Erol Bulut: Yeterince net pozisyonlarımız vardı

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, Süper Lig’in 28.haftasında Antalyaspor ile 1-1 beraber kaldığımız karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Erol Bulut: Yeterince net pozisyonlarımız vardı

Sözlerine Bitlis’te yaşanan helikopter kazası sonrası şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Teknik Direktörümüz Erol Bulut, mücadeleye ilişkin şöyle konuştu:

“Başlamadan önce Bitlis’te düşen helikopter kazansında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine acil şifalar ve sabır diliyorum. Geçen hafta oynadığımız iyi bir maç, kazandığımız bir maç. Bugün ilk yarı farklı bir maç, ikinci yarı farklı bir maç oldu. Maçın ilk yarısına baktığımızda top bizde olmasına rağmen kendi yaptığımız basit bir defans hatasından yediğimiz bir gol oldu. İlk yarı rakip çok fazla pozisyona girmezken yediğimiz bir gol oldu. Tabii planımız bu şekilde değildi. Çalışmasını hafta içi yaptık. Rakibin nasıl oynayacağını da futbolcularımız biliyorlardı. Dediğim gibi yaptığımız bir pas hatası sonrası yediğimiz bir gol oldu. İkinci yarı daha da farklı bir maç oldu. Daha hücum ağırlıklı, daha baskılı oynamaya çalıştık. Yakaladığımız pozisyonlar oldu. Beraberliği de yakaladık. Öne de geçebilirdik, yeterince net pozisyonlarımız vardı. Ama pozisyonları değerlendirmediğiniz zaman belki sona doğru maçı da kaybedebilirdiniz çünkü rakibin yakaladığı bir iki pozisyon oldu. İkinci yarıyı öyle söyleyeyim geçen haftayla kıyaslayabiliriz ama ilk yarı tam istediğimiz anlamda oynadığımız oyun yok. Evet, ilk yarıda belki bir iki pozisyona girdik ama istediğimiz o baskılı Liderbahis oyunu ilk yarı yapamadık. İkinci yarı daha baskılı ve yarattığımız pozisyonlar var. Kazanmamız gereken bir maçtı. Sadece 1 puan aldık, kaybettiğimiz iki puan var. Bunları önümüzdeki hafta kaybetmememiz lazım. Gittikçe daralıyor. 13 maç kaldı. Rakip de puan kaybetmişti. Önümüzdeki haftalar bu hataları söylediğim gibi üzerinde çalışıp basit hataları yapmamamız gerekiyor.”

Teknik Direktörümüz Erol Bulut, sözlerini şu şekilde noktaladı:

“Takımın üretkenliğiyle ilgili söylediğim gibi; kendi sahamızda rakiplerimiz 6’lı defans, 6-3-1 şeklinde genelde oynuyorlar veya 5-3-2 dizilişinde defansa kapanıp hızlı hücumlarla oyun kurmaya çalışıyorlar. Biz de onu açmakta zaman zaman zorlanıyoruz. Ama bugün ilk yarı zorlansak da baskıyla yakaladığımız bir pozisyon var, Mesut’un bir pozisyonu var. O golü atmış olsak maç 1-1 olacak. İkinci yarı belki biraz daha farklı olacak. İkinci yarı yeterince o pozisyonları yakaladık. Söylediğim gibi atamadığınız zaman işiniz biraz daha zorlaşıyor. İlk yediğimiz golde bireysel hata var, pas hatası oldu. O pas hatasını yapmamamız gerekirdi. Futbolda hatalar olacak ama defansta o hata ağır şekilde geri dönüyor size.”

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEErol Bulut

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43