Fenerbahçe'den şaşırtan Ally Samatta kararı!

Ally Samatta Fenerbahçe'ye geri dönüyor! Fenerbahçe'nin bu sezon başında Belçika ekibi Royal Antwerp'e kiraladığı Tanzanyalı oyuncu Anwerp'te de umduğunu bulamadı.

Fenerbahçe'den şaşırtan Ally Samatta kararı!

Ally Samatta Fenerbahçe'ye geri dönüyor! Fenerbahçe'nin bu sezon başında Belçika ekibi Royal Antwerp'e kiraladığı Tanzanyalı oyuncu Anwerp'te de umduğunu bulamadı. Emre Belözoğlu'nun sportif direktörlüğünde geçen sezon başında 2 milyon euro kiralama bedeli ve 6 milyon euro zorunlu satın alma opsiyonuyla İngiliz ekibi Aston Villa'dan kadrosuna kattığı Ally Samatta performansı ile sarı-lacivertlilerde hayal kırıklığı yaratmıştı. Royal Antwerp'te de etkisiz bir performans sergileyen Samatta'nın satın alma opsiyonu kullanılmayacak.

Fenerbahçe'de Ally Samatta hareketliliği yaşanıyor. Fenerbahçe'de sergilediği etkisiz performans nedeniyle takımdan ayrılan ve Belçika'nın Royal Antwerp takımına kiralanan Samatta, çubuklu formasına geri dönüyor.

ROYAL ANTWERP SAMATTA KARARINI VERDİ

Aksam.com.tr'nin Voetbal 24'ten aktardığına göre, Belçika ekibi, Samatta'nın performansı sonrası satın alma maddesini kullanmayı düşünmüyor.

Son olarak Antwerp, deplasmanda Seraing'i 1-0 mağlup ederken sezon genelinde olduğu gibi birçok uygun pozisyonu değerlendiremeyen Samatta, kırmızı kartla ihraç edilmişti.

FENERBAHÇE ZARARINA DA OLSA SAMATTA'YI GÖNDERECEK

Fenerbahçe Samatta için kararını verdi. Sarı-lacivertliler Ally Samatta'yı kadrosunda düşünmüyor. Fenerbahçe'de gösterdiği performans ile hem yönetim hem de taraftarın gözüne giremeyen Tanzanyalı oyuncuya gelecek her teklif değerlendirilecek.

Aston Villa'dan 2 milyon euro kiralama bedeli ve 6 milyon euro zorunlu satın alma bedeli kullanılarak kadroya katılan Samatta, Fenerbahçe'den 2.5 milyon euro maaş alıyor.

Samatta'nın yüksek maaşından kurtulmak isteyen Sarı-Kanarya, 29 yaşındaki forvet için gelecek her teklifi değerlendirmeye alacak. Transfermarkt verilerine göre, 3.5 milyon euro piyasa değeri olan Samatta için Fenerbahçe'ye isteği teklifin gelmesi zor görüyor.

SAMATTA PERFORMANSI İLE DÜŞÜŞÜNÜ SÜRDÜRÜYOR

Fenerbahçe'ye Emre Belözoğlu'nun sportif direktörlüğü döneminde geçen sezonun başında Vedat Muriqi'nin yerini doldurmak amacıyla transfer edilen Ally Samatta beklentilerin altında kaldı. Fenerbahçe forması ile 30 maça çıkan 29 yaşındaki forvet sadece 6 gol atabildi.

Fenerbahçe'den de bu sezon başında Belçika temsilcisi Royal Antwerp'e kiralık gönderilen Tanzanyalı forvet burada da performansı ile düşüşünü sürdürüyor. Antwerp'te şu âna kadar 33 maça çıkan Samatta, sadece 8 gol 3 asistlik katkı sağlayabildi. AKŞAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43