Ersun Yanal: Biz, hedeflerimize ulaşmak için yola çıktık..

Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal: Biz, hedeflerimize ulaşmak için yola çıktık..

İlk olarak karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Öncelikle bir taraftarımız tribünde bir kaza geçirdi. Ona acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dediğiniz gibi güzel bir başlangıç, iyi bir oyun, kazanma arzusunun ortaya konduğu bir mücadele ve sonunda da 2 güzel gol, hazırlanış olarak da 2 güzel gol. Tabii yaklaşık 40 dakikalık olağanüstü bir oyun ve 70’e 30 bitti. Birçok gol pozisyonuyla sonuçlanan ama topun çizgiyi geçmediği bir oyun. Futbolun sürekliliği ve devamlılığı sonucu belirleyecek en önemli faktörlerden bir tanesi ama ikinci yarıdaki, daha doğrusu ilk yarının sonlarına doğru düşen bir tempo var.  Bu sonucu hazırlayacak takımın yaratıcı oyuncularının performansı yavaş yavaş düşmeye başladı. Hem sakatlıkları hem de oyun ritimleri düşük olan bu oyuncularımızın yorulması, oyunu bence etkilediğini düşünüyorum. Ama her şeye rağmen son dakikada yediğimiz golün Fenerbahçe’nin yememesi gereken bir goldü. Her iki gol için de aynı şeyleri söylemek lazım. Hem ikinci yarının başlangıcında yediğimiz hem sonunda, bunlar Fenerbahçe’nin hedefleri açısından ki Fenerbahçe’nin hedefi, hedeflediklerinden daha büyüktür, camianın hedefi daha büyüktür. Biz, bunları en kısa süre içerisinde düzelteceğiz demekle hiçbir bahanenin arkasına sığınmayıp artık bunları düzeltecek olanlar olarak hep beraber çalışarak bunun sonucunu lehimize çevirecek bir sürecin içerisine girdiğimizi düşünüyorum. En azından yaşadığımız ve yaşattığımız coşku, bugün çok güzeldi. Yaşanan coşkunun ve yaşatılan coşkunun devamı sonuçlarla doğru orantılı bir şekilde gelecektir diye düşünüyorum.” dedi.

Takımın kazanma arzusunun istikrara kavuşması gerektiğine de vurgu yapan Ersun Hoca,  “Öncelikle bu oyuncuların sağlıklı bir şekilde bize dönüp, bizimle beraber bu hazırlık dönemini iyi geçirmeleri gerekiyor. Fenerbahçe, bugün gündemde olan kadrosunu her zaman güçlendirebilecek güce sahiptir. Bu da önümüzdeki günlerde konuşulup bir sürece bağlanacaktır ama şu anda yapmamız gereken şey takımımızın bu kazanma arzusunun süresini uzatmak ve sonucu almaktır.” şeklinde konuştu.

Her geçen gün daha tempolu bir oyun ortaya koymak için daha çok çalışacaklarını dile getirerek sözlerini noktalayan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, "Oynayacağımız oyunun temposuna kavuşmak, oyunu kazanmak ve onu iyi oynamaya çalışmak bizim hedefimiz olmalı. Biz bir oyun oynayacağız, oynayacağımız oyun tempolu ve hücum oyunu olacak. Bunun temposunu kazanmak için çalışıp bu tempoyu yakalayacak bir takım olarak tekrar döneceğiz.” ifadeleri kullandı.

BASIN TOPLANTISI

Maçı değerlendirerek basın toplantısına başlayan Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Sevgili basın mensupları, değerli arkadaşlarım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün çok güzel bir başlangıç, tribünler ve takımın temposu, iştahı, ortaya koyduğu oyun ve bu ortaya koyduğu oyunda herkesi heyecanlandıran, mutlu eden ve umutlandıran bir oyun.  İlk yarının son bölümündeyse düşen bir takım. Yaklaşık 70’e 30 oynadığımız ve bu sadece 70’e 30 oyunu kendisine tutmaktan öte ceza sahası içinde de aksiyonları olan ve pozisyonları olan bir oyun. İkinci yarı biraz daha rakibin üstün olduğu ama yine de pozisyona girdiğimiz bir oyun. Ama her ne yaparsak yapalım Fenerbahçe, 2-0 öne geçtiği ve birçok pozisyonu değerlendiremediği bu oyunun sonucunda 2 gol yemeyecekti. Öncelikle bugün oynadığımız takımın içindeki tüm oyuncuların oyunu istemedi ve katılması benim değer verdiğim, istediğim, arzu ettiğim bir havaydı. Oyuncularımızın hepsi bunu yapmakta çaba gösterdiler. Evet, sonucu alamadık ama en azından çabalarını kutlamak gerekiyor. Takımın bu durumunu en kısa süre içerisinde deyip bir bahaneyle sizin karşınıza çıkarmayıp, bu takımın bir daha bu şekilde maçlar kaybetmemesi diye bir bahaneyle karşınıza çıkmayıp, bu takımın iyi bir takım olacağını ve bütün maçlar içerisindeki kazanma arzusunu sonuna kadar temposunu yükselterek ortaya koyacağını söylemek istiyorum.” dedi.

Fenerbahçe camiasının hedeflerini büyüklüğünden de söz eden Ersun Hoca, “Fenerbahçe’nin hedefleri, hedeflediklerinden daha büyük bir camiayız. Biz, Supertotobet bu hedeflerimize ulaşmak için yola çıktık ve bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

Uzun vadede Islam Slimani’den verim alıp alamayacağına ilişkin soruyu ise Ersun Yanal şu şekilde yanıtladı: “Kariyerine baktığınızda 39 golle inanılmaz bir kariyer yapan ve daha sonra İngiltere kariyerine devam eden bir oyuncu. Golcülük atmaya başladığı zaman başlıyor. Birçok oyuncu bu tarz sorunlar yaşıyor. Bugünkü performansına bakarsanız belki bugün üç golle daha sahadan ayrılabilirdi. Şu anda bizim oyuncumuz ve bu oyuncumuzun çalışmalardaki performansı, isteği, arzusu ve gidişatına göre değerlendireceğiz. Başka oyuncularımız da var. Kim performansını iyi götürüyorsa, o formayı alıp götürecektir.” 

Oyun planını uygulamak için zamana ihtiyacı olduğuna değinen Teknik Direktörümüz Ersun Yanal, “Elimizde bir kadro var. Bu kadroyu en verimli şekilde kullanmak zorundayız. Ben planladıklarımı yapabilecek bir zaman dilimine sahip değilim şu an ki bu çok kısa bir süre. Benim bir planım var ama bu plan dahilinde oynamak ve planı uygulamak için bir zamana ihtiyacım var. Bu zamanı da zaten önümüzdeki dönemde alacağım. Yaklaşık bir hafta gibi bir sürecimiz var. Bir hafta sonucunda oynayacağımız iki maç var ve arkasında da devre arası var.  Orada da oynayacağımız maçlar olacak. Şu bir gerçek ki futbol ofansif oynanacaksa ofansif oyunu oynayan bazı kritik oyuncular var. Onların performansını yükseltmek zorundayız. Ona katılacak oyuncular, destekleyecek oyuncuların oyun disiplinini ve performansını arttırmalıyız. Dolayısıyla benim oynatacağım ve oynayacağımız oyunun temposu gerekli bir altyapısını hazırlamak zorundayız. Bu da kolay bir şey değil. Yavaş yavaş gidecek ve yükseğe doğru çıkacak. Fenerbahçe farklı bir görüntü çizecek ve bu görüntü herkesi mutlu edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçeli taraftarların umutlarını boşa çıkarmayacaklarını belirten Ersun Hoca, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Bugün oynadığımız oyunun 30-35 dakikalık bir bölümü var. Yaklaşık 70’e 30 oynadığımız bir bölüm. Sadece topun sende olması, üstün olduğun anlamını taşımıyor. Şut, pozisyon ve aksiyoner olarak da doyurucu bir oyun. Bunu oynayabiliyorsa Fenerbahçe bunun süresini uzatmalı Bunun her türlü geçişini yapabilecek, savunmasını ve hücumunu doğru geçişlerle organize edebilecek güçte bir ritim yakalaması gerekiyor. Bunun için bir sürece ihtiyacı olacak ve bu da kamp süreci. Bildiğiniz gibi bir ara var. Bununla birlikte oyuncuların performanslarını zaman olarak arttırmaya ihtiyaçları var. Oynadıkça bunu gerçekleştirecekler. Tabii önümüzde Türkiye Kupası, lig, Avrupa kupası gibi maçlar var. Sakat olan, cezalı olan oyuncularımız da var. Bunların katılımı ve devre arasında düşünülen ya da istenilen, planlananları sizinle daha sonra paylaşacağız. Bunlarla birlikte farklı bir Fenerbahçe’yi biz ikinci bölümde izleyeceğiz. Böyle bir ikinci bölüme geliyoruz. Ben ne yapayım, neden olsun gibi bahanelerle hiç uğraşmıyoruz. Şu anda geçmişle de hiç uğraşmıyoruz. Geçmş bitti ve onu kapattık. Evet, oradan mutlaka sonuçlar çıkardık. Bir süreç var ve biz bunu yönetmeye çalışıyoruz. Doğru da yöneteceğimizi düşünüyoruz. Bu süreç için Fenerbahçe taraftarlarının umutlarını hiçbir zaman boşa çıkarmayacağız ve onların arzu ettiği Fenerbahçe’yi seyrettirmek için her türlü çalışmayı yapacağız.”

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEErsun Yanal

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43