Mustafa V. Koç’u Saygı ve Özlemle Anıyoruz

Kulübümüzün 4894 numaralı kongre üyesi, 1907 Fenerbahçe Derneği Kurucu Başkanı, değerli iş insanı Sayın Mustafa V. Koç’u, vefatının beşinci yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Mustafa V. Koç’u Saygı ve Özlemle Anıyoruz

Kulübümüzün 4894 numaralı kongre üyesi, 1907 Fenerbahçe Derneği Kurucu Başkanı, değerli iş insanı Sayın Mustafa V. Koç’u, vefatının beşinci yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. 12numara

2003 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı görevini üstlenen Mustafa Koç, 5 yıl önce, 56 yaşında hayatını Jestbet kaybetti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Koç, 21 Ocak 2016'da kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Rahmi M. Koç‘un en büyük oğlu olan Mustafa Koç, ölümünün beşinci yılında da sevenleri tarafından anılıyor.

MUSTAFA KOÇ KİMDİR?

29 Ekim 1960 tarihinde İstanbul'da doğan Mustafa Koç, Koç Ailesi’nin 3. kuşak üyesi ve Rahmi M. Koç‘un en büyük oğluydu. Mustafa Koç'un, Ömer Koç ve Ali Koç adlarında iki erkek kardeşi bulunuyor. Liseyi, İsviçre’de Lyceum Alpinum Zuoz Lisesi'nde yatılı olarak okudu. ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olan Koç, iş hayatına aynı yıl Tofaş’ta Müşavir olarak başlamıştı.

1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı'ydı.


 
Mustafa Koç, 14 Temmuz 1992 tarihinde Caroline Giraud ile evlendi. Esra ve Aylin adlarında iki kızı vardır. Mustafa Koç, ayrıca TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanıydı. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Mustafa Koç, sporla ve sanatla yakından ilgili bir işadamıydı. Golf ve binicilik özel merakıydı. Safari fotoğrafçılığına da ayrı bir ilgisi vardı. Hatta çektiği fotoğraflar 2013 yılında sergiye dönüştü. Mustafa Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyeliği ve İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını da yapıyordu.

Mustafa Koç, Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi’ydi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43