Mert Hakan Yandaş: Bu kadar abartılacak bir süreç yok!

Oyuncumuz Mert Hakan Yandaş, sabah saatlerinde Can Bartu Tesislerimizde yapılan antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve Galatasaray maçı ile ilgili konuştu. Derbinin önemine değinen Mert Hakan, "Bütün takım olarak odaklandığımız tek şey var, kazanıp artık taraftarlarımızı mutlu etmek." dedi.

Mert Hakan Yandaş: Bu kadar abartılacak bir süreç yok!

Öncelikle pazar günü deplasmanda Galatasaray ile oynayacağımız maçla ilgili konuşan Mert Hakan,  “Türkiye’nin en önemli, en büyük maçlarından biri. Camiamız aşısından da, taraftarımız açısından da, bizler açısından da çok önem taşıyor. Hafta boyunca milli arada çok iyi çalıştık. Maçı takım olarak ilk günden beri yaşıyoruz. İnşallah Pazar günü bizim için çok güzel bir gün olur ve mutlu olarak evimize döneriz.” dedi.
 
Takım içindeki havaya da değinen oyuncumuz, “Kırılgan bir dönem yaşadık. UEFA maçında onu attığımızı düşünüyorduk ancak Kayserispor karşısında çok şanssız bir maç oynadık. 4 topumuz direkten döndü, penaltı kaçırdık. Bunlar futbolun içinde var, bahanelere sığınmamak gerekiyor ama onları unutmamız lazım, çünkü önümüzde Fenerbahçe camiasının ve Türkiye’nin en büyük maçlarından biri var. Bu maçı kazanmaktan başka çaremiz yok. Bütün odağımız bu yönde. Geçmişi unuttuk diyebilirim çünkü kaybedilmiş hiçbir şey yok. Herkes çok kötü şeyler yazıyor ama lig çok uzun bir maraton. Geçen sezon son 10 haftada 8 puanı kapattık. İnandığımız sürece bizim yapamayacağımız bir şey olduğunu düşünmüyorum.” dedi.
 
Galatasaray’a gol atmaktan ziyade galibiyetin daha önemli olduğunu vurgulayan Mert Hakan, “Gol çok önemli. Futbolun meyvesi. Hepimiz çok isteriz gol atmayı ama bundan ziyade takımın kazanması daha önemli. Takım içinde herkesin takımın kazanmasını gol atmaktan daha önemli olduğunu düşündüğünü hissediyorum. Herkesin temennisi ‘İnşallah sen atarsın’ yönünde. İnşallah kazanırız da kim atarsa atsın.” diye konuştu.
 

Taraftarlarımıza mesajı sorulan Mert Hakan Yandaş , “İşin iyi ya da kötü gittiğinin farkındayız. Tabii ki işler bizim için olumlu gitmedi bu son süreçte ama bu kadar abartılacak bir süreç yok. Bu, Fenerbahçe’nin üzerine daha çok yapılıyor. Bunu geçen sene de söylemiştim. Maalesef kulübümüzün büyüklüğünden dolayı üzerine gelen baskılar, algılar daha fazla. Bunu içeride kendimiz halletmeliyiz. Tabii ki taraftarımız sinirlenip, üzülüp bize isyan edebilir, sitem edebilir, bu çok normal. İyi sonuç almadığımız sürece futbolun doğasında bu var. Olumlu eleştirileri alıp, önümüze bakıp, birlikte kalıp iyi sonuçlar almaya başlamamız lazım.” cevabını verdi.
 
Galatasaray derbisindeki atmosferle ilgili Mert Hakan Yandaş, “Biz taraftarlarımızı her zaman yanımızda hissedeceğiz. Kulübümüzün dün yapmış olduğu paylaşım bunu gösteriyor. Biz hep birlikteyiz. Sadece bütün takım olarak odaklandığımız tek şey var kazanıp artık taraftarlarımızı mutlu etmek. Oyuncular ve teknik ekip olarak bunun hedefindeyiz. Kazanmak istiyoruz.” açıklamasını yaptı.
 
Performansıyla ilgili soruya Mert Hakan, “Sezon başı 2 kere sakatlık yaşadım. Bir sezon bittiğinde ameliyat olmuştum, bir de sonra. Şu anda henüz erken, performansın iyi olduğunu söylemek için. Süreklilik gerekiyor. İnşallah üzerine koyarak Fenerbahçe’ye hizmet etmeye devam etmek istiyorum.” yanıtını verdi.
 
A Milli Futbol Takımımızın 2022 Dünya Kupası için Play-off’lara kalmasıyla ilgili de Mert Hakan, “Öncelikle kardeşlerimi tebrik ediyorum. Ayaklarına sağlık. İnşallah bunu Dünya Kupası’na giderek taçlandırırlar. Yüreğimiz hep onlarla. Tabii ki ben de milli formaya, armaya hizmet etmek isterim. Açıkçası ben de çağırılmayı bekliyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Sezon başı orta saha oyuncularından yeteri kadar asist katkısı alınmamasıyla ilgili soruya Mert Hakan şu yanıtı verdi:
 
 “Şu anda öyle gözüküyor da dediğim gibi bu bir takım oyunu. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bizler de gole katkı vermek, asist yamak isteriz. İnşallah önümüzdeki haftalarda bunu üst seviyeye çıkarırız. Şu anda eksiklik olarak görülüyor, doğru söylüyorsunuz ama bence yavaş yavaş oraya doğru gidiyor; oyun olarak da takım olarak da… Çizilen kötü bir senaryo yok.  Sonuç alamadık ama bence abartıldığı kadar kötü oynayan bir Fenerbahçe takımı yok.”
 
Samandıra’daki havaya değinen Mert Hakan, “İlk günden bugüne birlikte kalıp birlikte hareket etmeyi, bu seneyi birlikte en yukarıda bitirmeyi konuştuk. Kötü günlerde birbirimize sarıldığımız sürece bizi kimse yıkamayacak, bunun da farkındayız. Başkanımız da bizimle aynı fikirde. Bize bu konuda kendisi de destek oldu sağ olsun. İlk günden bu güne bu maçı kazanmaktan başka bir çıkarının olmadığını düşünen bir camiayız. Burada Samandıra ekibi var. İnşallah rabbim de yüzümüze güler, maçı kazanıp burada birlikte eğleniriz.” cevabını verdi.

betstr.org

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43