Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan'ın YDK toplantısındaki konuşması

Fenerbahçe Spor Kulübü Ekim Ayı Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağan Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okuyan Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, şunları söyledi:

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan'ın YDK toplantısındaki konuşması

“Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Sayın Başkanım, saygı değer Yönetim Kurulu Üyeleri, kıymetli Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz ve ekranları başından bizleri takip eden büyük taraftarımız… Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

31 Temmuz’da gerçekleşen toplantımızda, Tokyo Olimpiyatları’na en çok sporcu gönderen, her 5 olimpik sporcudan birinin formasını giydiği Türkiye’nin en büyük spor kulübü Fenerbahçe olmanın tarifsiz gururunu yaşamıştık ve sporcularımıza hep birlikte başarılar dilemiştik.

Hiç şüphe yok ki, her bir sporcumuz hem bizi hem de ülkemizi kusursuz bir şekilde temsil etti.

Atletizmde Ramil Guliyev, Eda Tuğsuz, Özkan Baltacı, Tuğçe Şahutoğlu, Ersu Şaşma, Kayhan Özer ve Oğuz Uyar; boksta Buse Naz Çakıroğlu, Batuhan Çiftçi, Esra Yıldız, Bayram Malkan; Kürekte Onat Kazaklı; yüzmede Emre Sakçı, Deniz Ertan, Ümitcan Güreş, Baturalp Ünlü; yelkende Ateş Çınar ve Deniz Çınar, Alican Kaynar; voleybolda Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol ve Meliha İsmailoğlu…

Bizlere yaşattığınız gurur için camiamız adına sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu camia sizlerle gurur duyuyor.

Özel bir tebriki hak eden bir sporcumuz var ki, sanıyorum sizler de onun kim olduğunu tahmin edebiliyorsunuzdur. Buse Naz Çakıroğlu… Kadınlar 51 kiloda kazandığı gümüş madalya ile hem Fenerbahçe’nin hem de Türkiye’nin spor tarihine geçti ve bokstaki ilk Olimpiyat madalyasını boynuna taktı. Buse Naz, hem elde ettiği büyük başarı hem de ortaya koyduğu karakterle Türk kadınını en iyi şekilde temsil etti; kız çocuklarına çok büyük örnek ve ilham kaynağı oldu. Buse Naz’ı ve tüm sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Türkiye’nin en büyük spor kulübü olma misyonu gereğince yaşanan sıkıntılara rağmen özverili bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyor; Atamızın işaret ettiği zeki, çevik, ahlaklı sporcular yetiştirmek için bu yolumuzdan vazgeçmiyoruz.

Bu noktada; Türk spor tarihinde ve kulüp tarihimizde bir ilk olan anlaşmamızdan bahsetmek istiyorum: Türkiye’nin en büyük spor kulübü olarak, Türkiye'nin lider sanayi kuruluşu Tüpraş ile yeni bir iş birliğine başladık.

Bu iş birliğiyle birlikte Tüpraş, olimpik branşlarımızın sponsoru oldu ve böylelikle şubelerimizin ve sporcularımızın bir sonraki olimpiyata kadar olan sürecini maddi olarak garanti altına aldık.

Ülkemizin spor alanındaki sürdürülebilir gelişimini desteklemek, sporda eşitlik, kapsayıcılık odağıyla kadın ve erkek milli sporcuların yetişmesine katkı sağlamak bu iş birliğinin ana ilkesi. Farklı branşlarda milli takım kadrolarının büyük çoğunluğunu oluşturan, olimpiyatlara rekor sayıda sporcu gönderen Kulübümüz, Tüpraş’ın bu önemli desteği ile ülkemizin yarınları için sahip olduğu görevi daha da güçlü bir şekilde yerine getirecek. Umuyorum ki bu iş birliğiyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda daha fazla sporcuyla yer alacak, daha fazla başarıya imza atacağız.

Bu kıymetli işbirliğinin Kulübümüz ve Türk sporu için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Değerli Yüksek Divan Kurulu üyeleri, göreve geldiğimiz ilk günden beri hep vurguladığımız bir husus var.

Fenerbahçemizin gelecekte de hiçbir şeye bağımlı olmadan, güçlü bir şekilde zirvede yer alabilmesi için sağlıklı bir finansal yapıya kavuşması, gelir kalemlerinin çeşitlendirilmesi olmazsa olmazdır.

Bu doğrultuda dijital dönüşüm oldukça önem verdiğimiz konuların başında geliyordu. 13 Ağustos 2021 tarihinde bu alanda şu ana kadarki en büyük atılımımızı gerçekleştirdik.

Kripto para alım satım platformu Paribu iş birliği ile Fenerbahçe Token projemizi hayata geçirdik.

Ön satışlarla birlikte toplamda 436 milyon TL’lik bir hasılat elde edildi.

Elde edilen bu sıcak para harcama limitleri başta olmak üzere birçok finansal kalemde Kulübümüz için çok faydalı oldu. Gösterdikleri muazzam ilgi için büyük Fenerbahçe taraftarına sonsuz şükranlarımızı sunarız.

Kulübümüzün sürdürülebilir bir ekonomiye kavuşmasında elzem bir diğer husus ise doğru sponsorluk anlaşmaları yapmak ve bunu sağlamak için Fenerbahçe markasının itibarını yüksek tutmaktır.

Ne mutlu bize ki her yıl farklı sektörlerden markalar ile iş birliği sayımızı artırıyoruz.

Bu sezon da yeni ortaklarımız aramıza katıldı.

Kadın Basketbol Takımımızın sırt, Erkek Basketbol Takımımızın sırt numara altı sponsoru olarak Alagöz Holding; 1. Lig Kadın Voleybol Takımımızın isim sponsoru olarak Terrazzo; Kadın Basketbol Takımımızın ve Fenerbahçe Koleji Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımımızın isim, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın şort sponsoru olarak Safiport; yine Erkek Basketbol Takımımızın sırt sponsoru olarak MSC Mediterranean Shipping Company; Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın forma önü sponsoru olarak Gossef,  Kadın Voleybol Takımımızın forma kol yan sponsoru olarak Asperox ve Kulübümüzün giyim sponsoru olarak Altınyıldız ailemizin en yeni üyeleri oldu.

İş birlikleriyle takımlarımıza güç veren tüm bu markalara bir kez daha hoş geldiniz diyor, ortaklıklarımızın uzun soluklu olmasını temenni ediyorum.

Geçmiş yıllardan beri iş birliklerimizin devam ettiği Tüpraş, Nesine ve Getir ile de tabiri caizse nikah tazeledik, iş birliklerimizin kapsamlarını yeniden düzenledik.

Kıymetli Fenerbahçeliler, camia olarak 10 yıldır devam eden bir mücadelenin içindeyiz.

3 Temmuz Kumpası ile hain örgüt FETÖ, Fenerbahçemizi hedef almış, camiamızın dik duruşuyla Fenerbahçemizi hedef alanlar darmadağın olmuş; bu hain kumpası kuranların bugün bir kısmı firari, bir kısmı ise binlerce yıllık cezalara çarptırılmıştır.

2010-2011 sezonu şampiyonu olarak elde ettiğimiz Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkımız, bu kumpas nedeniyle gasp edilmiştir.

Yeniden yargılamalar sonucu tüm yöneticilerimizin beraatlerine karar verilmesine rağmen, Fenerbahçe’nin 3 Temmuz Kumpası sebebiyle doğan maddi ve manevi zararları hiçbir şekilde tazmin edilmemiştir.

Kulübümüzün, 3 Temmuz Kumpası sebebiyle uğramış olduğu her tür zararın tazmini için; o dönem verdiği kararlarla bu zararın oluşmasına sebebiyet veren Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı bu sürecin ilk adımı olarak ve fazlaya dair haklarımız saklı tutularak 250 Milyon Türk Lirası tutarında tazminat davası açıldığını 23 Ağustos 2021 tarihinde kamuoyuna duyurduk.

Türk yargısına en hakkaniyetli kararı vermesi noktasında güvenimiz sonsuzdur.

Eylül ayında ise İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, “Futbolda Şike Kumpası” davasının gerekçeli kararını yayımladı. Söz konusu gerekçeli kararda en dikkat çekici ifadeyi müsaadenizle okumak istiyorum: "Futbol dünyasına yön vermek ve nüfuz ederek yönetmek isteyen örgüt, bu kapsamda elindeki emniyet ve yargı yapılanmasında faal olan örgüt üyeleri ile operasyonel faaliyetlere bu kapsamda hız vermiş, bahis ve şike iddiaları üzerinden yapılan bir ihbarı değerlendirmek suretiyle tüm eylemlerini yasal bir görünüme ve temele sahipmiş gibi göstererek adli soruşturmaya başlamış ancak başlanılan soruşturmanın kapsamını genişletmek ve tüm kamuoyunun dikkatini çekmek ve yaratmak istediği algı için söz konusu soruşturmanın yetki ve görev alanlarını ihlal ederek, bilerek ve isteyerek soruşturmanın yönünü özelikle Fenerbahçe Spor Kulübü’ne çevirmiştir."

Konuya dair 24 Eylül tarihinde Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Fethi Pekin ile Kulüp avukatlarımız Naim Karakaya ve Erden Gürden’in katılımlarıyla bilgilendirici bir basın toplantısı düzenledik ve Kulübümüzün attığı ve atacağı adımlar hakkında kamuoyunu bilgilendirdik.

Kulübümüzün maddi manevi her türlü hakkı tazmin edilene kadar bu mücadelemizin süreceğini sizlere temin ederim.

Saygı değer Yüksek Divan Kurulu Üyeleri, 25-26 Haziran tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Seçimli Olağan Genel Kurul’da sizlerden birtakım hususlarda yetki almıştık. Bunlardan biri Kadın Futbol Takımımızın kurulmasına dairdi. 10 Eylül 2021’de gerçekleştirdiğimiz basın toplantısıyla takımımızın idari menajerini ve teknik heyetini kamuoyuna tanıttık. Takip eden süreçte de transferlerimizi açıkladık.

Yine Seçimli Olağan Genel Kurul’da aldığımız yetkiyle birlikte 1907 Derneği’nin bünyesinde faaliyet gösteren 1907 Fenerbahçe Engelli Yıldızlar Basketbol Takımı Kulübümüz bünyesine dahil oldu.

1907 Derneği aktif olarak bu şubelerin yönetilmesinde görev almaya devam edecek. Bu şubeyi iyi bir şekilde yönettikleri ve bundan sonrasında da sağlayacakları destek için 1907 Fenerbahçeliler Derneği’ne ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Geride bıraktığımız üç ayda, başta futbol takımımız olmak üzere tüm şubelerimizde aldığımız sonuçlara dair genel bilgilendirme bölümümüzde futbol takımımız ile ilgili raporumuzu ben anlatıp devamında da şube sorumlularımızın raporlarını izliyor olacağız.

Futbol A Takımımız, 2021-2022 sezonunda ilk resmi maçını 15 Ağustos’ta, Süper Lig’in 1. haftasında Adana Demirspor ile oynamış ve deplasmanda 1-0 galip gelerek sezona güzel bir başlangıç yapmıştır. Eylül ayındaki milli araya kadar çok iyi bir gidişat yakalayan takımımız, bu süreçte ağustos ayındaki diğer iki lig maçını da gol yemeden kazanmış, UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesinde ise Finlandiya’nın Helsinki takımını 1-0 ve 5-2’lik iki galibiyetle saf dışı bırakarak grup aşamasına katılmaya hak kazanmıştır.

Takımımız, 8 Eylül günü sona eren transfer döneminde yapılan hamleler ile kadrosuna son şeklini vermiştir. Yaz transfer döneminde 9 oyuncu kadromuza katılırken; genç oyuncularımız da dâhil olmak üzere 17 oyuncuyu bonservisleriyle, 6 oyuncu da kiralık olarak başka takımlara gitmiştir.

Eylül ayındaki milli araya kadar olan süreçte Süper Lig’de 5 maça çıkan Takımımız 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alırken; Avrupa Ligi’nde ise deplasmanda Frankfurt’la 1-1 berabere kalırken; Olympiacos’a mağlup olmuştur.

Ekim ayında ise ligde art arda alınan 3 yenilgi ile bir yavaşlama dönemine girmiş olsak da perşembe günü Antwerp’e karşı aldığımız güzel galibiyetle bir toparlanma sürecine giren Takımımız, pazar günü oynanacak Kayseri maçından alacağı galibiyetle milli araya moralli bir şekilde girmek ve çalışmalarına devam etme arzusundadır.

Umuyoruz ki Takımımız, bu uzun maratonda inişler çıkışlar yaşasa da göstereceği performansla camiamızın yüzünü güldürecek ve bizi özlediğimiz, hak ettiğimiz başarılara ulaştırma yolunda elinden gelenin en iyisini yapacaktır.

Geride kalan 3 aylık süreçte, milli bayramlarımız 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladık.

Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünde üyelerimizin katılımlarıyla 29 Ekim Temalı "Cumhuriyetin Feneri Fenerbahçe" adlı fotoğraf yarışmasını düzenledik.

Dört gün sonra, ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan bedenen ayrılışının 83. yılında sonsuz bir saygı ve minnetle anacağız.

2019 yılında ilk kez hayata geçirdiğimiz, geçen yıl pandemi dolayısıyla ikincisini yapamadığımız bir etkinlikle, üyelerimizin de katılımıyla kalkacak bir vapurla Dolmabahçe açıklarına giderek saat 9’u 5 geçe Atamızın huzurunda saygı duruşuna geçeceğiz.

O, Türk gençliğine ve attığı temele olan inancını su sözlerle ifade etmişti:
“Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.”

Fenerbahçe Spor Kulübü de var olduğu sürece Atatürk’ün izinde giden sporcularıyla ve camiasıyla ülkemize katkı sunmaya devam edecek, O’nun yolunda var gücüyle çalışacaktır.

Buradan bir kez daha her birimiz adına dile getirmek istiyorum ki; Ne şanslıyız ki varsın ve hep var olacaksın! Fenerbahçe hiç durmadan, senin izindedir Atam!

Kıymetli üyelerimiz,

Sözlerime son verirken önemli bir konuya değineceğim. Geçtiğimiz yıl Yüksek Divan Kurulu Başkanlık seçiminin pandemi Piabet koşulları nedeniyle 2022 Nisan ayında yapılacağı yönünde Yönetim Kurulu kararını almıştık. Bu kararımızı da camiamız ile paylaşmıştık. Aldığımız kararda herhangi bir değişiklik olmadığını Yüksek Divan Kurulu başkanlık seçiminin önümüzdeki nisan ayında yapılacağını paylaşmak isterim.

Bizlere bilgisi ulaşan potansiyel 3 aday ile görüşme yaparak kendilerine Yönetim Kurulu kararımız gereği seçimi nisan ayında yapacağımızı ifade ettik.

En büyük arzumuz, yeni yılın ilk toplantısında Fenerbahçemizin başta futbol olmak üzere güzel haberleri, iyi sonuçlarıyla sizlerle bir araya gelmektir.

Bir konuya da değinmek istiyorum; genç boksörümüz Kerem Özmen, Dünya Erkekler Boks Şampiyonası’nda 63,5 kg yarı finalinde İskoç rakibini yenerek finale yükseldi ve gümüş madalyayı garantileyen sporcumuza bu akşam 20.00’da TRT Spor Yıldız kanalında yayınlanacak final maçında sonsuz başarılar diliyorum.

Değerli Yüksek Divan Kurulu Üyelerimiz ve camiamız, hepinize teşekkür ediyorum; sağlık-sıhhat dolu günler diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43