İsmail Kartal ve oyuncumuz Serdar Dursun’dan Slavia Prag maçı öncesi açıklamalar

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile oyuncumuz Serdar Dursun, yarın akşam Eden Arena’da Slavia Prag ile oynayacağımız UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off turu rövanş maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal ve oyuncumuz Serdar Dursun’dan Slavia Prag maçı öncesi açıklamalar

İlk olarak söz alan Serdar Dursun, “Maçın öneminin farkındayız. Fenerbahçe olarak, Türkiye olarak buraya galibiyet için, turu atlamak için geldik. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Aynı milli maç gibi ülke puanı için çok önemli bir maç. Konsantreyiz, hatalarımızdan ders aldık. Analiz yaptık, rakibi iyi inceledik. Yarın inşallah Allah'ın izniyle buradan galibiyetle ayrılacağız.” dedi.
 
Turu geçmek için yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirme yapan Serdar, “Gol atıp gol yemememiz lazım. Maçın 90 dakika olduğunu biliyoruz hatta uzatmaların da olabileceği bir maç olacak. Bilinçli, akıllı oynayıp gol yemeden gol atmamız lazım. Golü attığımız takdirde 2’yi atmak için tecrübeye sahibiz. İyi oyuncularımız var, iyi hocalarımız var.  Akıllı oynayıp, iyi oynayıp yarın galibiyetle ayrılmak istiyoruz.” diye konuştu.
 
Kendi performansıyla ilgiliyse, “Her maç ilk maçım gibi oynuyorum. Elimden geleni yapıyorum. Hocam şans verdiği takdirde sahada savaşıyorum. Forvet olarak takıma pas olsun, goller olsun tabii ki katkı sağlamak istiyorum. Her maç üstüne koymak istiyorum. İnşallah elimden geleni yapıp Fenerbahçe’yi üst sıralara taşımak istiyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Turu geçmek için motive olduklarını Serdar Dursun şu sözlerle dile getirdi: “Son iki lig maçına bakarsak uzun bir aradan sonra ilk defa bir seri yaptık. Sürekli seri yakalamamız gerektiğini konuşuyorduk. Lig olarak bunu başardığımızı düşünüyorum. Şansımız var, bu sene deplasman golü kaldırıldı. Gerçekçi olmak lazım. Yeni sistemde iç sahada 3-2 yenildiğinde deplasmanda 1-0 galip geldiğin takdirde uzatmalara gitme şansı var. Bu maçın önemini biliyoruz, Fenerbahçe için bu maçın çok büyük önemi var. Lige bakarsak bu sezon istediğimiz gibi gitmedi. Ama daha önümüzde maçlar var, hedeflerimiz var. Böyle maçlar camia için, oyuncular için fırsat maçlarıdır. Kendini belki de affettirme maçlarıdır. Takım olarak yemin etmişliğimiz var. Bilinçliyiz. Allah’ın iziyle yarın turu geçeceğiz.”
 

Ardından söz alan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, turun ilk maçı ve yarın oynanacak rövanş karşılaşmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “İlk maç kendi evimizde 3-2 kaybettik. Bu maçı kaybettiğimiz için üzgünüz. Kendi evimizde böyle bir mağlubiyeti beklemiyorduk. Ancak bir gerçek var; Slavia Prag takımını çok izledik. Ekibimle beraber saha içi organizasyonlarını çok iyi analiz ettik fakat çok koşan, birlikte mücadele eden, sahanın her bölgesinde rakibe baskı yapan bir takım. Bununla beraber böyle bir takımla kendi evimizde onlara karşı ne yapabiliriz diye üçüncü bölgede ve ikinci bölgedeki geçişlerimize taktik olarak iyi hazırlanmıştık fakat 1-0 geriye düştük. Sonra 1-1’i bulduk, tam oyunu dengeledik, lehimize çevirmişken 2 dakika içinde beklemediğimiz goller yedik. Oyunun son bölümüne doğru tekrar birkaç pozisyona girip 1 gol yapabildik ve 3-2 kaybettik. Beklemediğimiz bir mağlubiyet oldu. Gol averajının ortadan kalktığı turnuvada buraya Fenerbahçe olarak taraftarlarımıza kendimizi affettirmek için iyi mücadele ederek turu nasıl geçebiliriz diye planlarımız var. Rakibe göre planlarımız var. Yarın ümit ediyorum Fenerbahçe’ye yakışır oyun ve mücadeleyle turu geçen taraf biz oluruz.” dedi.
 
Arda Güler’in ilk 11’de oynayıp oynamayacağı yönündeki soruya İsmail hoca, “Fenerbahçemizin altyapısından yetişen tüm değerli oyuncular gibi Arda da bizim için çok değerlidir. Önü açık. Hem Fenerbahçemiz için hem Türk futbolu için geleceği olan bir oyuncumuz. Bu oyuncuları yeni kazanmışken çabuk kaybetmek istemiyoruz. Arda ve Arda gibi oyuncularımızın oynayacağı maçlar var, sonradan gireceği maçlar var. Onu da korumak istiyorum. Tabii ki Arda’yı oynatacağız, oynayacağı maçlar olacak. Eksikleri var. Daha kuvvetlenmesi, tecrübe kazanması gerekiyor. Artık bir referansı var. Bu referansıyla beraber artık A Takım oyuncusudur ama her zaman değil. Onu koruyarak, güçlendirerek, hem oyun kalitesi olarak hem fizik olarak daha iyi olması için onu oynatabileceğimiz maçlara yönlendirerek orada oynatmak istiyorum.” cevabını verdi.
 

Yarınki oyun planıyla alakalı soruyu İsmail Kartal, “Yarın akşam Fenerbahçe’nin burada bir karakter ortaya koyacağını ve turu geçmek için bazı opsiyonlarımızın olduğunu, bunları turu geçebilmek adına lehimize çevirebilmek için hepsini sahada uygulayabileceğimizi söylüyorum.” şeklinde yanıtladı.
 
Hücum hattıyla ilgili sorulan soruya İsmail Kartal, “İrfan Can Kahveci’nin sakatlığından sonra kendisiyle konuştuk. Tabii kendisi hala %100 hazır değil ama en azından oyunun bir bölümünde bize katkı sağlayabileceğini söyledi. Kendisi burada bir fedakarlık yapmıştır. Biz de kendisini kadroya aldık hem ona moral olsun hem de ihtiyaç halinde İrfan’ı da duruma göre kullanabileceğimizi ifade ettik. Hücum hattında 3 oyuncumuzun sağlıklı ve sağlam olması şu an bizim için önemli ve değerli. Bu oyuncularımızın ne kadar takıma katkı sağlayacaklarını, nerede, ne zaman, ne verebileceklerini ben çok iyi biliyorum. Ligde birilerini dinlendiriyoruz, Avrupa Kupası’nda diğer oyuncuları oynatıyoruz. Bizim işimiz bu. Ön tarafta biraz daha elimiz güçlü. Yarın elimdeki oyuncuları en iyi şekilde değerlendirip sahada turu geçebilmemiz için kendimize göre saha içi organizasyonlarımız olacak.” cevabını verdi.
 
Yarın oynanacak karşılaşmanın savunma kurgusuyla ilgili soruya İsmail Kartal, “Kim Min-Jae sakatlandı ve 5-6 gündür takımdan uzak. İlk defa bugün bizimle antrenmana çıkacak. Bugünkü antrenmandan sonra yarın maça kadar uzunca bir vaktimiz olacak. Kendisiyle bir görüşmem olacak. Oynayıp oynamayacağına yarın karar vereceğiz. İstanbul’da bu maça özel taktik antrenmanlarımız oldu. Bu akşam takımdaki oyuncularımızın moral ve motivasyonunu arttırmak için bir antrenman olacak, bir ter idmanı olacak. Diğer konuları İstanbul’da bitirdik. Maçtan bir gün önce takımın enerjisini yükseltmek için bir hazırlık antrenmanı olacak. Oyuncularıma güveniyorum. İyi mücadele ederek, turu geçebilmemiz adına iyi sonuç alabileceğimizi düşünüyorum.” yanıtını verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43