Futbol Takımlarımızın yeni resmi sponsoru Puma ile imzalar atıldı

Sahip olduğu köklü spor mirasıyla dünyanın önde gelen global spor markası PUMA, Fenerbahçemizin resmi sponsoru oldu. 2021/22 futbol sezonuyla başlayacak yeni anlaşma kapsamında Fenerbahçemiz 2 yıl boyunca PUMA ekipmanlarıyla sahada olacak.

Futbol Takımlarımızın yeni resmi sponsoru Puma ile imzalar atıldı

Yeni sezon formaları, bugün Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 tribünümüzde gerçekleştirilen imza etkinliğiyle taraftarın beğenisine sunuldu. Başkanımız Ali Y. Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve PUMA Türkiye Genel Müdürü Taner Seyis’in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Yönetim Kurulu Üyelerimiz de yer aldı. Programda futbol takımlarımızın giyeceği İç Saha ve Deplasman formaları tanıtıldı.
 
Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan şöyle konuştu: “Sayın Başkanım, Yönetim Kurulu Üyeleri, PUMA Türkiye Genel Müdürü Sayın Taner Seyis, değerli basın mensupları ve ekranları başında bizleri takip eden değerli Fenerbahçeliler, hepiniz hoş geldiniz. Bugün, neredeyse yarım asırdır süre gelen bir hikayenin, Adidas ile olan partnerliğimizin noktalanmasının ardından Puma ile birlikte yepyeni bir serüvene başlıyoruz. Bu serüvene PUMA gibi dünya çapında bir markayla başlamaktan dolayı çok mutluyuz. PUMA ile bizi yakınlaştıran en önemli unsur iki tarafın da alanlarında öncü olma vizyonu oldu. PUMA, Fenerbahçe’nin doğal konumunu ve vizyonunu çok iyi bir şekilde özümsedi. Buna mukabil yaptığımız iş birliğinin küresel bir ölçekte olmasından, Kulübümüzün bu iş birliği çerçevesinde Manchester City, AC Milan, Borussia Dortmund gibi dünya devleriyle eşdeğer görmesinden net bir şekilde anlayabiliyoruz. Formamız bugün itibarıyla global Puma store’larında yer alıyor olacak… Son dönemlerde taraftarımızın en büyük beklentisi Fenerbahçe’ye özgün çizgilere, hatlara, sahip olan formalarımızın olmasıydı. PUMA ile çıktığımız bu yeni yolda; beklentileri daha iyi karşılayacak, tasarım süreçlerinin çok daha içinde olacağımız formalarımız camiamızın ve taraftarımızın beğenisine sunulacak. Umuyorum ve diliyorum ki; önümüzdeki dönemlere damga vuracak, başarıların sembolü olacak Fenerbahçe formaları üretmek nasip olacak… Şimdilik iki yıl olarak anlaşılan işbirliği sürecinin, yaratılacak sinerji ve ortaya çıkacak kaliteli ürünlerle çok daha uzun soluklu bir yolculuk olacağına inanıyorum. Yeni sezon iç saha ve deplasman formalarımız, bugün itibarıyla Fenerium’larda taraftarlarımızla buluşacak."
 
GENEL SEKRETERİMİZ KIZILHAN: ÜÇÜNCÜ FORMAMIZ 19 AĞUSTOS'TA SATIŞA ÇIKACAK
 
Merak edilen bir soru olabilir, taraftarlarımızın aklına gelen; üçüncü formamız neden bugün itibarıyla satışa çıkmıyor? Bunu sebebi şu: Üçüncü formamızın satışı Puma’nın sponsor olduğu diğer üst düzey takımlarla birlikte 19 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilecek tüm dünyada yapılacak ortak bir iletişimle, global süreçle eşzamanlı satışa çıkacak. Yani üçüncü formalarımız 19 Ağustos 20021 tarihinde hem global PUMA store’larda hem de Fenerium store’larında yer bulacak. Umuyorum ki birlikte büyük başarılara, kupalara yürüyeceğimiz ve birbirimize uğurlu geleceğimiz bir süreç olacak. İş birliğinin hem Fenerbahçemiz için hem de Puma için hayırlı olmasını diliyorum. Yeni başlayan bu hikâyede Fenerbahçe ve Puma markalarının, bu iki güçlü armanın birbirlerine uğur getirmesini diliyorum. ‘2021-22 sezonunda futbolun rengi sarı lacivert olsun!’ diyerek sözlerimi tamamlıyorum.”
 

PUMA TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ SEYİS: FENERBAHÇE'YE ELİT BİR HİZMET VERMEK İSTEDİK
 
PUMA Türkiye Genel Müdürü Taner Seyis ise şu açıklamalarda bulundu: “İlk olarak Burak Bey’e, Ali Bey’e ve tüm Fenerbahçe ailesine teşekkür ediyorum. Geçen yıldan bu yana inanılmaz bir yolculuk oldu. İki tarafın da çok yoğun çalışıp bu aşamaya getirdiği bir yolculuk. Hepiniz umarım ki zaten PUMA markasının mirasını biliyorsunuzdur. Futbol bizim DNA’mıza, kanımızda, genlerimizde var. Zaman içerisinde çok ikonik futbolcular bizleydi; Maradona, Pele, Cruyff gibi. Aynı zamanda çok büyük takımlar; AC Milan gibi Manchester City gibi takımlarla da çalışıyoruz. Bu alanda global bir liderliğimiz var. Ali Bey’le de tanışınca bu vizyonu kendisiyle paylaştık ve biz de Fenerbahçe’ye böyle elit bir hizmet vermek istedik. Zaten göreceksiniz formayı. Öncelikle bugün antrenmanda kullanılan takım formasıyla ilgili çok güzel geri bildirimler aldık. Umuyoruz ki taraftarlarımız hem PUMA’nın hem Fenerbahçe ailesinin bu konuda ne kadar gayret gösterdiğini takdir edeceklerdir.” dedi.
 
Başkanımız Ali Koç, tarihi anlaşmayla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Başkanımız Ali Y. Koç, “Televizyonlarda bizi izleyen herkesi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Yönetim Kurulu arkadaşlarımıza, kulüp çalışanlarımıza, Puma çalışanlarına ve sizlere hoş geldiniz diyorum. Bizim için tarihi bir imzaya tanıklık ediyorsunuz.  Çok çok teşekkür ediyoruz.
 

Burak Bey çoğu şeyi anlattı, Taner Bey de değindi. Çok uzun bir iş birliğinden sonra yeni bir markayla Fenerbahçe Spor Kulübü, futbol takımı olarak iş birliğine giriyoruz. İnşallah bu yeni iş birliğimiz hayırlı uğurlu olur. Aşağı yukarı 30 küsur seneyi aşkın bir iş birliğine son veriyoruz. Fenerbahçe’nin tarihinde iki marka olmuş, bir Adidas bir de Fenerium. 4 yıllık bir ara var o 4 yılda Fenerbahçe kendi formasını üretmeye karar vermiş ve Fenerium formaları üretmiş. Belki de iyi bir şey olmuş, çünkü Fenerium’un bu günlere gelmesini, bu seviyeye gelmesini bu yaygınlıkla mağazalarını ülke çapında açmasında sebebiyet belki de o zaman kendi formamızı çıkarmasaydık, bunu cesaret edemeyebilirdik. Dolayısıyla o 4 yıllık ara aslında bana sorarsanız Fenerium’un da büyümesine vesile olmuş.
 
Öncelikle adidas’a teşekkür etmek istiyorum. Güzel ve sağlıklı bir iş birliğimiz oldu. Onların çalışma modeli değişti, bizim beklentilerimiz arttı. Bazı yerlerde asgari müşterekte buluşamıyorduk. Bir ihaleye çıktık. Pek çok markadan teklif aldık ama geldiğimiz noktada Puma ile ilerlemeye karar verdik.
 
Puma çok köklü ve global bir marka. Bugün Avrupa Şampiyonası’nı seyrediyorsanız dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Ne kadar çok takımda Puma forması var. Onların farkı da formalarında ülke ismi yazıyor. Herhalde forma işine yeni bir anlayış, yeni bir kültür, yeni dizayn getiriyor diye düşünüyorum. Benim dikkatimi çok çekti.
 

BAŞKANIMIZ ALİ Y. KOÇ: YILDIZLI FORMALAR KULLANMAYACAĞIZ
 
Fenerbahçe’de Türkiye’nin en önemli markalarından biri. Belki de en önemli markası. En büyük sivil toplum kuruluşu. Kudretli bir camiası var. Ateşli bir taraftarı var. Sadece forma markalarına değil iş birliği yaptığımız tüm markaları büyüten, ilerleten markasını kuvvetlendiren bir markadır Fenerbahçe. Biz her zaman deriz, Fenerbahçe nereye gitse bolluk bereket getirir diye. İnşallah bu anlaşmada da aynısını sağlayabiliriz. Üçüncü formayı Burak bey izah etti. Belki dikkatinizi çekecek konulardan biri, yıldız yok bu sene formamızda. Biliyorsunuz bunu daha evvelde açıklamıştık. Bizim derdimiz, yıldız para değil. Bizim derdimiz yaptığımız başvuruda 28 şampiyonluğumuzun resmiyet kazanması. 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 1923’te kurulan Türkiye Futbol Federasyonu ve ondan sonra 36 yıllık bir süreç var ki, orada yapılan ulusal turnuvalar tamamen göz ardı edilmiş. Biz de diyoruz ki bu hatadan dönelim. Hem Cumhuriyetimizin tarihine hem de Cumhuriyetimizin futbol tarihine sahip çıkalım. Aksi takdirde bu tarihi inkar etmiş oluruz. Buradan da olumlu haberleri bekliyoruz. Ama Yönetim Kurulu olarak karar verdik, biz artık yıldızlı formalar kullanmayacağız. Bu da Puma için şanstı. Çünkü her türlü dizayn farklılıkları Celtabet veya yeni yaklaşımlar bu sponsor değişikliği olabilir, bahsettiğim üç yıldızı kullanmama olur.
 
19 AĞUSTOS'TA ÇIKACAK FORMAMIZDA ÇOK FARKLI BİR YAKLAŞIM OLACAK 
 
19 Ağustos’ta çıkacak formamızda göreceksiniz çok farklı bir yaklaşım olacak. Her zaman satışları olumlu etkilemiştir. Taze kan yeni işbirliğinden çok çok memnunuz.    Ticari açıdan da yaptığımız anlaşmanın faydaları geçmiş anlaşmalara göre daha yüksek görüyoruz.
 
Bununla beraber PUMA kendine has, Fenerbahçe’ye özel bir koleksiyon yapacak. Bu da bizi heyecanlandırıyor, kendi mağazalarında satmak için. İstersek biz de satabiliyoruz. O yüzden heyecanlıyız. 19 Ağustos’ta büyük bir lansman olacak. Dünyada tanınan 5 kulübün yapacağı bir lansman olacak. O açıdan da memnunuz. 2 senelik bir anlaşmamamız var. Ben bunu sağlıklı görüyorum hem bizim onları tanımamız, işleyişlerini içselleştirmemiz açısından önemli buluyorum. Aynı şekilde onların da bizleri tanıması açısından, bu iş birliğinin verimli olup olmayacağını test etmesi açısından 2 senelik iş birliğini çok faydalı görüyorum ama göreceksiniz PUMA bu iş birliğinden memnun olacaktır. Demin de ifade ettiğim gibi PUMA Türkiye’de ciddi anlamda büyüyecektir. Bununla beraber iş birliğimiz sırasında PUMA’nın gösterdiği pozitif yaklaşımlar, çabuk karar alabilmeleri çabuk dönüş yapmaları da kararımızı etkileyen unsurlardan biri oldu.
 
Artık forma işi eskisi gibi değil Eskiden bir sonraki sezondan önce mart, nisan aylarında formalar gelir, bakarsınız, beğenirsiniz, beğenmezsiniz geri bildirim yaparsınız, sezon açılışına kadar da formalar hazır olurdu. Şimdi öyle değil. Bugün bir röportajda gördüğüm, biz bir sonraki sezonun formalarını da şimdiden kararlaştırdık. Dolayısıyla bu global markalar merkezlerinde karar süreçlerini geçirdikleri için ve dizayn süreçlerini daha sağlıklı yapabildikleri için çok önceden siparişleri alıyorlar. Tabii bu bizler için pek olumlu bir şey değil çünkü iki ayağımız bir pabuca giriyor. Şunu söyleyebilirim, bu sezon formalarını göreceksiniz, çok heyecanlıyız ama önümüzdeki sezon için daha da heyecanlıyız, daha da kalıplar dışı bir yaklaşım, forma dizaynı geliyor.
 
Genelde biliyorsunuz 19 Temmuz’da formaların lansmanını yapardık. Bu sene bayrama rastladığı için onu yapmıyoruz ama artık 19 Temmuz’da forma lansmanı yapmanın da bir kıymeti harbiyesi kalmadı. Ben PUMA’ya rahatsızlıklarımı belirttim, ne yazık ki formalar sızdı. Geçen sene de bir nebze sızdı ama lansmana çok daha yakın bir süreçte. Reklam ajansınız burada mı? Ben sizin yerinizde olsam değiştiririm reklam ajansını çünkü olacak iş değil. Çok rahatsız olduk. Formları bence bundan sonra, önümüzdeki yıllarda belki de Avrupa’da yapıldığı gibi son maçta, yani o sezonun son lig maçında formaları giyip önceden lansmanını yapmakta fayda var. En azından bizim ülkemizde gizli tutulamıyor. O yüzden de burada kayda geçmek istiyorum bu konudaki rahatsızlığımızı iletmek istiyorum. Ama formalardan çok mutluyuz çok memnunuz. Kısa zamanda müthiş dizaynlar çıkardılar. Umarım siz de aynı duygu ve düşünceler içerisinde olursunuz. Bugün saat 15.00 itibarıyla hem online mağazamızda hem de dükkanlarımızda formalar satışa çıkacaktır. Umarım bu formalar bize aynı zamanda uğur getirir, şans getirir. Şanssızlık zaman zaman bizim yakamızı bırakmıyor. Başarı için sadece şans yetmiyor ama şans da çok önemli faktör. Yeni iş birliğimizin hayırlı uğurlu olmasını, yanında pek çok kupalar getirmesini temenni ediyorum. Sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.
 
İmzaların atılmasının ardından yeni sezon formalarımızın tanıtım filmi izlendi. Filmin izlenmesinden sonra PUMA Türkiye Genel Müdürü Taner Seyis formalarla ilgili teknik bilgiler verdi. Seyis, “İlk olarak size iç sahada giyeceğimiz formamızı anlatayım. Onun arkasındaki tasarım ve konsept orijinal olarak logomuzdaki meşe ağacı yaprağını aldık. Bu aynı zamanda bizim gücümüz, azmimiz, gururumuz. Yani taraftarlar ve oyuncular için bunu sembolize ediyor. Biz de dış saha formasından bahsedeyim. Bununla biz pek çok kuralı kırdık. Aslında alışık olmadık bir forma bu. Ali Bey’le de görüşmelerimiz oldu, arada da bana neler söylediğini söylemeyeceğim ama son olarak bu tasarıma geldik. Biz burada, sokakta giyilebilecek, modayı, tasarımı yansıtan ama aynı zamanda futbol sahasında da giyilebilen bir forma istedik. Yine çok önemli bir tasarım unsuru; iç saha formamızda, buna kulüple birlikte karar verdik. Arka tarafta, boyun kısmında Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası var. Bu imza son derece güzel tasarımlı bir şekilde. İnanıyorum ki taraftarlarımız hem iç saha hem dış saha formamızla gurur duyacak. Fakat burada değinmek istediğim, profesyonel teknolojimiz var, özellikle profesyonel formalarımızda, daha önce hiç duyulmamış. Burada iki tane önemli teknoloji var. Biri dryCELL teknolojisi. Bunun özelliği oyuncular için hiç terleme yapmaması veya forma üzerinde herhangi bir yerde terleme yapmaması. Bir diğeri de fit-go teknolojisi. Bu da oyuncuların girdiği formanın kaslarına uyum sağlaması. Yani forma tamamen oyuncuyu rahatsız etmeyecek şekilde. Son teknolojimiz de omuz kısmında hava delikleri var. Bu oyuncuların aşırı terlememesi için. Dikkate derseniz formanın omuz kısımlarında çok ufak delikler var.” dedi.
 
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkanımız Ali Y. Koç ve PUMA Türkiye Genel Müdürü Taner Seyis, ilk kez taraftarlarımızla buluşacak yeni sezon formalarımızı imzaladı. Bu formalar https://www.matchwornshirt.com/club/fenerbahce/797 sitesinde açık artırma ile satışa sunuldu.
 

İç saha forması
 
PUMA’nın Fenerbahçe için tasarladığı İç Saha formasında, sarı-lacivertli takımın efsane çubuklu forma tasarımını yarının klasikleri arasına taşıyacak sıra dışı dizayn elementleri dikkat çekiyor. Geleneksel çizgilerin üzerine yerleştirilen ve takım logosundan ilham alan palamut dalı deseni, takımın sahip olduğu güç ve kudreti sembolize ediyor.
 
Deplasman forması
 
Deplasman forması ise, hem sahada, hem de sokakta giyilebilecek şıklığa sahip geometrik desen kullanımı ve modern tasarım dokunuşlarıyla taraftarların beğenisine sunuluyor. Her iki forma, PUMA’nın nemi ciltten uzaklaştıran ve maç boyunca kuru ve rahat kalmaya yardımcı olan benzersiz dryCELL teknolojisini içeriyor. Üstelik formaların yapımında kullanılan %100 geri dönüştürülmüş polyester materyal, her iki markanın çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularına verdiği önemi vurgularken, aynı zamanda oyunculara üstün uyum ve hareket kabiliyeti sağlıyor.
 
PUMA’nın Fenerbahçe formaları, YAŞIYORUZ SENİ sloganını taşıyan büyük bir kampanyayla tanıtılıyor. Kampanya, gerçek taraftarların sarı-lacivert tutkusunu Kadıköy ruhuyla bir araya getirerek anlatıyor.
 
PUMA’nın Fenerbahçe için hazırladığı İç Saha ve Deplasman formaları, bugünden itibaren PUMA ve Fenerium mağazalarının yanı sıra, PUMA.com ve Fenerium.com sitelerinde satışa sunuldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43