımda kemiğe iyi gelen şeyleri bulmaya çalışıyordum. Bir de benim şansım, kalbe yakın olduğu için kan dolaşımıyla alakalı iyileşme sürecim daha hızlı oldu. Ben de bu süreçte kendime çok dikkat ettim. Hatta 4-5 ay dendi ama sahabet giriş ben 2 ay sonra saha çalışmalarına başladım ve çok kısa bir dönemde dönebildim. Keza el sakatlığı yaşadığımda da öyle. Şu anda kendimi daha iyi, daha güçlü, daha hazır hissediyorum. İnşallah bir daha böyle bir rahatsızlık, sakatlık yaşamayız. Ama bu sakatlıkların da en güzel yanı, insanın hem zihinsel hem de hayata olan bakış açısı olarak daha sağlıklı bir pencereden bakmasını sağlayabiliyor."

"Takım olarak herkes birbirine bağlı"
Sakatlığı süresince takım arkadaşları tarafından gösterilen ilgi ve desteğin öneminden, takım olgusunun varlığından söz eden milli kaleci, "Biz, bir takımız. Burada ailelerimizden daha çok birbirimizi görüyoruz. Her gün tesisteyiz, antrenmanımız oluyor. Onun dışında birlikte vakit geçiriyoruz. Keza kamplarda beraberiz. Biz, bir takımız ve takım olmak da bunu gerektirir. Kim sakatlanırsa, kim yere düşerse onu elinden tutup kaldırmak gerekir. Sağ olsun, takım olarak herkes birbirine bağlı. İçeride herhangi bir sıkıntımız yok. Kimin başına ne gelirse gelsin hepimiz elimizi uzatıp kaldırmak için hazırız. Takım arkadaşlarıma da teşekkür ederim, hepsi moral olarak destek oldu, yardımcı oldu. Ben de tam konsantre bir şekilde tedaviyi sürdürdüm. Şu anda da çok güzel bir noktaya geldiğimizi söyleyebilirim, çok çok az kaldı." şeklinde konuştu.

Yokluğunda kaleyi koruyan genç file bekçisi Berke Özer'in elinden gelenin en iyisini yaptığına vurgu yapan Altay Bayındır, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Elimden geldiğince ben de arkadaşlarımın yanlarında olmaya çalıştım. Ne olursa olsun burada sakatlanan oyuncunun dışarıda kalma durumu söz konusu değil çünkü biz, bir takımız. Ne yaşarsak hep beraber yaşayacağız. Problemli, sıkıntılı bir durum da olsa bunun içinden birlik ve beraberlikle çıkabiliriz ve bunu bu şekilde aşabiliriz, bireysel olarak değil. Takım olmak zaten birlikteliği gerektirir. Berke de çıktı, oynadı ve Fenerbahçe'miz için iyi bir performansını sergiledi, mücadele etti. Kim oynarsa oynasın zaten yapacağı şey de buydu. Elinden gelen en iyi; en zirve noktada mücadele etmek. Biz de yardımcı olmaya çalıştık. Daha doğrusu hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalıştık. İnşallah güzel bir süreç olur. Şimdi geride bıraktığımız süreci bir kenara koyup bundan sonrası için sağlıklı ve umutlu, ayağı yere daha sağlam basacak şekilde ilerlemeliyiz. Buna ihtiyacımız var."

"Son haftalarda aldığımız puan kayıpları camia adına gerçekten üzücü"
Son dönemde alınan saha sonuçlarına değinen kaptan Altay Bayındır, takımın içinde bulunduğu şu anki durumdan sadece 'Fenerbahçe olarak çıkabileceğine ve taraftarın futbolculara sahip çıkması gerektiğinden bahsetti.

“Son haftalarda aldığımız puan kayıpları camia adına gerçekten üzücü." diyen Altay Bayındır, "Bizler, içeride, futbol oynayan, işin içindeki insanlarız ve biz de çok üzülüyoruz. Oynayan ya da oynamayan oyuncunun hiçbir önemi yok. Ben sakatlığım boyunca her maçta vardım, her yere gittim. Çünkü biz hep beraberiz, burada ayrı gayrı yok. Kim ne yaşıyorsa birlikte yaşıyoruz. Dolayısıyla bu gidişattan da kurtaracak olan kişiler futbolular. Tabii ki taraftarlarımız uzun süreli bir bekleyişin ardından bu seneye çok büyük umutların olduğu bir bakış açısıyla bakıyorlar. Ne olursa olsun dediğim gibi buradan da biz Fenerbahçe olarak çıkabiliriz. Geçmişe baktığımız zaman Fenerbahçe, çok daha ağır, çok daha sıkıntılı süreçlerden de geçti. Daha önceki röportajlarımda da söyledim, Trabzon maçından sonra sağ olsunlar bize çok büyük destek verdiler. Tüylerim diken diken oldu, ben bunu kalben hissettim. Şu anki süreçte üzülen insanlar var, kırılan ve yıpranan çok insan var ama inanın biz, daha fazla yıpranan pozisyondayız. Biz, eve gittiğimizde ya da sabah kalktığımızda bunu hissediyoruz. Profesyonel boyutta bunu yapmak zorundayız zaten ama ruhsal anlamda da konseptimizi buraya odaklamış vaziyette süreci geçiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sezon sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizen Bayındır, şöyle devam etti:

"Ligin ikinci devresi var. Tabii ki de şu anda sağlıklı bir süreçten geçmiyoruz, sağlıklı bir yerde de değiliz ama bu sağlıklı sürece girip, sağlıklı bir noktaya gelmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Ama bunu nasıl yapabiliriz? Şu anki sıkıntılı durumda; hep beraber buradayız, bu durumdan çıkacak olan da bizleriz. Bizim saha içerisinde bundan sonraki süreçte şu ana kadar verdiğimiz mücadelenin çok daha fazlasını vermemiz gerektiğinin farkında olarak oynamamız gerekiyor. Bu sene için artık geçmişin getirdiği bir sabırsızlık var evet ama sabırsız bir şekilde de bir şeyleri atlatmamız, bir şeyleri başarmamız mümkün değil. Son maçlarda aldığımız sonuçlar için kendi ve takımımız adına özür diliyorum. Burada sorumlu olan futbolcular. Sahaya çıktığı zaman antrenör de hoca da; yani her şey futbolcu oluyor ve herkes futbolcuları izliyor. Burada oynayanlar bizleriz. Bizlerin de taraftarlarımızdan beklentisi, destek olmaları. Çünkü yarın maçta sahaya çıktığımız zaman taraftarların sağlıklı bir şekilde konuşmaları bizi morallendirecek. Dediğim gibi ligin ikinci devresi var ve matematiksel anlamda hala şansımız varken, bir şeyleri iyiye çekmek yerine daha çok kötüye itmenin hiç kimseye faydası olmayacağı gibi keza kötü sonuca giden daha büyük kaoslara, daha büyük problemlere yol açacak bir durum söz konusu olacak. Ben kalben, fikren Fenerbahçeli olarak bunu biliyorum ve inanıyorum. İnsanların ne düşündüğü, ne kadar çok zaman beklediği, canı gönülden bu camiaya bağlılık hissiyle günlerini geçiren insanların neler yaşadığını tabii onlar daha iyi biliyor ama tahmin etmeye, düşünmeye, empati kurmaya çalışıyorum. Ben, her maça çıktığımda bu düşünceyle çıkan, oynamaya çalışan, o ruhu sahaya yansıtmaya çalışan bir insanım. Biz bunu beraber aşacağız. Sadece ne olursa olsun destek olalım. Sonunda saha sonuçlarını konuşuruz, iyi veya kötü, olması gerekenler, yanlışlar vesaire. Ama şu anda yapabileceğimiz tek şey destek olmak. Mevcut durumda çünkü herhangi bir şeyi değiştirmek için kötü konuşmak, kötü kelam etmek; o şeyi, yani saha içindeki oyunculardan bahsediyorum, değiştireceği anlamına gelmez. Şu an bu futbolcularla beraberiz, şu an takımımız bu şekilde ve bu takımla çıkabileceğimiz, yapabileceğimiz en üst zirveye çıkmanın mücadelesi içinde olacağız. Ama hep birlikte, beraber bir şekilde olacak. Bunun dışında, beraberliği sağlayamazsak; futbolcularla taraftarımızın ilişkisinden bahsediyorum, onlar bize sahip çıkmalı, bizim de daha fazla terleyip, daha fazla mücadele etmemiz gerekiyor."

"En başta insanın nerede olduğunu bilmesi gerekiyor"
Fenerbahçe'nin büyük bir camia olduğunu hatırlatan Altay Bayındır, "En başta insanın nerede olduğunu bilmesi gerekiyor. Bazen anlık şeylere kapılıp nerede olduğunu unutmaması gerekiyor. Burası çok büyük bir camia. Burası Fenerbahçe. Burada da şu an olan insanlar, bu insanlar. Birlik ve beraberlik içerisinde, sahadaki futbolcular sahaya konsantre olarak, taraftarlarımız da destek olarak son ana kadar mücadeleyi vereceğiz. Ben daha önce de röportajlarımda söyledim; Ne olursa olsun biz sonuna kadar mücadele vereceğiz. Bu futbol oyunu. Gerçek anlamda taraftarlarımız da saha içindeki mücadeleyi, iyi niyeti, isteği, azmi, hırsı gördükleri zaman zaten farklı bir bakış açısı oluyor. Bunu taraftarlarımız çoğu kez yaptı. Biz, Trabzon'da maç kaybettik bir sürü taraftarımız sağ olsun destek olmaya geldi. Yarın da biz maça çıktığımızda beraber olalım. Yarın alacağımız üç puan bizi ciddi anlamda yukarı çekecek ve ondan sonra alacağımız puanlar da yukarıya tutunup gitmemizi sağlayacak. Yani, evet ben sakatlığımdan dolayı bir süre uzak kaldım, sahada olmadım ama benim kalbim de aklım da her maç sahada. Sakatlığımın ilk döneminde bisiklet çevirirken bile sahada futbolcular antrenman yaparken, kafa olarak hep oradaymışım gibi, orada antrenman yapıyormuşum gibi düşündüm. O süreç belki de iyileşmemi hızlandırdı. Bir futbolcu için bunlar çok önemli. Bizler, sahada elimizden gelenin fazlasını, mücadelemizin daha fazlasını vererek taraftarımızdan ne olursa olsun bilinçli bir şekilde desteğini sürdürmelerini istiyoruz. Bundan sonraki süreci sağlıklı bir şekilde götürelim ki bir şeyleri başarma şansımız varken, o başarıyı hep birlikte yakalayalım, başka türlü yapamayız! İnşallah, dediğim gibi olur. Ben, çok empati yapabilen bir insanım. Kendimi her zaman herkesin yerine koymaya çalışırım. Şu anki duruma çok üzülüyorum. İnşallah, bu maç bizim için güzel bir maç olur. Ben de en kısa dönemde, zaten bitti sayılır, çok az bir süre kaldı takımla beraber çalışmama. Son bir kontrolüm var, sonrasında yavaş yavaş başlayacağım. Ben de takıma katıldıktan sonra hep beraber güçlerimizi birleştirerek sağlıklı bir şekilde ve tekrar üstüne basa basa söylüyorum, 'birlikte' yolumuza devam edeceğiz, sonuna kadar." değerlendirmesinde bulundu.

"Tezahüratları da, olumlu veya olumsuz bir şeyi de duyuyorsun"
Taraftar desteğinin bir futbolcunun sahadaki mücadelesine ciddi anlamda katkı yaptığına ve bu sayede futbolcunun ruhuyla, kalbiyle oynayacak kadar büyük bir cesarete sahip olacağına değinen Altay, düşüncelerini şöyle aktardı:

"Daha önümüzde birçok maç var. Henüz ligin ilk yarısını bitiriyoruz ve bu Süper Lig'i bilen insanlar, ikinci devrenin son kısmında bir şeylerin net olarak şekilleneceğini bilirler. Ben konuşmayı çok seven bir insan da değilim. Önemli olan yapmak. Biz de konuşmaktan çok yapmaya odaklı bir şekilde bundan sonraki süreci götüreceğiz. Bir şeyleri başarmak için sahada bir şey göstermek lazım, mücadele etmek lazım. Bir futbolcu için sadece şunu söylemek istiyorum; futbolcular da insan. Saha içerisinde duyuyorsun. Tezahüratları da olumlu veya olumsuz bir şeyi de duyuyorsun. Ama bir futbolcuya saha içinde hatalı bir pas verdiğinde, bir hata yaptığında o alkış, o futbolcu için çok büyük ve çok değerli bir şey. Futbolcunun o an her şeyi unutup o alkışlar için çok daha fazla mücadele vermesi gerektiğini farkına vardıracak bir vaziyet. Bu, futbolcuların psikolojisi için de önemli bir şey, bireysel anlamda konuşuyorum. Ancak tam tersi olduğu zaman bazı oyuncular düşebiliyor. Bu sefer iyi performans gösteremiyor ama o bizim oyuncumuz. Ona kötü bir şey söylediğin zaman yarın yine ona ihtiyacımız olacak, yarın yine sahada olacak. Bir şeyler bittikten sonra değerlendirmeler herkesçe yapılır ama şu andaki oyuncu grubuna destek olmak lazım. Bir insana destek verdiğin zaman bir noktadan sonra kendi hatalarını görüp, 'İnsanlar bana bu kadar destek verirken ben ne yapıyorum ya' der. Ya mevcut seviyesince daha fazla çalışacak, daha fazla üstüne koyacak ya da kalben, ruhen mücadelesini artırarak verecek. Bu, bir futbolcu için de hissiyatı için de saha içindeki mücadelesi için de çok önemli." diye konuştu.

Sakatlığı nedeniyle takımdan ayır kalmaktan büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Fenerbahçe'nin kaptanı Altay Bayındır, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Sakatlığın ardından hastaneye gider gitmez doktora 'Ne kadar?' sorusunu sordum. 'Ne var'dan ziyade 'Ne kadar sürecek?’ sorusunu sordum. Oradaki üzüntüm, ağlamaklı halim de sadece acı değil, zaten acıyı zaten hissetmiyorsun, 'Ne kadar sürecek?' olayıydı. Tamamen bu, başka hiçbir şey değil. İnşallah sağlıklı bir süreç geçer. Konuşulacak çok fazla şey var ama yapılması gereken şeyler de var. Sonra konuşuruz, sonra ne gerekiyorsa konuşulur ama şimdi yapılması gereken şeyler belli. 'Bu işin içinden sağlıklı bir şekilde nasıl çıkabiliriz?', içeride bunu tartışacağız. Çünkü bu kadarız, taraftarlarımız da bize destek verdiği sürece. Biz büyük bir aileyiz, büyük bir camiayız. Bugünler geçici, iyi ya da kötü günler geçici. Geçmiş dönemlerimizde de çok güzel günler yaşadı bu kulüp. Biz çocukluğumuzda burayı gururla, mutlulukla izliyorduk. Sıkıntılı bir süreç oldu. İnsanlar da herkes de bunun bilincinde. Burada çalışan herkes armanın mücadelesini veriyor. Uykusuz kalan herkes, bu armanın ne kadar daha iyi olabilmesi gerektiğini düşündüğü için uykusuz kalıyor. Sağlıklı, akıllı bir şekilde, olumsuzluklar her zaman olacak, olumsuz şeyler her zaman gelecek ama bunlara rağmen sahada çıkıp sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz, formayı terleteceğiz. İnşallah yarınki maçta da güzel bir galibiyet alırız. Bizim için çok önemli ama ne olursa olsun sonuna kadar daha önce de söylediğim gibi devam edeceğiz. Daha fazla hırslanarak, daha çok üstüne koyarak devam edeceğiz."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43