Bu yavaş tempo ile maç kazanılmaz!

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10. haftasında deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor'a 1-0 yenildi.

Bu yavaş tempo ile maç kazanılmaz!

Geçen hafta Konyaspor karşısında döktüren futbolcular, Ligde galibiyeti olmayan lig sonuncusu Kayserispor karşısında döküldüler. Bu kadar istikrarsız bir takım olamaz.Fenerbahçe maça öyle bir başladı ki yavaş, gamsız, ciddiyetsiz ne derseniz deyin çok anlam vermediğim bir tutum içindeydi. Biz bu maçı alırız havasında olan futbolcular adeta gol kaçırma yarışına girdiler. Geçen haftanın iyileri olarak gördüğümüz Moses adeta döküldü, Rodriguez yine saç baş yoldurdu, mutlak iki net pozisyonu acemi futbolular gibi atamadı. Emre belki de Fenerbahçe de ki en etkisiz ve keyif almadığı bir oyun oynadı. Kısaca takımın tamamı ilk devre adeta uyudu.

Takım “TANK” kadar yavaş

Ersun Hoca’ya sormak lazım, arkadaş takımın bu yavaş ve ruhsuz hali nedir. Her hafta yazmaktan bıktım, “TAKIM ÇOK YAVAŞ OYUN OYNUYOR” diye; ancak biz söyleyip biz işitiyoruz. Hoca’nın takıma bu yavaş oyunundan dolayı tek bir eleştirisini görmedim. Şampiyonluğa oynayacak bir takımın çok daha hırslı, hızlı ve ok gibi takım olması lazım. Fenerbahçe’nin diğer rakiplerinden bir farkı olmaz ise şampiyon asla olamaz. Ersun hoca takıma bir an evvel saldırgan, yırtıcı ve hızlı top oynama alışkanlığı kazandırması lazım. Ben bu kadar hücuma yavaş bir büyük takım görmedim. Adeta Zanka bir Tank kadar yavaş. Ben hocanın yerinde olsam Zanka’nın yerine Jailson ile maçlara çıkarım.

Venüsbet style="text-align: center;">

Emre oyuna ikinci yarılarda alınmalı..

Ersun hoca Emre’ye aslında kötülük yapmaya başladı. Emre yaşı gereği elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ediyor, ancak beyni ile kuvveti aynı değil. Bu maçta adeta döküldü diyebilirim. Bu Emre’nin suçu asla değil 39-40 yaşına gelen bir kişinin bu kadar ağır maçları kaldırması zaten beklenemez. Hoca Emre’yi özellikle dış saha maçlarında muhakkak dinlendirmeli veya maçın 70.Dk da oyuna sürmeli. Yoksa hem Emre’yi kaybederiz, hem de forma bekleyen diğer futbolculara haksızlık etmiş oluruz.

Top Ersun Yanal’da

Liderlik şansını Fenerbahçe kendisi istediği için kaybetmiştir. Ancak hakem kardeşimiz 2 net penaltıyı vermeyerek maçın önüne geçmiştir. Bu yüzdendir ki 3-4 net pozisyonu kaçıran futbolcular bundan sonraki maçlarda işlerini daha ciddi yaparlar. Ve hiçbir rakibi küçümseyerek oyuna başlamaz, böyle devam ettirmezler. Yakaladıkları pozisyonların yarısı atmış olsalardı maç en az 3-4 farkla kazanılabilirdi. Artık bu maçtan ve hakemden ders çıkarılarak yeni bir sayfa açmak zorundalar. Ersun Yanal artık bu takımı toparlamak ve hızlı oyun oynayan bir takım ortaya çıkarmalıdır. Böyle yavaş tempoda oyun oynayarak maç kazanmak çok zor. Benden uyarması, gerisi hocanın bileceği.

Nurdoğdu Bayraktaroğlu | 12 Numara

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43