UEFA'dan Fenerbahçe'ye soruşturma şoku!

UEFA Avrupa Ligi'nde 12 Şubat Salı günü oynanan Fenerbahçe - Zenit maçıyla ilgili soruşturma işlemleri başlatıldı.

UEFA'dan Fenerbahçe'ye soruşturma şoku!

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında karşılaştığı Zenit karşılaşması soruşturmalık oldu.UEFA, her iki takıma da disiplin talimatlarında yer alan bazı maddeleri ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Kadıköy'de oynanan maçta ev sahibi olan Fenerbahçe, UEFA Emniyet ve Güvenlik Yönetmeliği'nin 38. maddesinin ihlal etmekle suçlandı.

UEFA'nın 38. maddesi merdiven boşluklarının doldurulmaması gerektiğini, doldurulması dahilinde ise cezai işlem yapılacağını belirtiyor. Buna göre bu ihlal ilk kez Retrobet yaşanırsa 8 bin euro, ikinci kez yaşanırsa 12 bin euro para cezası verilecek.

Zenit'e ise UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 16. maddesinin 'C' bendi gereğince soruşturma açıldı. Mavi-beyazlı ekibin taraftarlarının meşale yaktığı ve bunları fırlattıkları gerekçeleri üzerinden suçlama yöneltildi. UEFA Disiplin Talimatı'nda bu ihlal ile şu cezanın verileceği belirtildi:

Yapılan eylem için ilk seferde meşale başına 500 euro, ikinci seferde meşale başına 500 euro + bu paranın toplamının yüzde 50'si ödenecek. 

Anahtar Kelimeler:
FENERBAHÇEZenit

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner42

banner43