Fenerbahçe transferde 80 milyonu çöpe attı!

Transferde geç kalan Damien Comolli bir sezon önce kariyerlerinin neredeyse en kötü dönemini geçirmiş 4 futbolcuya imza attırdı. Adeta kumar oynadı.

Fenerbahçe transferde 80 milyonu çöpe attı!

Slimani, Ayew, Benzia ve Reyes için kulübün kasasından 80 milyon TL çıktı. Kötü durumda transfer edilen bu 4 futbolcu tam bir hayal kırıklığı yaşattı...

Sezon başında transferde geç kalan, Benfica ile oyanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına santrforsuz çıkan Fenerbahçe'de sonrasında art arda transferler gelmeye başladı. 
ADI VAR AMA TADI YOK

Tabii bu arada hatrı sayılır bonservis bedelleriyle satılan Josef de Souza ve Giuliano'nun ardından herkes bu oyuncuların yerine daha kaliteli oyuncuların alınmasını ya da kiralanmasını bekliyordu. Alınan futbolcuların bazıları isim yapmış olsa da bir önceki sezonki istatistikleri kafaları karıştırıyordu.

Ayew ve Slimani'nin geçmişine ve kalitesine hiç kimse laf etmiyordu. Ancak takımın 1. santrforu diye alınan Slimani, bir önceki sezonu 1 gol ve 2 asist ile tamamlamıştı. Ayew'in durumu ise biraz daha iyiydi. Kanat oyuncusu olmasına karşın Ganalı futbolcu 3 gol ve 4 asist yapmıştı ama yine de kötü bir sezon geçirdiği herkes tarafından biliniyordu.

Fransa'dan kiralanan Benzia'nın yeteneği hakkında olumlu referanslar gelse de bir 10 numara için 1 gol ve 5 asistlik istatistik kocaman bir soru işareti olarak duruyordu. Reyes'in transferini hiç kimse anlamadı. 50 kez Meksika Milli Taıkım forması giymiş olsa da bir önceki sezonu sakatlıklarla boğuşarak geçirdi ve sadece 12 maçta oynamıştı.

BU İŞTE BİR HATA VAR!

Reyes'in bu maçlardaki 2 gol, 1 asistlik performansı ise son derece ironikti. Çünkü santrfor diye alınan Slimani'den fazla gol atmıştı. İlk yarı boyunca Slimani, Reyes ve Benzia müthiş bir hayal kırıklığı olurken, Ayew zaman zaman kendini gösterse de beklentileri karşılayamadı. Giuliano ile Josef'in kıymeti ise gittikten sonra anlaşıldı.

FREY KIYMETE BİNDİ Büyük umutlarla alınan Slimani o kadar kötü bir performans sergiledi ki yedek santrfor diye alınan Frey, ortaya koyduğu enerjiyle yeteneği kısıtlı olmasına karşın taraftarların takdirini kazandı. Fakat o da sakatlanınca Slimani'nin etkisi daha da azaldı. 6 maçlık cezasını çeken ve takımdan gönrderilmek istenen Soldado bir anda ilk Maksibet yarının son maçında Antalya'da kendisini birinci sanrtfor olarak buldu.

SUÇLU: 4 FUTBOLCU 3 HOCA!

Çaykur Rizespor'a deplasmanda 3-0 yenilen F.Bahçe'de sular durulmuyordu. Bu Rize'nin ligin ilk yarısında aldığı tek galibiyet olacaktı. Hafta içinde hala tartışılan operasyon gerçekleşti. Fatura Volkan, Aatıf, Dirar ve Ozan ile birlikte 3 yardımcı teknik adama kesildi. Ama baş sorumlu Comolli ise görevini sürdürdü. Bu operasyonun ardından takım daha da kötü bir duruma geldi.

COMOLLİ'DEN FABİAN SKANDALI

Fenerbahçe bir fiyasko trnasferin de kıyısından döndü. Comolli, bir önceki sezon Eintracht Frankfurt'ta yine sakatlıklar boğuşan Meksikalı orta saha oyuncusu Fabian'ı transfer etmek için İstanbul'a getirtti. Ancak Fenerbanhçe taraftarı bu duruma sanal alemde tepki gösterdi. Üstelik bu oyuncunun Bursaspor'a yarı fiyatına teklif edildiği iddiaları da ortaya çıkınca başkan transfere izin vermedi.

SOYUNMA ODASINDA OPERASYON COCU'SU

Başkan Ali Koç 'Soyunma odasına girmem' dedi ama neredeyse hiç çıkmadı... Rize maçının devre arasında da girince Cocu bu işe bozuldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, selefi Aziz Yıldırım'ın yaptığı gibi maç sırasında veya sonrasında soyunma odasına girmeyeceğini bunun doğru bir davranış olmadığını iade etmişti.

SESSİZ ÇIĞLIK...

Ancak pratikteki durum pek de öyle olmadı. Birçok kez soyunma odasına inen veya inmek zorunda kalan Başkan Ali Koç, deplasmanda 3-0 kaybedilen Çaykur Rizespor maçının devre arasında sinirli bir şekilde soyunma odasına inişi bir operesyonun başlangıcının işareti oldu. Futbolculara çok sert ifadeler kullanan ve formalarının hakkını vermelerini isteyen Ali Koç'a Cocu'dan sessiz bir tepki geldi! Başkan Koç'un davranışından ve agresifliğinden rahatsız olan Cocu, olaya hiç müdahil olmadan sessiz bir şekilde Başkan Koç'un konuşmaını bitirmesini istedi.

TARAFTAR ONLARI İSTEMİYOR

Fenerbahçe taraftarı Slimani, Benzia ve Ayew'in gönderilmesini ve yerlerine çok daha kaliteli yabancı futbolcular alınmasını istiyor. 

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇECOMOLLİSlimani

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43