Büyük bir değer: Tahir Kıran

Bu hafta maç yazım yerine Fenerbahçe camiasının ve Türk Sporunun çok yakından tanıdığı önemli bir şahsiyetten kısaca söz etmek istedim. Benim de can kardeşim ve çok sevdiğim bir isim olan sevgili Tahir Kıran’dan.

Büyük bir değer: Tahir Kıran

Büyük bir değer: Tahir Kıran

Bu hafta maç yazım yerine Fenerbahçe camiasının ve Türk Sporunun çok yakından tanıdığı önemli bir şahsiyetten kısaca söz etmek istedim. Benim de can kardeşim ve çok sevdiğim bir isim olan sevgili Tahir Kıran’dan.

Uzun yıllar Türk Futboluna TFF’de Milli Takımlar Sorumlu YKÜ’si olarak hizmet eden biri isim. Bunun yanı sıra Fenerbahçe Spor Kulübünde uzun yıllar yöneticilik yapan bir değer. Dönemin başkanı Aziz Yıldırım’ın kaprislerine dayanamayıp istifa eden birisi. Aziz Yıldırım’ın kulübü yönetmesini beğenmediği ve sözünü esirgemediği için de kulübümüzden uzaklaştırılan ve disiplin kuruluna verilen birisi. Bunların ötesinde TC Devletini, ülkesini, milletini, Ay-Yıldız şanlı bayrağını, liderini ve de çok sevdiği Fenerbahçe’sini her daim seven birisi. Şimdilerde ise Kıran Holding YKB olarak yaptığı muhteşem gemiler ve çeşitli işleri ile ülkesine döviz kazandıran birisi.  

Kısa bir anı “Fenerbahçe’de seçim bitmiş başkanlık koltuğuna Ali Koç büyük bir zaferler seçilmiş. O akşam birçok Fenerbahçeli gibi Sayın Tahir Kıran’da değerli eşi hanımefendiyle birlikte Fenerbahçe formaları Denizli mutlu son üzerlerinde sokaklarda zaferi kutluyorlar. Ben kendisinin instagramdan canlı yayın yaptığını görünce hemen bağlandım, selamlaştık kendisini tebrik ettim. “Gülerek Başkan uzun yıllar sonra sahaya inmişsin” dedim. Kendisi de bana “Evet tam Betvakti 13 yıl sonra yeniden bu heyecanı yaşamak çok güzel. Artık Fenerbahçe de güzel günler olacak” dedi.

Kayseri mutlu son

Ancak seçimlerden yaklaşık 9 ay geçmesine rağmen kendisini her hangi bir Fenerbahçe maçında tribünlerde göremedim. Aslında Fenerbahçe’nin maçlarını statta izlemeyi çok seven bir isim neden statta yok diyerek kendime sordum. Açıkçası net bir cevap bulamadım, kendisine de arayıp bu konu ile ilgili tek bir soru bile sormadım. Belli ki gönlü kırılmış, yeniden Fenerbahçe formasını giyerek sokaklarda Ali Koç’un zaferini kutlayan bu insan neden hala kırgın, küskün!.

Ali Koç’un başkanlığa gelmesine en çok sevinenlerin en çok kendisinden beklediği şeylerin başında Fenerbahçe camiasından soğutulan, kaybedilen ve küstürülen önemli isimleri tekrar kulübümüze kazandırmasıydı. Maalesef şu ana kadar Ali Koç böyle bir çalışmanın içine girmedi. Kendisi seçim öncesi vaat ettiği şeylerden en önemli işinin “Küskün Fenerbahçelileri tekrar bir araya getireceğim” sözü şu anki gibi aklımda. Zira bu konuda en ufak bir hamle yapmamış olması da çok ilginç. Hani siz Aziz Yıldırım gibi hiçbir Fenerbahçeliyi bir diğerinden ayırmayacaktınız, herkese eşit ve adil olacaktınız!.

Ben şunu açıkça yazmak isterim ki başta Sayın Tahir Kıran olmak üzere camiamızın çok değerli ve önemli isimleri mevcut başkandan hak ettikleri ilgiyi görmüyor. Aslında Ali Koç bu önemli isimleri kazanmanın yoluna gitse değil kendisinin başarısızlığını isteyenler; hiçbir güç onu yıkamaz. Tabii dediğim gibi bunu keşke çok zaman geçmeden anlayabilse. Ben yerinde olsam Fenerbahçe futbol takımının yaşadığı bu tarihi başarısızlık zamanında bir yemek düzenler ve bu isimlerinde katılımını sağlayarak bir “Birlikte Daha Güçlüyüz” mesajı vermesi lazım. Bizimkisi bir öneri, karar Sayın Başkan Ali Koç’undur.

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇETahir Kıran

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Kader Kütükbaş 5 yıl önce

Sayın Tahir KIRAN Beyfendi...Aziz Başkan’ın Olumsuz Yaptığı Durumlar Karşısında İlk Bedel Ödemiş Kişidir...Kimsenin Sesi Çıkmazken(Çıkamazken)Sayın KIRAN Gerçekleri Haykırmıştır...Herkesten Fazlada Futbolu Bilen Vede Futbolun İçinde Olmuş Birisidir...FENERBAHÇE’nin En Büyük Şansı Sayın Tahir KIRAN Bey’dir...Kendi Evlatları Varken FENERBAHÇE Macera Aramamalıdır...

banner42

banner43