Jorge Jesus ve futbolcumuz İrfan Can Kahveci, Rennes maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ile futbolcumuz İrfan Can Kahveci, yarın akşam Rennes ile sahamızda oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi B Grubu beşinci hafta maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Jorge Jesus ve futbolcumuz İrfan Can Kahveci, Rennes maçı öncesi açıklamalarda bulundu

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ile futbolcumuz İrfan Can Kahveci, yarın akşam Rennes ile sahamızda oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi B Grubu beşinci hafta maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İrfan Can Kahveci: Gruptan lider çıkıp, avantajını kullanmak istiyoruz
 

Basın toplantısında ilk olarak söz alan oyuncumuz İrfan Can Kahveci, “Grup liderliği için önemli bir maça çıkıyoruz. Lider olarak çıkıp, avantajını kullanmak istiyoruz. İnşallah kazanmaya devam ederiz. Lider Son 16’ya kalıyor. İnşallah yarın bunu gerçekleştireceğiz.” dedi.

Performansı ve Teknik Direktörümüz Jorge Jesus’la ilgili de milli oyuncu, “Önceki sezonlarda az gol atmışım, onu gördüm. İnşallah bu sezon daha çok gol atarım. Hocamız sahadaki oyunumuzla büyük bir hocalığını kanıtladı bize.Buraya gelmeden önce kazandığı kupalarla zaten öyleydi. Hocanın insani yönünü biraz konuşmak istiyorum. İnanılmaz iyi bir insan. Benim futbol kariyerimde beni en çok etkileyen insanlardan biri oldu. Takım olarak onun için her şeyimizi vermeye çalışıyoruz. Hocaya herkes çok fazla saygı duyuyor. Hocamızın gösterdiklerini futbol olarak sahada gösteriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Mevkiisi için de Kahveci, “Hocamız benim orta sahada oynadığımı zaten biliyordu. Hem içeride hem dışarıda oynuyor, gibi oynuyorum. Bu da benim performansımı daha çok arttırıyor. Hocamız benden faydalanmasını iyi biliyor. Bu da benim performansıma yansıyor. İnşallah böyle devam eder” dedi.

Grup liderliği için yarın hücumda neleri doğru yapmanız gerekiyor? sorusuna başarılı oyuncu, “Daha önce neleri doğru yaptıysak onları yapmaya devam etmemiz gerekiyor. Hocamızın bir sözü var, “İyi hücum maç kazandırır ama iyi savunma şampiyon yapar” İnşallah bunu devam ettiririz” yanıtını verdi.

Atmosfer içinse milli oyuncu, “Ben de ilk defa Kadıköy’de böyle bir atmosfer görüyorum. Bu hocamız sayesinde. Herkesi birlikte tutuyor. Herkes hocamıza saygı gösteriyor. Sonuçları aldıktan sonra taraftarlarımız da bizim arkamızda duruyor ama önemli olan  her zaman arkamızda olmaları. İyi günde de, kötü günde de. Zaten bunu en iyi yapan taraftar da geçmişte Fenerbahçe taraftarıdır. İnşallah güzel bir şekilde bu sezonu tamamlarız” ifadelerini kullandı.

Rennes maçında attığı şık gol sonrası bu maçta oynarsa kendisine alınabilecek önlemlerle ilgili Kahveci, “Ben de (oynayıp-oynamayacağımı) bilmiyorum. Artık biz de tahmin edemiyoruz. İlk maçta güzel bir gol atmıştım hocamız maçtan sonra bana şunu söylemişti: “İşte sen busun. Keyif alarak oyna.” Hocamız geldiğinden beri futboldan keyif almaya başladım. İnşallah bu maçta da önümüzdeki maçlarda da devam ettirebilirim bunu” değerlendirmesinde bulundu.
 
Teknik Direktörümüz Jorge Jesus: Gruptan lider çıkacak kalitemiz var

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ise yaptığı maç değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Yarın gruptaki en güçlü rakibimizle karşılaşacağız. Fransa liginin güçlü takımlarından biri. Geçen seneyi dördüncü sırada tamamladılar. Şuanda da ligde 4. sıradalar. PSG’nin ardından Fransa Ligi’nde en çok gol atan takım. Bu tarz turnuvalarda çok fazla tecrübeleri var. Yarın zor bir maç olacak. En iyi şartlarımızda olup, kalitemizi ortaya koyabilmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki yarınki maçı kazanıp, gruptan lider olarak çıkacak kalitemiz var. Bu gruptan lider çıkmak çok önemli.”
 
Yarınki maça final gözüyle bakmadıklarını belirten Portekizli çalıştırıcı, “Yarınki maç tam bir final değil, grup birincisi ve ikincisini belirleyecek bir maç. Bizim asıl hedefimiz gruptan çıkabilmekti ki bunu da gerçekleştirdik. Dolayısıyla bu maça final maçı olarak bakmıyoruz. Tabii ki grubu birinci sırada bitirmek istiyoruz. Birinci olduğunuz zaman güçlü rakiplerle eşleşme ihtimaliniz azalıyor. Daha az güçlü takımlarla eşleşmeniz garanti oluyor. İkinci olursanız Şampiyonlar Ligi’nden gelen takımlarla eşleşiyorsunuz. Finansal olarak da birinci ve ikinci bitirme arasında farklar var. Ben gerçek final maçlarına final gözüyle bakarım. Fenerbahçe Avrupa Ligi’nde final maçı oynarsa ona final gözüyle bakarım.” dedi.
 
Atmosfer ve oyun anlayışlarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Jesus, “Burada oynadığımız her maçta harika atmosfer oluyor. Onların stadındaki atmosferde çok güzeldi. Rakibimiz kim olursa olsun sahaya hep aynı düşünceyle çıkıyoruz. Rakibimiz Rennes de olsa, Başakşehir de olsa yapmak istediklerimiz aynı. Bizim bir fikrimiz var ve maçı nerede oynayarsak oynayalım aynı fikirleri sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Yarın da bu şekilde olacak." ifadelerini kullandı.
 
Sakatlıkları süren oyuncular içinse deneyimli teknik adam, “Sakat oyuncular hakkında konuşacak en doğru kişi departman olarak ben değilim. Mert Hakan ve Luan Peres’in sakatlıkları King’in sakatlığına göre daha ciddi sakatlıklar. Joshua King şu anda klinik olarak iyileşti. Diğer iki oyuncunun sakatlıkları daha zor diyebileceğimiz sakatlıklar. O yüzden önümüzdeki maçlarda bizimle olamayacaklar” bilgisini verdi.

İrfan Can Kahveci’den Jorge Jesus’a rotasyon sorusu

Oyuncumuz İrfan Can Kahveci de Jesus’a soru sordu. Bu anlar renkli görüntülere sahne oldu. Oyuncumuzun  rotasyon sorusuna Portekizli teknik adam, “Bu oyuncularımın bana karşı ne kadar açık olduklarının göstergesi. Bu aramızda daha önceden planlanmış bir şey değildi. İdmanlarda kiminle ve nasıl oynayacağımız az çok belli oluyor. Dolayısıyla soruyu sorarken biliyor ki yine rotasyon olacak” dedi.

Teknik Direktörümüz Jorge Jesus, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: 

"İstatistikler önemlidir, özellikle de galip geldiğiniz zaman. Biz evimizde oynadığımız maçlarda taraftarlarımızla birlikte daha güçlüyüz. Taraftarlarımız bizim 12. oyuncumuz. Onlarla birlikle daha güçlüyüz. Oyuncularım kendilerini daha öz güvenli ve güçlü hissediyorlar. Bu özelliğimizi devam ettirmek istiyoruz. Evimizde bu kadar güçlü olmaya devam etmek istiyoruz." 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43