Başkanımız Ali Koç: "Bizim dinimizdeki en büyük günah iftiradır"

Başkanımız Ali Koç, Fatih Karagümrük galibiyetinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Ali Koç: "Bizim dinimizdeki en büyük günah iftiradır"

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Başkanımız Ali Koç, “Öncelikle Karagümrük’ün tüm yöneticilerine, başta Serkan Hurma’ya, biliyorsunuz Süleyman Hurma başkan maçta yoktu. Serkan Hurma'ya ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bizi çok güzel ağırladılar, sağ olsunlar, var olsunlar. Onlara da başarılar diliyorum. Bugün, bu statta maç yaptık. Genelde burada maç yapmak keyifli olmuyor ama yapılan bütün değişiklikler, düzenlemeler, yatırımlar; gördük ki çok güzel bir stat ortaya çıkmış. Saha halı gibiydi. Spor Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hakikaten güzel bir saha vardı. Takımımı tebrik ediyorum. Hocamı, sportif direktörümüzü, tüm oyuncularımızı, tüm ekibimizi tebrik ediyorum. Güzel bir reaksiyon verdiler. İlk yarıda oynadığımız futbolu 2. yarıya da yayarsak ilerleyen maçlarda çok daha iyi olacağız. Sakatlarımız ve kilit oyuncularımız da geri gelince daha iyi olacağız ama şunu söyleyeyim, bugün Fenerbahçe’nin oynaması gerektiği gibi bir ilk yarı oynadık. İkinci yarı da iyiydik, biraz pozisyon verdik. Sadece 3 puan aldıkları için değil, reaksiyon verebildikleri ve mücadele ettikleri için hepsini kutluyorum. Son 11 maçın 9’unu kazandık, bir beraberlik, bir mağlubiyetimiz var. Bütünsel açıdan bakarsak doğru yoldayız taraftarlarımız doğal olarak geçen hafta yaşananlardan dolayı endişeye kapıldılar, inanmaya devam etsinler. Biz inanıyoruz, onlar da inansınlar.  İnşallah, üstüne koyarak devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 

O kadar çok konuştu ki sen de hatırlayamıyorsun değil mi hepsini?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in açıklamalarıyla ilgili de Başkanımız Ali Koç şu ifadeleri kullandı: “O kadar çok konuştu ki sen de hatırlayamıyorsun değil mi hepsini? Şimdi bir cevap vermeyeceğim. Yalnız bu insanların, koskoca adamların, yalanları, iftiraları; bir haftadır neredeyse her gün konuşup başta beni ve kulübümü hedef almaları, biz bunlara ayak uydurmayız, yetişemeyiz. Müthiş bir yalan, iftira kampanyası, algı operasyonu yapıyorlar, yapsınlar. Canları sağ olsun, ama sanmayın ki biz bunlara cevap vermeyeceğiz. İlgili arkadaşlar zamanı gelince, bilgi ve belgelerle cevabını verecekler ama bu zihniyet var olduğu müddetçe Türk futbolunda hiçbir zaman ne barış olur, ne dostluk olur, ne kardeşlik olur. Böyle marijinal bir ülke ligi olarak futbola devam ederiz."
 

Bizim dinimizdeki en büyük günah iftiradır

Arda Turan’a verilen iki maçlık ceza sorulduğunda Başkanımız "Az bile vermişler. Dediğim gibi bu işlere şu an girmeyeceğim. Doğru bir noktaya değindin. Ben o konuda senin dediğin gibi de taraftarlarımız tarafından tenkit edilme pahasına da olsa, çok fazla mecbur kalmadıkça topa girmemeye çalışıyorum. Aslında sizlerden ricam, Türk medyası olarak, çok ağır ithamlar var, iddialar var, bunları soruşturmanız lazım. Küfür mü edildi? 3 bin kişi mi sokuldu? Localara adam mı alındı?  Biz bunun cevabını vereceğiz, misli ile vereceğiz. İlgili arkadaşlarım Restbet verecekler. Şu an değil. Hızlarını alsınlar, bir bitsin şeyleri. Türk futbolunun kalitesinde yöneticilerin tutumu da, söylemleri de çok çok önemli. Dikkat ediyorum basında bir haftadır, ‘Bravo Fenerbahçe, hiç muhatap almıyorlar, bu toplara girmiyorlar, ortamı germiyorlar' demiyorsunuz. Sizden rica ediyorum özellikle, bu iddiaları, iftira diyorum, bizim dinimizdeki en büyük günah iftiradır biliyorsunuz. Koskoca adamların iftiralarını araştırmanızı, doğru mu yanlış mı? Savcılığımız var, Spor Şube var, İstanbul Emniyet Müdürlüğü var. TFF'nin yetkilileri var. Onları bile, bırakın bizi; hadi biz rakibiz, devletimizin güzide kurumlarını bile zan altında bırakıyorlar. Biz bir yere kadar, yaşa, duruma hürmet gösterebiliriz. Bugüne kadar da gösterdik ama biz bir camiayı temsil ediyoruz.  Onun için tez zamanda ilgili arkadaşlarım ne cevap hak ediyorlarsa vereceklerdir, ama ayıp ediyorlar. Biz kaostan beslendiklerini biliyoruz. Kaos yaratarak ne kendi kulüplerine ne de Türk futboluna fayda sağlayabilirler. Çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Tahkim’in Oğulcan Çağlayan kararı ile ilgili de Başkanımız, “Ona da ilgili arkadaşlarım cevap vereceklerdir” ifadelerini kullandı. Değişen maç saatleri ile ilgili soruya da Başkanımız, “Makul karşılıyorum, çünkü çok ağır kar fırtınası bekleniyor. İki maçta da takımlar bunu istedikten sonra TFF ve yayıncı kuruluşun da anlayış göstermesi gayet normal. Maçların oynanması çok daha önemli. 86’dan beri olmamış bir kar fırtınası geliyor deniyor. Dolayısıyla normal karşılıyorum. Bizim hiç böyle bir talebimiz olmadı bugüne kadar ama yarınki ve pazartesi günkü şartlar, mevsim şartlarının çok üstünde. Gayet normal.” cevabını verdi. 12 Numara

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43