Belözoğlu: Allah izin verirse sonu güzel olacak!

Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, 2-1 galibiyetimizle tamamlanan MKE Ankaragücü maçının ardından yayıncı kuruluşa konuştu. Belözoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Belözoğlu: Allah izin verirse sonu güzel olacak!

“İlk yarı itibarıyla sezonun tamamının belki de en pasif oyunuydu. Galiba 2 şutumuz var. Karşı takıma baktığımızda da onlar da sezonu en iyi ofansif oyununu oynadılar. Net pozisyonlara girdiler. Açıkçası benim hiç beklemediğim başlangıçtı. Bundan dolayı da arkadaşlara devre arasında ne kadar üzgün olduğumu ilettim. Oyunun ikinci yarısı tamamen bambaşka bir oyun. Oyunu forse etmek isteyen, mücadele eden, Fenerbahçe formasına layık bir futbolcu grubu vardı saha içinde. Hepsine tek tek çok teşekkür ediyorum. Mesleğimiz gerçekten kolay değil. Belki insanlar dışarıdan futbolculuğu, teknik adamlığı basit meslekler olarak görüyor olabilirler. İnanın çok zor bir meslek. Futbol içinde olmak, bu stresi yaşamak, böylesine büyük camiaların yükünü sırtınızda taşımak kolay değil. Hepsi çok inandılar. Sahanın içine emeklerini, arzularını, isteklerini, gözyaşlarını koydular. Saha dışında aileleri, tüm Fenerbahçeliler dua ettiler. Bugün birçok duyguyu içeride yaşadık. Dışarıdaki enerjiyi, sinerjiyi hissettirdi bu büyük Fenerbahçe taraftarı. Çok mutluyum. Aslında biz büyük cümleler kullanmadık. Sadece sonuna kadar mücadele edeceğimizi söyledik. Bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine de Allah bizim sözümüzü yerde koymadı. İnşallah sezon sonunda da kazanan taraf biz oluruz ama sonuç ne olursa olsun bugün görmüş olduğum enerji, camiamızda inşallah önümüzdeki günlerde oluşacak sinerjiyle beraber Allah’ın izniyle Fenerbahçe’nin yolu açık olacak. Bu benim için çok önemli bir geceydi. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, oyunculara, teknik ekibe, camiamıza, yöneticilerimize, Sayın Başkana herkese teşekkür ediyorum.
 
Ben hayatta tesadüfe inanmam. Fenerbahçe de zaten hiçbir zaman tesadüfi bir şeyler yaşamadı. Hep kaderinde ne varsa onu gördü. Ne yazık ki çok yalnız da bırakıldı. Yıllarca yalnız bırakıldı. Allah da bize o zor dönemlerde bu takımın içinde olmayı nasip etti. Bu süreçlerde bu takımda olmaktan dolayı her zaman şeref ve gurur duydum. Ben kadere inanıyorum. Ne varsa onu göreceğiz hep beraber. Allah da bizim kaderimizi çabamıza bağlı kıldığı için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğimizi söylemiştim. Nerobet Sonuna kadar da bu böyle devam edecek. Rakiplerimizin yaptığından çok bizim ne yaptığımız önemli demiştim. Bu da karşımıza gelen bir şey oldu. Çok mutluyum. Bugün bizden duasını esirgemeyen tüm Fenerbahçelilere bu galibiyeti armağan ediyorum. Özellikle de tabii ki ülkemizdeki bütün güzel annelerimize ama tüm Fenerbahçeli annelerini biraz daha öne koyarak onlara armağan etmek istiyorum. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum.”

Basın toplantısı
 
Futbol A Takım Direktörümüz Emre Belözoğlu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi ve sorulara şu şekilde yanıt verdi:
 
"Öncelikle mübarek Kadir Gecesi’nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini, ülkemize huzur ve barış getirmesini, dünyanın farklı farklı yerlerinde zulüm gören bütün Müslümanlara da bir an önce barış ve huzur getirmesini temenni ederek, sözlerime başlamak istiyorum. Maçtan önce de söylemiştim, bizim için olmazsa olmaz, kazanmamız gereken bir maçtı. Rakibimiz için de keza aynı şekilde öyleydi. Maçın ilk yarısı itibariyle belki de toplam senenin en kötü ilk yarısı olabilir. Bu anlamda rakibe pozisyon verdik ve sadece 2 şut atabildik. Bizim için ciddi anlamda hayal kırıklığı olan bir ilk yarıydı, fakat ikinci yarıda oyuncularımın isteği ve arzusu, enerjisi, sahaya koymuş oldukları Fenerbahçelilik duruşuyla çok net bir oyun ortaya koydular. 8-9 çok net pozisyona girdik. Değerlendirdiklerimiz oldu, değerlendiremediklerimiz oldu. Bizim için çok önemli bir galibiyet. Tüm camiayı ayağa kaldıracak aynı zamanda yeni hedeflere, hayallere ulaştıracak kadar ciddi bir sinerji oluşturduğunu düşünüyorum, sahadaki oyuncuların verdiği özveri ile. Hepsine teker teker teşekkür ediyorum. İnşallah Fenerbahçemizin yolu açık, çok güzel günleri olacak. Biz çok büyük cümleler kullanmadık. Sadece sezonun sonuna kadar elimizden gelen mücadeleyi verip, bu mücadeleyi sonuna kadar taşıyacağımızı söylemiştik. Allah’ta çok şükür sözlerimizi yerde koymadı. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Allah’ın izniyle sonunun güzel olacağına inanıyoruz ve bütün takımımıza ve oyunculara güveniyoruz.
 
Kendi performansımı büyük Fenerbahçe taraftarı ve Fenerbahçe camiası değerlendirsin isterim. Elimden geldiğince sahada göstermiş olduğum öz veriyi inancı, sahanın kenarında bana verilen görev itibariyle de göstermeye çalışıyorum. Allah’ta gerçekten skorlar da bizle beraber. Bu anlamda da çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. İnşallah devamı gelir. İlk kısmıyla alakalı da ben hayatta tesadüflere inanmıyorum. Özellikle şampiyonluk yolunda bu tarz goller tesadüfi olmuyor ve kadere etki ediyor. Zaten inandığınız yolda yürümek ve bir şekilde kader kapılarının açılması içinde mücadele etmek ve istemek gerekiyor. Bugün Fenerbahçe takımı maçın ikinci yarısında bunu herkese net bir şekilde gösterdi. Sonuna kadar da yoluna devam edeceğini herkese hissettirdi. Taraftarımıza ve camiamıza bu anlamda ciddi motivasyon ve mutluluk verdiklerini düşünüyorum. Bir kez daha bütün oyunculara, herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti de büyük Fenerbahçe taraftarına, yarın Anneler Günü ülkemizdeki bütün güzel annelerimize ve tabiki öncelikli olarak da bütün Fenerbahçeli annelere armağan etmek istiyorum.
 
Oyuncuların arzu ve isteğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu tarz maçlarda pozisyona girmek değerlidir ve çok pozisyona girdik ikinci yarıda. Rakip bir kere geçişten pozisyona girdi. İlk yarısında maçın rakibimiz bizden çok daha üstün oyun oynadı ve pozisyonlara da net girdi. Takımımızda önde bulunan oyuncularımızın becerili ve iyi niyetli olduklarını düşünüyorum. Futbolda bazen topun içeriye girmesi için çok daha istemeniz gerekiyor. Son dönemde de bence o bölgede kullandığımız oyuncular elinden geldiğince skora da katkı yapıyorlar. Bizim için mutluluk verici. Hepsinin performansını arttırmakta öncelikle benim sonra ekibimizin görevi. Bunun için de son bir haftada çalışmaya devam edeceğiz.
 
İlk gün söylediğim gibi sonuna kadar mücadele, sonunun inşallah iyi ve güzel olacağına inanıyorum, camia olarak da inanıyoruz. Bugünün camiamız adına çok önemli bir gün olduğunu düşünerek, bir kez daha sözlerimi Allah izin verirse sonu güzel olacak."

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEEmre Belözoğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43