Fenerbahçe'nin yeni sezondaki teknik direktörü belli oldu!

Ersun Yanal ile yollarını ayırdıktan sonra üç aydan fazla süre hocasız kalan Fenerbahçe'de Tahir Karapınar sonrası göreve gelecek isim belli oldu.

Fenerbahçe'nin yeni sezondaki teknik direktörü belli oldu!

Süper Lig'de corona virüsü (Covid-19) arası öncesi işlerin kötü gittiği ve üst üste puan kayıplarla şampiyonluk yarışından uzaklaşan Fenerbahçe, Ersun Yanal ile yolları ayırmış ve uzunca bir süre teknik direktörsüz kalmıştı.

KARAPINAR İLE DEVAM 
Bu süreçte ince eleyip sık dokuyan sarı lacivertlilerde yönetimi kalan 8 haftada yola Emre Belözoğlu'nun önerisiyle Altyapı Koordinatörü olarak göreve getirilen Tahir Karapınar ile yola devam etme kararı alınca camiada yeni hoca için meraklı bekleyiş devam etti..

ADRESİ VERDİ 
Aradan geçen sürede takımın başına getirilecek ismi belirleyemeyen sarı lacivertlilerde, başkan Ali Koç yeni teknik adama dair açıklamalarda bulunurken yeni teknik direktör için de adresi vermiş oldu.

BİR HOCAYLA ANLAŞMAK ÜZEREYDİK, EURO 2020 ERTELENİNCE GÖRÜŞMELERİ SONLANDIRDIK " 
Koç, yaptığı açıklamada, "Hoca konusu çok gündeme geldi, çok tenkit edenler oldu. Görüşmeler yaptık, 1 hocayı çok arzuladık, kimyamız uydu, iyi inceledi takımı ama EURO 2020'nin ertelenmesi sebebiyle görüşmeleri sonlandırdık. Neredeyse anlaşmak üzereydik. Geldiğimiz noktada aklımıza yatan hoca profili, ne yazık ki sezon sonunda gelebiliyor. Fenerbahçelilerin içi rahat olsun. Gerek Marco'nun dönmesi, Emre'nin yeni pozisyonu, Tahir hoca... Yeni bir planlamamız var. Bunları açıklayacağız. Enteresan transfer hamlelerimiz var onu söyleyeyim." ifadelerini kullandı.

RAFA KALKTI 
Koç'un anlaşma aşamasında olduklarını açıkladığı isim Hırvat teknik adam Zlatko Dalic idi. Ancak şampiyona ertelenince Dalic ismi rafa kalktı.

ADAY SAYISI ÜÇ OLMUŞTU 
Mayıs ayında Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalar yapan Ali Koç "Şu anda görüştüğümüz 3 teknik adam var. Genç, başarıya aç, çok çalışan, disiplinli, Türkiye'yi iyi bilen veya Casino Siteleri bu coğrafyada çalışması sıkıntı olmayacak, 40-50 yaşları arası, ekonomimize uyacak, takım içinde rekabeti sağlayabilecek, gençleri adapte edebilecek türde bir hoca arıyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bildiğiniz bir isim olabilir, bilmediğiniz bir isim de olabilir. Ancak hiçbir acelemiz yok. Bu sezonu kurtaracağız diye önümüzdeki sezonu da kaybetmek istemiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Nenad Bjelica, Abdullah Avcı ve Erol Bulut ismi öne çıkıyordu ancak son gelişmelerin ardından yeni teknik direktör netleşti.

BJELİCA İPTAL 
Öncelikle Fenerbahçe cephesi, görüşmeler yaptığı Nenad Bjelica ile uzunca bir süredir görüşme yapmıyor. Hırvat teknik adam da ülke basınına bu yönde bir açıklama yapmış, durumunda henüz bir ilerleme olmadığından bahsetmişti.

'SEZON SONU' DETAYI 
Koç'un 'Geldiğimiz noktada aklımıza yatan hoca profili, ne yazık ki sezon sonunda gelebiliyor.' sözü Abdullah Avcı'yı da saf dışı bırakıyor.

YÖNETİMDEN DÖNDÜ 
Yazarımız İlker Yasin de konuyla ilgili  "Teknik direktör arayışında Belözoğlu’nun dominant olduğu, Avcı önerisinin yönetimden döndüğü, Bjelica ve Erol Bulut arayışlarının gerçek olduğunu bilmeyen yok." ifadelerini kullanmıştı.

EROL BULUT DÖNEMİ 
Tarife uyan isimler arasında Erol Bulut ismi belirgin şekilde göze çarpıyor. Alanyaspor'la sezon sonuna kadar yoluna devam edecek olan Erol Bulut'un gelecek sezon Fenerbahçe'nin teknik direktörü olmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Her konuda anlaşılan genç hoca sezon sonunda Fenerbahçe'de görev alacak.

SEZON SONU AÇIKLANACAK 
Alanyaspor'un ligde iddialı şekilde yoluna devam etmesi nedeniyle sezon sonuna dek herhangi resmi açıklamanın yapılması beklenmiyor.

12 Numara


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43