Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile oyuncumuz Miha Zajc, Slavia Prag maçı öncesi açıklamalarda bulundu..

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile futbolcumuz Miha Zajc, UEFA Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçında yarın akşam sahamızda Çekya temsilcisi Slavia Prag ile oynayacağımız maç öncesi Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile oyuncumuz Miha Zajc, Slavia Prag maçı öncesi açıklamalarda bulundu..

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal ile futbolcumuz Miha Zajc, UEFA Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçında yarın akşam sahamızda Çekya temsilcisi Slavia Prag ile oynayacağımız maç öncesi Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde basın toplantısı düzenledi.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: İyi bir sonuçla galip gelmek istiyoruz. Oraya avantajlı gidip bu turu geçmek istiyoruz

Öncelikle maç değerlendirmesinde bulunan Teknik Direktörümüz İsmail Kartal, “3-4 günde bir maç oynuyoruz. Sakat, hasta ve cezalı oyuncularımız var ama ben hiçbir zaman bu bahanelere sığınmadım, sığınmayacağım da. Elimizde ne kadar sağlıklı oyuncu varsa bunlarla Slavia Prag maçı hazırlıklarımızı tamamladık. Bu akşam taktiksel anlamda duran top organizasyonlarımız olacak. Rakibimizi iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. Hatta oynadıkları son kupa maçına yardımcılarımdan birini gönderdim. Maçlarını canlı da izlettik. Oradan elde ettiğimiz verilerle ve raporlarla bugüne kadar oynadıkları maçların ekip arkadaşlarımla analizlerini yaptığımız zaman, ne oynadıklarını, ne yapmak istediklerini çok net biliyoruz. Aynı teknik direktörle 4 yıldan beri mücadele ediyorlar. Ligin lideri durumundular. Sağ bekte belirsizlik var. Kendi liglerinde %61 topa sahipler. Fiziksel, atlet, sert ve koşan bir takım. 2-3 eksikleri var deniliyor. Bir tane oyuncularının dün Çin’e gittiği haberini aldık. Zaten kadroda yoktu ama onlar için önemli bir oyuncuydu. Kiminle oynayacağımızı ne ile karşılaşacağımızı biliyoruz. Buna göre de hazırlıklarımızı yaptık. Kendi evimizde, taraftarlarımızın desteğiyle oyuncularımızı bu maça fiziksel, taktik ve psikolojik olarak en iyi şekilde hazırlandık. Yarın iyi bir sonuçla galip gelmek istiyoruz. Oraya avantajlı gidip bu turu geçmek istiyoruz.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: Oyunun içinde daha güçlü, daha tatmin edici, Fenerbahçe ruhunu ve karakterini ortaya koyacak bir oyun planım var

Covid hastalığı bütün dünyayı sarmış durumda. Bir plan yapıyorsunuz, ertesi gün geliyorsunuz ve birkaç oyuncunuz yok. Sakat, hasta ve cezalı oyuncularımız var. 8-9 tane çok ciddi eksiklerimiz var. Hiçbir zaman şu eksik, bu eksik, bunlara sığınan bir antrenör değilim. Biz Fenerbahçeyiz, her oyuncumuz bizler için değerli ve kıymetlidir. Her antrenmana çıkan oyuncu bizim için ilk maça çıkacak şekilde hazır oyuncu demektir. Bunun için çok çalışıyoruz. Hala oynatmak istediğim oyun tam anlamıyla bu değil. Oyunun içinde daha güçlü, daha tatmin edici, Fenerbahçe ruhunu ve karakterini ortaya koyacak bir oyun planım var. Benim hayalim bu. Yavaş yavaş takımım bunun sinyallerini vermeye başladı. Eksiklerimiz var, taktik anlamda içini doldurmam gereken boşluklar var. Hasta ve sakat oyuncularımızın geri dönüşü ile birlikte bunu tamamlayabileceğimizi düşünüyorum. Bunlar, bugünden yarına olacak işler değil. Keşke birkaç hafta bu oyuncularla çalışabilseydim. Ancak dediğim gibi böyle bir imkanımız da yok. 3-4 günde bir maç oynuyoruz. Çok sıkı çalışıyoruz. Oyuncularım da çok karakterli ve düzgün oyuncular. Hepsi çalışmak ve anlatılanları almak istiyorlar ve bundan da mutlu oluyorlar. Bu ara birkaç galibiyete ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Giresun maçında ortaya koyduğumuz karakterli oyunu devam ettirip birkaç maç üst üste  koyarsak, daha coşkulu, daha yüksek performanslı bir takım ortaya çıkacağını düşünüyorum. Bu da taraftarlarımızı çok mutlu edecektir. Merak etmesinler. Ne olursa olsun, bu camia ve arma için, taraftarlar için çok çalışıp, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Takımın antrenman ve maçlardaki yükselen performansını biz de görüyoruz. İstatistiklerde de, mücadele de görüyoruz.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: Mesut Özil bizim en değerli oyuncularımızdan bir tanesidir

Mesut Özil bizim en değerli oyuncularımızdan bir tanesidir. Dünya çapında bir markadır. 30 gün sonra ilk defa dün takımla antrenmana çıktı. Mesut, bizim oyuncumuzdur. Ona saygı duyuyoruz. Kaptanımızdır. Sakatlığından dolayı bizimle beraber olamadı. Sağlıklı olduğu sürece, oynayabildiği süre içinde kendisini oynatmayı düşünüyoruz. Ona yer vermeyi düşünüyoruz. Mesut konusu budur. Hiçbir problemimiz yok. Her gün Samandıra’da beraberiz.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: Yarın için özel bir planımız var

Yarın için özel bir planımız var. Son oynadıkları maçta Kadlec, rakip takım Sparta’nın kaptanıydı. Onları 1-0 yendiler, diğer maç berabere bittiği için lider oldular. İstatistiklere göre Çekya liginin topla en çok oynayan takımı. Aynı zamanda da Çek liginin en çok pres yapan takımı. Biz de bu veri ve istatistiklere bakarak; kendimiz de izledik, izlettirdik. Bizim de planımız olacak. Zaten bir takımın, teknik direktörün her maç öncesi kendine göre planı olması gerekir. Bir hikayemizin olması lazım. Rakibin planına karşı plan üretmeliyiz. Planımıza çalıştık, yarın inşallah en iyi şekilde elimizdeki sağlıklı ve sağlam oyuncularımızla bunu sahada uygular, yerine getirir; kazanarak o coşkuyla taraftarlarımızı mutlu ederek, maçtan galip ayrılır ve ikinci maça avantajlı çıkarız, diye düşünüyorum.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: İstikrarlı bir takım

4 yıldır rakip takımın teknik direktörünün aynı kişi olmasını şunu kastederek söyledim: İstikrarlı bir takım. Futbolcularıyla, teknik direktörüyle Avrupa’da kısa vadeli başarılarla değil, orta ve uzun vadeli başarılarla birçok takım yoluna devam ediyor. Teknik direktörün aynı takımla 4 yıl çalışması demek, ne kadar organize olduklarını, ciddi anlamda profesyonel olarak bu işi yapabiliyor, gösteriyor anlamında söyledim. İnşallah bu istikrarlı çalışma ortamları Türkiye’deki kulüplerimize ve bizlere de nasip olur.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal: Gençleri seven, önlerinin açılmasını isteyen bu konuda da Türkiye’de öncülük yapan teknik adamlardan bir tanesiyim

Arda ile ilgili sosyal medyada, medyada her nerde kim ne söylüyorsa ben de onlara şunu söylüyorum. Nasıl Mesut Özil bizim en değerli oyuncumuzsa, Arda da bizim en değerli oyuncumuzdur. Arda A takım kadrosundadır. Arda’nın sakatlığından dolayı, taraftarlarımızı bilgilendirmek için söylüyorum. Sosyal medya, ulusal medya, nerede kim ne düşünüyorsa bilsinler, öğrensinler diye anlıyorum. Bilmek de hakları. En doğru bilgiyi bilecekler ki ona göre düşüncelerini ortaya koyacaklar. Ciğerlerinde bir problem oldu. 1.5 ay bu evladımız futbol oynayamadı. En son Akademi Sorumlusu Tahir hoca ile görüştüğümde ben Arda’yı direkt A takıma istedim. Bir maç bizde oynasın dediler. Koruma amaçlı 45 dakika oynattılar. Ondan sonra hemen A takıma aldık. Şu an bizimle beraber. Giresun maçında daha erken oyuna almayı düşünüyordum, skor 2-1, maç sıkıntılı. Çocuğu oyuna alırız, aksi bir şey olur. Daha tam hazır değil. Sakatlıktan yeni çıkmış. Ona moral vermek için son bölümde aldım. Hem altyapıya hem de Arda’ya bir el verdik, ışık verdik. Arda ve Arda gibi oyunculara ve herkese buranın kapısının açık olduğunu gösterdik. Değerli ve geleceği olan bir oyuncumuzdur. Yeri ve zamanı gelince şans bulacak. Gençleri seven, önlerinin açılmasını isteyen bu konuda da Türkiye’de öncülük yapan teknik adamlardan bir tanesiyim. İyi takip ederseniz, gittiğim her kulüpte en az 8-10 tane altyapı oyuncusunu altyapıdan alıp A takım antrenmanlarına çıkarmışımdır. Gelişimlerine katkı sağlayan bir teknik direktörüm. Buna da devam edeceğim. Taraftarlarımız merak etmesin, Arda en değerli oyuncularımız kadar değerlidir, evladımızdır. Bu kulüpte kalmasını istiyorum. Uzun yıllar Fenerbahçe ve milli takıma çok büyük hizmetleri olacağına inandığım bir oyuncumuzdur.

Mesut, dün antrenmana çıktı. İrfan yok, Ozan’ın durumu belli değil. Gustavo, Crespo, Novak, Burak, Çağtay, Rossi yok. 8-9 oyuncumuz yok. En doğru oyuncuları bir araya getirip, rakibe göre bir taktikle sahaya çıkacağız. Allah’ın izniyle yüzümüzün akıyla çıkıp, taraftarlarımızı mutlu ederek bu işi başarırız.

İsmail Kartal: Muhammed Gümüşkaya’nın gelişimini takip ediyoruz

Muhammed Gümüşkaya da bizim evladımız. Genç ve yetenekli bir oyuncu. Ozan’ın da gelmesiyle bölgede fazla bir yoğunluğumuz vardı. Bu seviyede futbol oynaması gerekiyordu. Gelişimini takip ediyoruz. Arda, Mesut bizim için nasıl değerliyse, o da bizim için değerli. Onu gibi başka oyuncularımız da var. Kiralık, başka kulüplerde oynayan. Onları da takip ediyoruz. Orada da çok başarılı olur. Kendini geliştirir ve seneye oynayabilir bir Muhammed olarak geri gelir.

(Bek sıkıntısı nedeniyle üçlü formasyon oynayabilir misiniz? ) Bu konuyu çok düşündük.  Halen düşünüyoruz. Yarın ki maçta oyunun gidişatına göre taktik anlamda değişiklikle olabilir. Bu kadar söyleyebilirim.

Miha Zajc: İyi bir performans ortaya koyarak galibiyetle ayrılmak istiyoruz

İlk olarak karşılaşmaya dair görüşlerini paylaşan Miha Zajc, “Zor bir maç olacak. Rakibimizi iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. İyi bir takımla mücadele edeceğiz. Modern futbol oynamaya çalışan bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Bizler de aynı şekilde iyi hazırlandık. Kendi evimizde oynayacağız bu maçı, taraftarlarımızın desteğiyle beraber. Ve en iyimizi ortaya koymak istiyoruz bu maçta. İyi bir performans ortaya koyarak galibiyetle ayrılmak istiyoruz.” dedi.

Zajc: Son oynadığımız Giresunspor maçında sahaya iyi bir karakter koyduğumuzu düşünüyorum

Ligde Giresunspor ile oynadığımız karşılaşmada sahaya bir karakter koyduklarının altını çizen başarılı futbolcu, “Evet, tabii ki de zor bir periyottan geçiyorduk. Uzun zamandır kazanamadığımız maçlar vardı. Ama son maç itibariyle, son oynadığımız Giresunspor maçında sahaya iyi bir karakter koyduğumuzu düşünüyorum. İyi bir takım ruhu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Ve oyuncular olarak aramızda gerçekten şu an itibariyle kendimizi çok daha iyi hissettiğimizi söyleyebilirim. İdmanlarda da aynı şekilde sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Her maça hazır olmaya çalışıyoruz. Her maça en iyi şekilde hazırlanıyoruz ve karakter koymaya çalışıyoruz. Tıpkı Giresunspor maçında göstermiş olduğumuz karakter gibi. Zira 1-0 yenik düşmemize rağmen maçı çevirmesini bildik. Bu da bizim ortaya koymak istediğimiz karakteri gösteren bir durumdu. Ve savaşmaya devam etmemiz gerekiyor. Savaşımızı göstermemiz gerekiyor aynı şekilde. Yarınki maç için de iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Bizler açısından önemli bir kulvar. Kendimizi Avrupa’da oynayabilecek seviyede olduğumuzu göstermek istiyoruz herkese karşı. Umuyoruz ki bizler açısından iyi bir maç olacaktır.” diye konuştu.

Miha Zajc: Takım içindeki atmosfer oldukça iyi

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal’ın gelişiyle birlikte takımdaki havanın değiştiğine vurgu yapan Zajc, “Çok fazla şeyin değiştiğini söyleyebilirim. Ve bizler açısından olumlu ve güzel bir değişiklik oldu. Hoca kendisiyle beraber tabii ki enerjisini de bizlere aktarıyor. İdman stilini bizlere gösteriyor. Bu anlamda çalıştığımız idmanlardaki çalışma durumumuz gayet iyi. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ve takım içindeki atmosferin de oldukça iyi olduğunu ifade edebilirim. İdmanlarda da aynı şekilde çok sıkı çalışıyoruz. Dolayısıyla bunlar benim gördüğüm, benim tarafımdan pozitif etkiler ve her maça en iyi şekilde hazırlandığımızı söyleyebilirim. Hem fiziksel olarak hem taktiksel olarak hocanın ve ekibinin bizleri iyi çalıştırdığını düşünüyorum. Bunları değişiklikler olarak, olumlu değişiklikler olarak söyleyebilirim. Tabii ki bunları da daha iyi sonuçlar alacağımız iyi sonuçlarla taçlandırmamız gerekiyor. Ve bu sonuçlarla beraber eminim ki çok daha pozitif bir atmosfer oluşacaktır. Buradaki herkes çok sıkı bir şekilde çalışıyor. Takım arkadaşlarım, bizler, personel herkes iyi bir şekilde çalışıyor. Umarım alacağımız galibiyetlerin devamı gelir.” şeklinde konuştu.

Miha Zajc: İyi oyunculardan kurulu bir takım olduğumuzu düşünüyorum

Sahadaki mücadeleyle birlikte kazanan tarafın kendileri olacağına dair inancını da paylaşan Zajc, “Avrupa’daki her takım aslında gayet organize bir şekilde maçlarını çıkartıyorlar. Ve her takım hemen hemen her takım modern bir futbol oynamaya çalışıyor. Atak yapmaya çalışan, baskı kurmaya çalışan, önde baskı yapmaya çalışan takımlar bunlara baktığımız zaman. Ama bizler daha kaliteli bir ekibe sahip olduğumuzu düşünüyorum, iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Kaliteli bir şekilde kuracağımız organizasyonla beraber saha içerisindeki organize hareketimizle beraber, oyunumuzla beraber, bence iyi bir futbol oynayacağımızı düşünüyorum. Umuyorum ki bizler açısından iyi bir maç olacak. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Biraz önce de söylediğim gibi umuyorum ki kazanan taraf bizler olacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43