Başlamadan bitti! Avrupa Süper Ligi böyle dağıldı

Avrupa Süper Ligi projesi başlamadan bitti. 12 kurucu üye takımla yola çıkılan organizasyon büyük tartışma konusu olmuştu. UEFA ve FIFA'nın net tavrı, kulüp taraftarlarının tepkisi ve yerel federasyonların kınamaları Avrupa Süper Ligi'nin sonunu getiren etkenler oldu.

Başlamadan bitti! Avrupa Süper Ligi böyle dağıldı

Avrupa Süper Ligi'nin 12 önemli kulüp tarafından kurulduğunun açıklanması futbolda deprem etkisi yaratmıştı. Büyük tartışmalar sonucu üye kulüpler birer birer organizasyondan çekildiklerini açıkladı.

12 KURUCU ÜYE AVRUPA SÜPER LİGİ'Nİ DUYURDU!
Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham, Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıkladı.

YER YERİNDEN OYNADI!
Yapılan resmi açıklamanın ardından yer yerinden oynadı. UEFA ve FIFA sert açıklamalarla kararlarından vazgeçirmeye çalıştı.

PEREZ UEFA'YA MEYDAN OKUDU!
Real Madrid ve Avrupa Süper Ligi Başkanı Florentino Restbet Perez yaptığı açıklamasında UEFA'ya meydan okudu. Kulüplerin geleceğini kurtarmak adını böyle bir oluşuma gitmeleri gerektiğini belirten Perez, "Ekonomik olarak çıkmazdayız. Gelirler azaldı, gençler futbolla ilgilenmiyor. Futbolu ayağa kaldırmak için bunu yapmak zorundaydık. UEFA'nın kuklası değiliz." diye konuştu.

ÜST ÜSTE TEPKİLER GELDİ!
Perez'in en yakın zamanda yeni turnuvaya başlama konusunda kararlı olduklarını söylemesinin ardından Avrupa futbolundan üst üste tepkiler geldi.

UEFA VE FIFA TURNUVAYI TANIMADI!
UEFA ve FIFA yaptığı açıklamalarda bu turnuvayı şiddetle reddettiklerini belirtti ve organizasyona katılacak olan takımlara yaptırım uygulanacağının sinyallerini verdi.

CEFERIN: FUTBOLU ÖLDÜRÜYORLAR
Organizasyona katılan kulüplere yüklenen UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Futbolu öldürmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden UEFA Başkanı, "Birkaç egoist, harika bir spor olan futbolu öldürmek için ellerinden geleni yapıyor. Neden? Daha fazla para istiyorlar, daha çok zengin olmak istiyorlar ve kendilerinden başka hiç kimseyi düşünmüyorlar." sözlerini sarf etti."

TARAFTARLARDAN TEPKİ GELDİ!
Taraftarlar, takımlarının almış olduğu bu karara tepki gösterdi. Chelsea ve Liverpool taraftarları takımlarının stadyumlarına giderek eleştirel pankartlar astı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI BORIS JOHNSON: PROJEYİ BİTİRECEĞİZ
Ülke takımlarının söz konusu lige katılmalarını engelleyerek bir yasa çıkaracaklarını belirten İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada "Hükümetimiz, Avrupa Süper Lig projesini bitirecek. Bu konuda kararlıyız ve bu kararlığımızı herkes görecek" derken; Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City ve Tottenham'a mesaj gönderdi.

KULÜPLER GERİ ADIM ATTI!
Bu yaşananların yanı sıra eski-yeni futbolcular, teknik adamlar ve futbolun içinden birçok kişinin de tepkilerini artarak göstermesi kulüplere geri adım attırdı.

PROJE BAŞLAMADAN BİTTİ!
İngiltere Premier Lig'den 6 kulübün Süper Lig'den çekildiğini açıklamasının ardından vedalar peş peşe geldi. İspanya'dan Atletico Madrid, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus'un da organizasyonda yer almadığını duyurması sonrası proje başlamadan bitti.

DAILY MAIL: AÇGÖZLÜLÜK YENİLDİ
Avrupa Süper Ligi'nin dağılması Avrupa basınında da geniş yankı buldu. İngiltere'den Daily Mail 'Açgözlülük yenildi', İspanya'dan Marca 'Süper Saçmalık', İtalya'dan La Gazzetta dello Sport '48 saat dayanamadılar' Almanya'dan Kicker 'Ürkütücü Süper Lig bitti' manşetlerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
Avrupa Süper Ligi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43